Mám Win 7 a Intel Pentium Dual-Core 2000 Mhz, ale keď som dnes nainštaloval program VirtualMachineWare (VMware), tak mi napísal, že Windows udáva, že mám 2000 Mhz, ale v skutočnosti je k dispozicií iba 1721 Mhz...
Ako zistím skutočnú frekvenciu, ktorou pracuje môj procesor a hlavne ako nastavím aby Windows využíval 2Ghz, namiesto 1,7?
Diky.
Ako zistím skutočnú frekvenciu procesora?
Re: Ako zistím skutočnú frekvenciu procesora?
skutočnú frekvenciu cez EVEREST
a zmena fekvencie cez BIOS
a zmena fekvencie cez BIOS
Sikovna utilitka:
Pre
32 bit. Win.
64 bit. Win.
F4 - Real Time Clock (prehladne zobrazenie nasobica, zakladnej frekvencie a jednotilive ich zmeny sposobene SpeedStepom, C´n´Q atď..
K tvojmu dotazu: Ak mas zapnute funkcie pre podtaktovanie procesora pri necinnosti ako hore uvedene SpeedStep, C´n´Q, tak sa ti dynamicky meni frekvencia procesora podla vytazenia, najnovsie aj smerom nahor vdaka Turbo Boost-u pri procesoroch i7.
Pre
32 bit. Win.
64 bit. Win.
F4 - Real Time Clock (prehladne zobrazenie nasobica, zakladnej frekvencie a jednotilive ich zmeny sposobene SpeedStepom, C´n´Q atď..
K tvojmu dotazu: Ak mas zapnute funkcie pre podtaktovanie procesora pri necinnosti ako hore uvedene SpeedStep, C´n´Q, tak sa ti dynamicky meni frekvencia procesora podla vytazenia, najnovsie aj smerom nahor vdaka Turbo Boost-u pri procesoroch i7.
Aha, ďakujem. Dá sa nejako vypnúť ten SpeedStep?
no to neviem ale ked sa ti procesor zataží tak sa nastaví takt 2gh a ked neni v zatazi tak na tich 1.7 to aj mne robi mne bez zataze bezi na 1.6 ale ked ze zatazeni tak na 1.9 tak je to aj zbytočné dávať na tích 2gh lebo ti o robi automaticky nebol by s toho ziadny ucinok jedine ze bi si mu este viec zvisil takt.
Chápem, tak potom to nechám tak. Diky