Kupil som uz druhu webkameru a ani jednu som nedokazal nainstalovat. Pc je stary (cca 8 rokov), mylsle som ze problem prvej webky bol ze bola len na USB 2 (aj ked myslim ze ten PC ma aj USB2 koncovku (otazka je ci funkcnu), je nan pripojena nova tlaciaren (multi, scaner atd.) ide bez problemov, idu USB kluce, USB hub, jedine co nevie rozoznat je webkamer. Pri oboch ked pripojim do USB portu tak vyhodi hlasku ze naslo sa nove zariadenie - v pripade prvej (len) USB 2 kamery to dopadlo tak ze "zariadenie nebde fungovat spravne bal bla", nebolo mozne ani SW a driver z CD nainstalovat. Pri druhej kamere (USB 1.1) ni najde nove zariadenie, napise ze je nainstalovane, ale ako nezname, nide tu kameru nevidim. Ked idem nainstalovat ovladac z CD, tak mi vyhodi hlasku ze nenaslo zariadenie, aby som insertol "nazov kamery".
Neviem uz co mam robit, velmi tu kameru potrebujem momentalne. Dik za rady.
Skusal som aj upgradovat ovladac zariadenia pre kazdy usb ktory sa zobrazuje v spravcovi systemu.
MS Windows XP SP3
System nevie rozoznat Webkamuru - uz druhu!
Re: System nevie rozoznat Webkamuru - uz druhu!
V akom formáte je ten ovládač na CD ?
Ako EXE súbor alebo je normálne rozbalený INF a SYS ?
Skús dať v správcovi zariadení pri tom neznámom hardwari - Aktualizovať ovládač ale nie automaticky ale zadaj cestu k tomu CD s ovládačom ručne.
Ja som mal raz takýto istý problém ale nie s web kamerou ale zo záložným zdrojom. Stále vypisovalo Neznáme zariadenie. Windows ho nevedel rozoznať. Chyba bola nakoniec niekde v koncovkách. Buď na kábli alebo priamo na USB vstupoch. Nejaký zlý spoj. Keď som s káblami poriadne pohýbal a pobúchal po tom záložnom zdroji , tak ho zrazu Windows rozoznal.
Ak tú kameru naozaj potrebuješ tak si rozdeľ HDD a nainštaluj si LINUX ako druhý OS. Tam nepotrebuješ inštalovať žiadne ovládače. Mne rozoznalo každý hardware ktorý som mal počas inštalácie pripojený k PC - web kameru , tlačiareň , skener , záložný zdroj , USB kľúč , AP-čko , router , satelitnú kartu , zvukovku proste všetko. Jediné čo sa ma spýtalo či chcem používať ovládače pre grafickú kartu , ktoré sú v Linuxe alebo chcem originálne od Nvidie. Tak som dal , že od Nvidie a samo si ich stiahlo z netu a nainštalovalo.
Ten Linux sa volá Mint 7 Gloria Universal. Pri ostatných distribúciách to nemusí byť také jednoduché.
Ako EXE súbor alebo je normálne rozbalený INF a SYS ?
Skús dať v správcovi zariadení pri tom neznámom hardwari - Aktualizovať ovládač ale nie automaticky ale zadaj cestu k tomu CD s ovládačom ručne.
Ja som mal raz takýto istý problém ale nie s web kamerou ale zo záložným zdrojom. Stále vypisovalo Neznáme zariadenie. Windows ho nevedel rozoznať. Chyba bola nakoniec niekde v koncovkách. Buď na kábli alebo priamo na USB vstupoch. Nejaký zlý spoj. Keď som s káblami poriadne pohýbal a pobúchal po tom záložnom zdroji , tak ho zrazu Windows rozoznal.
Ak tú kameru naozaj potrebuješ tak si rozdeľ HDD a nainštaluj si LINUX ako druhý OS. Tam nepotrebuješ inštalovať žiadne ovládače. Mne rozoznalo každý hardware ktorý som mal počas inštalácie pripojený k PC - web kameru , tlačiareň , skener , záložný zdroj , USB kľúč , AP-čko , router , satelitnú kartu , zvukovku proste všetko. Jediné čo sa ma spýtalo či chcem používať ovládače pre grafickú kartu , ktoré sú v Linuxe alebo chcem originálne od Nvidie. Tak som dal , že od Nvidie a samo si ich stiahlo z netu a nainštalovalo.
Ten Linux sa volá Mint 7 Gloria Universal. Pri ostatných distribúciách to nemusí byť také jednoduché.