auticko do 5000€

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jimino
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

auticko do 5000

Príspevok od používateľa jimino »

zdravim! viem, ze je tu mnozstvo autickarov, kt. radi pomozu... takze rad by som poziadal o vasu pomoc :- )

kupujeme auto, rozpocet je 5000€. auto je prevazne do mesta (raz denne doniest naklad do bufetu - ale nato staci priemerny batozinovy priestor, takze toho sa prosim nechytajte =) ), prirodzene mozno 2X mesacne dlhsia trasa typu BA-KE. podstatne je to, aby nebolo nutne don investovat vacsie financne prostriedky(mozno aj preto by som preferoval skor auto do 60tis. km) - narazam na opravy apod... bude to benzinak(samozrejme nech zere rozumne :))...

kedze nie je asi velmi z coho vyberat (teda ja som amater a vidim len dve moznosti :D), vidim moznost vo fabii po facelifte popr. ford fiesta. motorizacia fabia 1.4 fiesta asi staci 1.25 . aky je vas nazor? po com by sme sa mali obzerat? s fordami mam totizto dobre skusenosti a taha ma k tej fieste
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: auticko do 5000

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ahoj, na zaciatok ta musim pochvalit za velmi vystizne zhrnutie vsetkych poziadaviek, ake na tomto fore vidno malokedy, dokonca aj vsetky dokopy davaju zmysel :P

naopak, moznosti je celkom dost, preto by ma zaujimali este nejake bezne veci, ako napr. aky planujes najazd rocne a ake velke by auto malo byt - ci pozadujes iba hatch (ale opat, nie je hatch ako hatch, velkostou od ayga az po fabiu), alebo ti budu vyhovovat aj trosku vacsie sedany, samozrejme pri zachovani rozumnej spotreby...

kedze mas este stale dost aut na vyber, kludne napis, ake auta sa ti pacia, aby boli spokojne aj oci, nielen penazenka, pretoze ked si ho kupis, budes sa nan dennodenne divat :) pri nizsom rocnom najazde si podla mna mozes dovolit aj trosicku vyssiu spotrebu, trosku viac najazdenych km, ale omnoho viac komfortu za tu istu cenu :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

kedze fabia po facelifte tak hladame nieco okolo roku 2005..

zhrniem si to:
auto od roku 2005, benzin, mesto, hatch, okolo 70 000km, do 5 000e.. (btw. podla mna moc idealne auto.. cize bud bude skarede resp to bude jedna z tych najnizsich tried alebo by mala ist bud cena vyssie alebo rok nizsie) :)

hyundai getz
suzuki swift
kia rio nad rozpocet

fabca
+nahradne diely, moznost opravy naozaj hocikym
-pre zlodejov zaujimavejsia
-ten interier
-pokial chces 1.2 tak najvacsie minus je motor

fiesta
+subjektivne krajsi interier (lepsie materialy)
+lepsi motor (nejazdil som ale vsetko je lepsie ako htp)
+kazdopadne vacsie pohodlie
+nemusis sa bat, ze sa raz rano zobudis, pozries s avon oknom a auto tam jednoducho nebude
-drahsie diely ako na fabcu

ja by som to zhrnul takto..mozno som zaujaty lebo koncern jednoducho nemam rad a nechcel by som auto od vw ale ja by som zobral fiestu.. mozno trosku polavil z poziadaviek a zobral focus :P

francek.. s takymito poziadavkami ake dal.. je corola, civic a mazda nerealna (cena, km, rok vyroby)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Stručne...
trojvalcom sa vyhni, fiesty sú fajn, ale nie s 1.3 motorom (starý 8v agregát, 1.25 je novší), swift je fajn. Každopadne, ja osobne by som šiel do fordu, ich duratecy su super
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Ja viem, ze je to trapne a ze sa vzdy opakujem. :mrgreen: Co tak 323, corolla, civic ? (mazda 3 je za tie peniaze asi nerealna)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

francek: mne to pride tiez pride trapne, ze stale pisem tie iste veci, ale holt, su to pravdepodobne jedny z najlepsich volieb :)

kedze sa este auto nevyjadril k mojim dotazom, skusim aspon nieco vybrat z tych hatchbackov...

padla mi do oka ta mazda 3, ale za 5 to bude celkom velky problem, ale bola by to jednoznacne najlepsia kupa... akurat by trebalo dolozit aspon tych 1500...
co sa tyka fiesty, je to na moj vkus strasne malicke auticko, zaradzujem ho do kategorie aut nevyuzitelnych na nejake dennodenne jazdenie, aj ked kvalitu si drzi na vyssej urovni...
fikus je urcite popri mazde dalsia vyborna volba, sice si nemyslim, ze zrovna kvoli motoru, ako pise kolega nadomnou, pretoze nemam dovod urcovat kvality auta na zaklade motorizacii...
svistik dotvara trojicu mojich favoritov, teda pokial sa nan budem pozerat iba zvnutra, pretoze z vonku je to podla mna strasne skarede auto :)
urcite nesmieme zabudnut ani na siedmy civic ep1, almerku n16, atd. atd. ... ako hovorim, moznosti je neurekom...

corollka by bola v tomto pripade volba srdca, ta 9. generacia je paradna, v mojom pripade jednoznacna volba, kedze na mazdu 3 bohuzial nemame rozpocet...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

:smt081 Požiadavky si napísal naozaj velmi pekne. Zvyčajne sa tu o radu dožaduje spôsobom napr: Kúpim auto do 5000€, nie dízel! :D

Mazdu 3 do 5000€ zrejme nezoženieš, jedine túto, ale tá by potrebovala menšie opravy. :D

Zaujal ma tento Focus, je to už normálny sedan, žiadny malý šaško. :D Vyzerá byť fakt ako nový, ale asi nájazd sa ti páčiť nebude, no veď skús pozrieť. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

clean: hlavne, ze si k tomu fikusu nepostol link :D
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

:D Už som si to všimol aj ja, že tam niečo chýba. Je tam.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Point, to s tými drahšími dielmi na Fiestu ako na Fabiu, to si srandoval, že hej?
Fiesta s 1.25 litrovým motorom je jedno super živé auto s veľmi priaznivou spotrebou.
Prevez sa na Fóbii 1.4 a prevez sa na Fieste 1.25.
Poviem ti výsledok. Fábiu nebudeš chcieť vidieť.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vo facelifte som sa viezol, ako prve ma uputal neskutocne lacno posobiaci interier, ktory bol dost katastrofalny aj na tuto triedu ...

k motoru nic povedat neviem, kedze ju soferovala zenska :P akurat mozno to, ze odizolovane hluku bolo este o nieco horsie ako na spominanej fabii...
Napísať odpoveď