tak tiez sa pridavam do zoznamu uchadzacov o prijatie na VUT FIT, scio robim na zaciatku marca a pevne verim, ze sa zadari
v pripade, ze nie ... kam by ste odporucili si dat druhu prihlasku? pozeram, ze fiit stuba ma este tazsie prijimacie podmienky ako vut, takze mozno UK FMFIT (chodi tam niekto? aku to ma uroven? )
caute maniaci, ma zmysel ist studovat apl. inf na masarycku, ked nejdem maturovat z matiky? matiku nejak extremne nemusim, ale to brno ma laka...
takze ohrejem sa tam aj bez matury z mat ak by ma prijali?
no zo strednej moc matiku neviem, ale tam by som sa zacal seriozne ucit - len to ma zaujima, ci sa tam na hodine ide od zakladov v danej problematike, alebo ci sa priklad rata z bodu A do bodu F (s tym ze ten prechod mas vedet zo strednej )
alikishax napísal:Prislo aj na mna,ze musim vyuzit tuto temu.
Prave je cas na Prihlasky na VS. Nie som rozhodnuta pevne, ale mam vo vyhladke Praha Matematicke metody v ekonomike - prijatie bez prijimaciek
ale rozmyslam aj o VUT Brno Manazerska informatika - tiez bez prijimaciek.
Ale este mam Ekonomika a managment-danove poradenstvo - lenze tam je termin prijimaciek vtedy ked my mame ustne maturity. Asi neberu na to ohlad co? Ale este hladam nejaky odbor v Brne alebo Prahe - v ktorom by som mala nejaky ten kusok z ekonomiky,matematiky a informatiky? Vopred dakujem za rady
O Podnikateľskej fakulte VUT som už písal - tá manažérska informatika sa zvláda ľavou zadnou. Ak chceš kombináciu matika, manažment, infina, tak ešte je tuším možnosť ísť na Mendelejevovu univerzitu v Brne - tiež niečo podobné ako manažérska informatika, ale nič bližšie neviem.
jeden riadny, jeden opravny a potom pripadne dekansky... dekanov mozes mat za bakalarske studium 3
co sa tahakov a odpisovania tyka - jasne ze sa to pouzivat da, ak si dobry... pri skuskach byvaju v sale minimalne 2 ludia ako dozor, najcastejsie vsak 3ja, + prednasajuci moze kludne vyuzit kamery...
neviete o nejakej dobrej skole na slovensku kde sa da studovat pocitacova grafika ? .. a ma to vobec u nas uplatnenie ? ... take veci ako robit reklamy a podobne by ma bavili
Nechcem zbytocne vytvarat novu temu tak to pisem sem. Chcel by som sa spytat, ci si musim prihlasku na VS kupit, alebo si ju mozem doma vytalacit a poslat taku [je presne taka ista len je na dvoch a4-kach miesto toho aby bola na jednej poskladanej a3]
M4rek napísal:neviete o nejakej dobrej skole na slovensku kde sa da studovat pocitacova grafika ? .. a ma to vobec u nas uplatnenie ? ... take veci ako robit reklamy a podobne by ma bavili
myslím, že ak si šikovný a v počítačovej grafike sa vyznáš, tak nemáš problém uplatniť sa ani zo strednou.
majooo napísal:Nechcem zbytocne vytvarat novu temu tak to pisem sem. Chcel by som sa spytat, ci si musim prihlasku na VS kupit, alebo si ju mozem doma vytalacit a poslat taku [je presne taka ista len je na dvoch a4-kach miesto toho aby bola na jednej poskladanej a3]
mne sa zda, ze spoluziacka to tak mala. Podla mna by to nemal byt problem, ale skus si to radsej zistit na danej skole...
no nazdar, dnes som zistil, ze ma beru bez prijimaciek na FEI STU(na zaklade priemerov do 2.0 a matury z inf) takze sa pytam ci sa tam oplati ist - je tam vela/tazka mat a fyz - da sa zvladat aj bez nejakych extremnych znalosti zo strednej? dik
VoleBarhovsky napísal:no nazdar, dnes som zistil, ze ma beru bez prijimaciek na FEI STU(na zaklade priemerov do 2.0 a matury z inf) takze sa pytam ci sa tam oplati ist - je tam vela/tazka mat a fyz - da sa zvladat aj bez nejakych extremnych znalosti zo strednej? dik
ci tam je vela mat a fyz. neviem a ci je tazka??? vsak je to uz vysoka skola, ide sa tam viac do detailov danej problematiky. Neni to uz jednoduche dosadenie velicin do vzorceka a hopa mam vysledok. Matematika sa da v pohode podla mna dat na kazdej skole, staci sa doto fakt pozriet hodinku po cvikach a prejst si to este raz aby sa ti to usadilo v makovici a fyzika to je katastrofa to sa treba ucit ci chces alebo nechces. Treba studovat co uz, zlate casy na strednej
odpovedz si sam... aku uroven moze mat skola ktora si anilen nespravi prijimacky aby vyselektovala ludi? ale nabere valnu vacsinu tych "mudrejsich" ktori su lenivi a dostane peniaze za kazdu hlavu...
Mám šancu sa dostať na vysokú školu, kde berú do úvahy vysvedčenia, dávajú + 50 bodov pre absolventov gymnázia s voliteľným predmetom dejepis (čo splním), nerobia sa tam žiadne iné skúšky (len spomínané výberové konanie na základe vysvedčení 1-4 ročníka + mat. vysvedčenia-ktoré budem mať z predmetov dejepis a NOS-ka a dúfam, že na 1) a ja mám s tých predmetov, čo ich zaujíma (dejepis, NOS-ka, literatúra-slovenčina a jazyky skoro samé 1, len pri jazykoch (angličtina, nemčina) sa vyskytne aj 2 a naopak pri predmetoch ako matematika, chémia, fyzika a biológia mám známky v škále rozpätie od 2 do 4 ?
Vigor napísal:O aku skolu ide? Lebo z toho co pises ma napadlo pravo na UK a tam to urcite nestaci.
Nie nie, jedná sa o históriu na Trnavskej univerzite (http://fff.truni.sk/odborne-pracoviska/ ... ie/296.htm). Doteraz tam mali klasický test a vysvedčenia tam nebrali do úvahy a teraz toto, tak ma to troška zaskočilo.
Prihlášku na rovnaký odbor plánujem poslať aj na UK-čko a na Masarykovu do Brna, kde vysvedčenia do úvahy neberú.