Excel- Priradenie hodnoty písmenu
-
maggio1221
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Excel- Priradenie hodnoty písmenu
Potreboval by som poradiť s Excelom. Chcel by som priradiť písmenu číselnú hodnotu. Napr. D = 8, a potom pri sčítaní ak by bolo v riadku napr. 3xD tak by to vypočítalo ako 3x8, hladal som to tam ale nejak sa mi to nepodarilo nájsť. Ak by ste mi vedeli poradiť bol by som rád. Ďakujem.
Re: Excel- Priradenie hodnoty písmenu
cez funkciu COUNTIF to vyskusaj (predpokladam ze kazde pismeno bude v inej bunke)
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ak myslis pomenovanie konstant, tak staci oznacit bunku alebo rozsah a v lavom hornom rohu pod menu, kde sa zobrazuju suradnice bunky napis nazov, napr. aj D a stlac Enter. Vo vzorcoch potom mozes pisat napr =3*D a namiesto D excel dosadi hodnotu v bunke, ktoru si tak pomenoval.
Asi som ťa celkom nepochopil...v akom riadku bude 3xD? V editore VBA sa dá jednoducho naprogramovať, že pri zmene na liste vezme hodnotu z nejakej bunky, trebárs aj písmeno, v podmienke IF, elseif, endif zadáš - ak bunka napr.B3=D then G7=B4*3, if B3=E then G7=B4*5 atď.
Ten zápis samozrejme bude vyzerať inak, pretože tam musíš určiť aj na ktorom liste tie bunky ležia a dodržať syntax... ale v princípe by to bolo možné.
Horšie by bolo, keby si chcel meniť aj vzorec, keby sa jednalo o presne určené vzorce, tak ich môžeš zadefinovať vopred a pomocou comboboxu vybrať vzorec a zas cez podmienky upraviť výpočet...
Ten zápis samozrejme bude vyzerať inak, pretože tam musíš určiť aj na ktorom liste tie bunky ležia a dodržať syntax... ale v princípe by to bolo možné.
Horšie by bolo, keby si chcel meniť aj vzorec, keby sa jednalo o presne určené vzorce, tak ich môžeš zadefinovať vopred a pomocou comboboxu vybrať vzorec a zas cez podmienky upraviť výpočet...