PC sa vypina

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

PC sa vypina

Príspevok od používateľa PeterCA »

caute :)
po dlhej dobe sa ozyvam a chcem Vas poprosit o pomoct
prednedavnom som skladal PC:

MB:ASUS P5QL EPU
CPU:Intel Core 2 Duo E7500 2.93GHz BOX 775 3MB dual
VGA:GAINWARD 0827 GTS250 512MB HDMI, DVI, Deep Green
HDD: WD green 640gb 16mb
RAM: 2x1GB DDR2 800MHz+ A-data(extreme edition ci ake su to)
zdroj: 500w fortron bluestorm2 80+
DVD: nejake LG DVD-RW 24x

nahodil som nan win xp sp2 cz.. no je tu velky problem.. PC sa z nicoho nic vypina :( vobec netusim, cim to je... nakolko som to skadal znamemu na orave, nemam ho po ruke... raz som ho tu mal(asi pred 2 tyzdnami)... prvy krat som videl, co sa s tym robi.. PC bezal a z nicoho nic sa vypol(asi po 15 min)... myslel som, ze sa prehrieva procesor, tak som zlozil vetrak, vybral CPU.. dal nazad CPU, dal som trosku pasty pod chladic a nahodil chladic... PC som nechal bezat celu noc, nevypol sa... no sranda bola, ze ked som nieco ulozil v biose, tak sa PC restartoval, no potom nezapol monitor(asi neposielal signal)... po 10 min sa PC normalne zapol... tak som znova formatnul disk, nahodil win, ovladace.. PC zaniesol naspat... 4 dni siel v pohode a zas to zacalo vypinat :( nema niekto nejaku skusenost?? ja skusim este vymenit ten procesor za svoj a ten jeho CPU dam do svojho...

dalsia vec, ze hned ako som ten PC doniesol, tak som nahodil speedfan a everest... teploty normal(CPU okolo 35°C, hdd 39°C a doska to iste, grafika ukazovala 58°C ale viac teplota nestupala)

ak mi niekto poradi, tak mu budem veeeeeelmi zaviazany, nakolko sa s tym PC uz trapim od vianoc :nono: :cry:
Sapo
Addict
Addict

Re: PC sa vypina

Príspevok od používateľa Sapo »

Musis ist na to vylucovacou metodou. Inak to budes tazko zistovat. Vymenis ramky, ak to bude robit tak vymenis grafiku, zdroj, cpu, mb, hdd atd treba len skusat. Takto na dialku ti asi nikto nepovie co s tym je a co mas urobit. Musis len skusat.
Ako prve by som skusil iny zdroj.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

skusil by som napr. inu verziu biosu. Skusal si nahodit aj iny win? Predpokladam ze problem bude v doske. Ale takto je to tazko usudit.
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

IceHammer: presne ma to napadlo, ze to je v biose.. uz mam stiahnuty novy... skusim natiahnut a uvidime, snad pomoze :)
dik obom :) snad to pojde, isto dam vediet

CPU sa isto neprehrieva... ved som mal speedfan aj everest... 35 v klude a 41 pri zatazi :) a zdrojom??? to si nemyslim... sak uvidim, prepalim bios a budem mudrejsi :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tiež by som išiel vylučovacou metódou. Ale ak sa ti vypína, tak bude niečo so zdrojom. Ale tiež by to mohlo byť tým, že sa prehreje CPU. Pozri sa do BIOSu, na akú maximálnu tepelnú hodnotu máš nastavený CPU. Ak ti teplota CPU prejde cez nastavenú hodnotu, PC sa ihneď vypne. Neviem, kde presne sa to nachádza. Ja to mám v sektore, kde môžem robiť nastavenia CPU, nastavenie chladenia pre CPU, zvyšovanie alebo znižovanie napätia CPU, zvyšovanie alebo znižovanie frekvencie CPU. Pozri si ešte aj tú hodnotu, na koľko je nastavená.
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

prebiehol update biosu.. nepomohlo :cry:

tak zajtra budem prehadzovat suciastky... uvidime, snad na nieco pridem :(

mozno ma niekto skusenosti.. este som sa popytal, ako to vypina... vraj to vypina na 3 sposoby:
1. nabehne modra smrt a vypne
2. monitor zhasne a PC pokracuje dalej
3. zmrzne uplne, myska sa nehybe(to mrzne asi kvoli CPU).. teplota je normalna, skusim tam dat svoj chladic, uvidim

