vymena zakladnej dosky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
kingvirus
Amateur
Amateur

vymena zakladnej dosky

Príspevok od používateľa kingvirus »

Zdravim Vas, mam taky problem. V jednom PC mam vadnu dosku. mam za nu nahradu ineho vyrobcu a typu. RAM, HDD, CPU, GPU, NET kard..vsetko ostava rovnake, len doska sa meni. No potrebujem na novyj rozbehnut staru instalaciu XP.sluzil ako kamerovi server a jeto zlozitym sposobom konfigurovane, preto potrebujem rozbehnut existujucu instalaciu. Obraz disku mam spraveny a mozem skusat.
Potrebujem vediet, ci sa to vlastne da. a ake ovladace by som mal odinstalovat aby mi to rozzulo inu dosku. Dakujem za akekolvek rady.

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2010, 14:56)
XP s novou doskom vobec nenabehne BSOD, potrebujem vediet co sa da spravit aby sa to rozbehlo, respektive ktore drivre dat prec.
gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: vymena zakladnej dosky

Príspevok od používateľa gwixt »

no logicky treba odstranit drivery k doske/chipsetu ... ale nebudem ti tvrdit ze to ide (sam neviem ako by som na to siel)
kingvirus
Amateur
Amateur

jj to mam na plane, no ide mi o to ze ak to uz niekto robil abo daco o tom vie, ta aby mi poradil a vyhnem sa tym mozno niektorym nepriemnostiam. Ak nenajdem pomoc pojdem to skusit iba tak.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

no ak sa dokazes dostat aspon do nudzoveho rezimu tak by to mohlo ist ...
ak sa ani tam nedostanes, tak si neviem predstavit ako by si to hladal z nejakeho ineho OS, ku ktoremu by si ten disk pripojil
kingvirus
Amateur
Amateur

nudzovi tes nejde :( BSOD ale ta stara doska je s casti funkcna. sposobuje restarty. cize da sa na nej ist do kym nenastane RR. mam otestovane je to tou doskou.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Netusime o ake chipsety sa jedna (stary v. novy). Skus napisat viac. Ak si zmenil len vyrobcu dosky, pripadne aj model, ale chipset ostal zachovany, malo by to bezat. Ak si zmenil chipset, tak tam je pravdepodobnost ze to rozbehas bez reinstalacie minimalna. Avsak skus skontrolovat, ci na novej doske nemas len zapnuty AHCI mod - zmena tohoto modu po preinstalovani OS automaticky sposobi, ze system nenabehne. Nehovoriac o tom, ze XP ma s AHCI celkovo problem (bez upravenych instalaciek s AHCI drivermi je sfunkcnenie AHCI pod XP hadam aj nemozne)
kingvirus
Amateur
Amateur

Takze pani, ide to aj s roznim chipsetom a radicom. Postup je jednoduchy, velmi mi pomohol tento navod http://www.diit.cz/clanek/jak-vyzrat-na ... ice/3687/0
no ja som nepostupoval podla neho, ale podla hned 1. komentara. V spravcoch zariadeni som dal odinstalovat ten radic a pri dalsom starte PC som dal uz novu dosku a naistalovalo si radic samo + potom instal off driver radica. vsetko ide a stabilne zatial bez jedineho RR.

//autoeditácia príspevku (02 Mar 2010, 8:28)
A prosim Vas pani, neviem nastavit tuto novu dosku tak aby startovala, hned ako sa pripoji do siete. Hladal som v BIOSE AC power loss ale nic take tam nie je. Doska je MATSONIC MS8157e rev:1,1
Ked to nejde biosom ako by sa to dalo spravit? Dakujem.
Napísať odpoveď