byvam na sidlisku a mam tu jednu firmu ktora poskytuje net cez wifi routre. Co je ironiou tejto veci je ze siet je nezabezpecena. Siet je nadstavena iba tak ze na routery je nadstavena IP adresa cez ktoru sa da dostat na net. Ziadna MAc adresy nic. Od tejto firmy som mal i ja net. Zo zaciatku (cca 10 rokov) to bolo pomerne bezpecne. Pretoze kolko ludi malo notebook resp.wifi antenu?? A ked aj niekto mal tak to bol prachaty a nemusel sa pripajat takto nacierno na net. Len ako nastali notebooky tak siet je na hovno. Odisiel som od tial. A teraz by som sa im tam chcel sem tam na ten router dostat. Lenze neviem IP adresy. Dalo by sa nejako zistit z mojho PC ake su nadstavene IP adresy na tom wifi routery? Na tu siet sa normalne pripojim ,vsetko,len mi pakety neprijima.Ak mi poradite budem hodne stastny. diki moc
wifi siete
wifi siete
cawte,
byvam na sidlisku a mam tu jednu firmu ktora poskytuje net cez wifi routre. Co je ironiou tejto veci je ze siet je nezabezpecena. Siet je nadstavena iba tak ze na routery je nadstavena IP adresa cez ktoru sa da dostat na net. Ziadna MAc adresy nic. Od tejto firmy som mal i ja net. Zo zaciatku (cca 10 rokov) to bolo pomerne bezpecne. Pretoze kolko ludi malo notebook resp.wifi antenu?? A ked aj niekto mal tak to bol prachaty a nemusel sa pripajat takto nacierno na net. Len ako nastali notebooky tak siet je na hovno. Odisiel som od tial. A teraz by som sa im tam chcel sem tam na ten router dostat. Lenze neviem IP adresy. Dalo by sa nejako zistit z mojho PC ake su nadstavene IP adresy na tom wifi routery? Na tu siet sa normalne pripojim ,vsetko,len mi pakety neprijima.Ak mi poradite budem hodne stastny. diki moc
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: wifi siete
Cez co si skenoval siet a zistil, ze ti nejdu pakety???
-
Jancuk
Professional
Ano aj u nás to tak je , možno máju to spravene cez RADIUS alebo tak nemusí byt na každej sieti wep a WPA
-
hrban
Addict
Pravdepodobne vo wireless network connection status tam kde sú tie dva monitory (v oknáchXP) je send a received packets tak asi tam mu nenabiehajú received čiže pravdepodobne treba nastaviť IP, ktorá je povolenáhojko napísal:Cez co si skenoval siet a zistil, ze ti nejdu pakety???
@lubeno11: asi by som to robil cez wireshark tam vieš zistiť IP adresy klientov a z toho by si mal vydedukovať rozsah IP adries a potom si nastaviť manuálne IP adresu nie automaticky (návod ako sa pracuje s programom odomňa nepýtajte ===> ujo google)