ak by niekoho nieco napadlo, alebo sa niekto s podobnym problemom stretol tak vas prosim o pomoc :aasmile10: :aasmile10:

dakujem za kazdy navrh
Noobsz DJ
Guru
Guru

1. nabehne modra smrt a vypne
Toto by mohol byť problém s RAM alebo systémom. S týmto by nemal CPU čo mať spoločné.
2. monitor zhasne a PC pokracuje dalej
Používa ten dotyčný integrovanú GK alebo nie? Ak vypne monitor ale PC ide ďalej, problém by mohol byť v GK. Ak je tam integrovaná GK, tak by bolo vhodne skúsiť vymeniť dosku.
3. zmrzne uplne, myska sa nehybe(to mrzne asi kvoli CPU).. teplota je normalna, skusim tam dat svoj chladic, uvidim
Toto mi robieva môj HDD. Chudák už doslúžil.
Inač môj typ padá zrovna na dosku. Môže byť kľudne vadná. Ale nie som si vôbec istý. Za pokus nič nedáš. Skús vymeniť komplet celú dosku.
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

doska nema integrovanu grafiku...
uvidim, dneska mi ho donesu.. pobavim sa.. skusim dat este starsiu verziu biosu
Sapo
Addict
Addict

Ked uvidis ten bsod tak ho skus odfotit. Niekedy sa podla teho da vypatrat problem. bsod moze byt od hocicoho (hw, sw)
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

taaaak prave som robil s PC... zacnem postupne a v skratke... ako prve som vymenil CPU, flashnul bios nepomohlo... prehodil ram... zdalo sa, z epomohlo .dal som spät tie povodne.. hodil memtest, nenasiel chybu... otestoval disk, nic... ziadna chyba... prestal vypinat(ale to rob ilo aj naposledy a po 4 dnoch to robilo zas)... ak to bude vypinat, odrazu dam reklamovat MB...
grafiku som prehodil moju... naisntaloval a tiez resetlo.. cize grafika to tiez nebola

isto sa ozvem, tak zatim :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

ja som teda zvedavý či to bude fakt tá doska. Ja si myslim, že to bude tou doskou. Všetko to dosť na tú dosku ukazuje. Tak vel šťastia pri zisťovaní problému.
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ja fakt neviem, cim to je.. myslel som, ze to je ram-kami... lebo ked som tam dal svoje ramky, tak to slo. potom som hodil naspat tie povodne, pustil memtest a nic :( a teraz zas ide(uz som ho tu mal par krat.. vzdy som do niecoho posparal) a po par dnoch mi budu zas volat, ze to nejde... uz som rozhodnuty, ze poslem dosku na reklamaciu...
dik :)
Sapo
Addict
Addict

Ramky zvyknu robit v PC pekny bordel. Kamarat mal nejake Kingstony s doskou od Asusu a nejako moc dobre medzi sebou nekomunikovali. Monzno bude nakoniec chyba v tej doske, alebo zdroji. Potom skus odfotit ten bsod. Alebo aspon opisat kod chyby.
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

chlopi, iba cumim :shock: ako som uz vcera pisal, skusal som tie komponenty povymienat s mojimi... PC sa nevypol ani raz... potom som skusal este komponenty jako napr. disk cezhdtune,ci neni chybny, potom som skusal ramky cez memtest.. memtest nenasiel ziadnu chybu... no aj tak som dal ujovi do PC moje ramky a poslal som mu ho naspat... ja mam tie jeho a-data 800+ ... vcera som surofoval 2 hodky na mojom PC, nic sa nestalo.. dneska som PC zapol a p 5 min vyplo... a zakazdym po nabehnuti win asi po 1 min PC surovo vypne :) takze problem vyrieseny, su to ramky (teda aspon dufam, ze mi dneska ujo nebude volat, ze mu PC vypina :lol: :lol: )
ramky poslem na reklamaciu no ci nebudu robit problemy, ked memtest nenasiel ziadnu chybu.. nemate niekto nejaku sekusenost???

fakt dakuejm setkym :smt006

isto sa este ozvem, jako dopadla reklamacia a vsetko :smt006

//ramky reklamovane, PC fici zatial :)
Napísať odpoveď