Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
lol, som sa ho spytal a ze vzhladom
:D a ze focus-locky sa mu tam viac pozdavali... inak foti so sigmou 50-150 f2,8 hsm
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mno, a teda debata ukoncenaMaki napísal:lol, som sa ho spytal a ze vzhladom:D a ze focus-locky sa mu tam viac pozdavali... inak foti so sigmou 50-150 f2,8 hsm
CELKOVO, milujem ludi co sa vyjadruju k veciam do ktorych sa nevyznaju....
PS: Tie focus-lock tlacidla som za cely cas pouzil az: NIKDY
vyznat sa vyzna, len som myslel ze je za tym nieco ine ako vzhlad
sam napisal ze keby sa fotenim zivil a fotil na FX format ze bere VR2
-
mr_margera
Medium Professional
Včerajší pokus. Mohli by ste mi poradiť ako fotiť takýto pohyb tak aby to bolo ostré?
-
chlapec10
Addict
vymenit fotakmr_margera napísal:Včerajší pokus. Mohli by ste mi poradiť ako fotiť takýto pohyb tak aby to bolo ostré?
pozeram ze si mal ISO 100, skus dat vyssie a tym padom mozes mat kratsi cas pri rovnakej expozicii
-
mr_margera
Medium Professional
Kontinuálne zaostrovanie tam je, nevedel som, že to treba použiť. Čas tiež dokážem navoliť manuálne, ale keď dám menší, fotka výrazne stmavne.
-
chlapec10
Addict
tak citaj co som napisal v poslednej vetemr_margera napísal:Kontinuálne zaostrovanie tam je, nevedel som, že to treba použiť. Čas tiež dokážem navoliť manuálne, ale keď dám menší, fotka výrazne stmavne.
Kód: Vybrať všetko
pozeram ze si mal ISO 100, skus dat vyssie a tym padom mozes mat kratsi cas pri rovnakej expozicii[/quote]-
mr_margera
Medium Professional
dik za info kámo.
pri prvej by som asi spravil hdr bez tonemappingu, pride mi trosku plocha... ostatok celkom vpohode - zavidim ti tie oblaky... ja som si dnes robil vylet po brne za ucelom ulovenia dakych hdr fotiek a oblaky by sa mi prave hodili, no tu bolo iba modre nebo... dakedy cez tyzden to nahodim potom..
ta posledna ma uplne chytila. neviem cim to je (obloha, pomer stran, kompozicia, atmosfera...) ale uplne super. ako keby to ani bratislava nebola
po dlhom dlhom pozerani mozno ako detailik jemne prepalena lava strana
po dlhom dlhom pozerani mozno ako detailik jemne prepalena lava strana
-
Tomasko
Guru wannabe
ako na hdr bez tonemappingu?
lebo pouzivam aperture plugin hdr photomatix tonemapping
lebo pouzivam aperture plugin hdr photomatix tonemapping
sak iba cez photomatix, das to spojit a maximalne dake mini upravy, ale ziadny vyrazny TM... len aby si dynamicky rozsah zvacsil
Nefotim, ale moja holka ano... ked bola u mna v FR tak ma poprosila ci jej nenafotim nieco s druhym fotakom, lebo ona pracovala s analogom... a na tuto fotku som hrdy 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Tomasko: posledna je vyborna, mozno by som ju este zdola trochu orezal a trosku poupravoval, ale ta obloha ma dostala, nieco take som nevidel od jesene, stale len tu hmlu skaredu.
-
chlapec10
Addict
presne tak, su to ukazkove oblaky.....Maki napísal:pri prvej by som asi spravil hdr bez tonemappingu, pride mi trosku plocha... ostatok celkom vpohode - zavidim ti tie oblaky... ja som si dnes robil vylet po brne za ucelom ulovenia dakych hdr fotiek a oblaky by sa mi prave hodili, no tu bolo iba modre nebo... dakedy cez tyzden to nahodim potom..
//autoeditácia príspevku (01 Mar 2010, 14:03)
kurnik, skoda ze idem do roboty, dnes su tiez take krasne oblaky, v bratislave su take jednotlive, a smerom Madarsko/Rakusko je taky jednoliaty valec,
EDIT: pridavam nejake foto, kvalita z mobilu
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
cha cha to su fotky cha cha 
keby som mal sirokac a stativ, mozno by som na tu strechu vysiel.
keby som mal sirokac a stativ, mozno by som na tu strechu vysiel.
meh, tak po 2 hodinach stravenych upravovanim a babranim sa s hdrkami som usudil,ze mi v sobotu pocasie neprialo a hdr s modrou oblohou stoji za mily ony => akurat zo 2 hdrka + 1 vyrez + par "ciernobielych depresivnych" zasa pridam 
-
moosha
Darca
Ta 0132 mi pripada cisto ako nejaky filter z Photoshopu, ale to jej len pridava na jej zaujimavosti
. 0142 mi pripada asi najlepsia zo vsetkych, ako dajaka rajska zahrada
. Len skoda tej 0147, mohla by byt ostrejsia 
0147 je vyrez, je to fotene s 50mm ohniskom a ta budova je vzduchom vzdialena tak pol kilometer od miesta kde som fotil - nemozes ocakavat ostrost ako keby som fotil budovu 20m predo mnou