Detekuje DVD-RW mechaniku ako "removable driver"
Detekuje DVD-RW mechaniku ako "removable driver"
Ahojte, po výmene dosky mi šla DVD-RW mechanika normálne. V biose bola pod zložkou "DVD/CD Devices", vložil som CD alebo DVD, ledka začala blikať pomaly asi na 5 sekúnd, potom sa mechanika rozhučala a dioda začala strašne rýchlo blikať. Takto to robilo vždy, nebol problém. No zazu mi prestalo čítať vš. médiá. Bložil som CD al. DVD, dioda mierne blikala, a potom nič, prestala pracovať. Windows mi detekuje ako keby tam nič nebolo, a keď pôjdem do biosu, nevidím tam nič typu "DVD/CD-LGxxxxyyxy" (ako bývalo) a v zložke CD/DVD devices, ale vidím tam niečo ako "AMR-xxxx", teda niečo podobné. A je to v zložke "removable devices". Neviete čím to môže byť? Zapojená je určite správne. Nepomohol reštart bios-u.
Re: Detekuje DVD-RW mechaniku ako "removable driver"
Je to ATA (IDE) alebo SATA?
Máš aj jumpre dobre prepinované?
Máš aj jumpre dobre prepinované?
Re: Detekuje DVD-RW mechaniku ako "removable driver"
Je to ATA, a jumpre mám nahodené správne. Ako som hovoril, s rovnakou kombináciou jumprov mi to týždeň dozadu ešte šlo, potom som odpájal MB kôly úprave káblov, a už to robí bordel.
//autoeditácia príspevku (01 Mar 2010, 19:10)
Nikto nič? Everest aj iné Utility mi ju spoznajú, aj všetky funkcie ako čítanie všetkých médií mám zaškrtnuté. Skrátka všetko ako má byť. Zmena je len v tom biose.
//autoeditácia príspevku (01 Mar 2010, 19:10)
Nikto nič? Everest aj iné Utility mi ju spoznajú, aj všetky funkcie ako čítanie všetkých médií mám zaškrtnuté. Skrátka všetko ako má byť. Zmena je len v tom biose.