Tipy a triky na studenú kuchyňu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Tipy a triky na studenú kuchyňu

Príspevok od používateľa zelovoc »

na leto odporucam taky salatik (vsetko nakrajane na kocky): syr feta, paradajky, uhorky, zeleny salat, oprazene chlebove kocky + olivovy olej, sol peper. velmo fajne.
pripadne na leto (znova vsetko na kocky): cerveny melon, mandarinky alebo pomaranc, kiwi a zaliat pomarancovym dzusom.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

keď tu spomínate tie šaláty, u nás máme zvyk na štedrý večer a silvestra robiť Ovocný šalát: avokádo, hrozno, mandarinky, jablko, banán nakrájať na kocky, zaliať zálievkou (voda + cukor/bazový domáci sirup + RUM) a nechať aspoň pol dňa odstáť.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Uplne najvac recept na tuniakovo-pikantno-fazulovu pomazanku:

2x tuniak v konzerve (ja som mal tusim nejaky Isabel)
styri polievkove lyzice fazule v paradajkovej omacke (v tescu sa da kupit v konzerve)
chili... podla chuti, ja som mal nejaky madarsky banger a toho stacilo vazne malo
troska gyros korenia... vazne trosku.
a sol :)

enjoy ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Keď je sezóna a doma je veľa ovocia, resp. ja už cielene nakupujem na to ingrediencie je vyslovene pochúťka OVOCNÝ ŠALÁT S JOGURTOM:
1x jablko
1x pomaranč
1x banán
1x veľký biely jogurt

Ovocie pokrájame na drobné kocky resp. kolieska (banán), je dobré ak pomaranč pustí šťavu, nie je odveci ho vykôstkovať a jablko ošúpať. Premiešame, zalejeme jogurtom a necháme v chladničke hodinku odstáť. Mňamka.

Tieto 3 ovocia sú u mňa základ okrem iného aj preto lebo sa v dome väčšinou vždy nachádzajú súčasne. Banán doporučujem použiť vždy, jablko alebo pomaranč je možné nahradiť alebo doplniť broskyňou alebo ananásom. Neodporúčam použiť grapefruit.
Pukii
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pukii »

Prazenica (bez cibule) + syrokrem + sunka (nakrajana alebo nakrajany parok ) + kecup,horcica,korenie,mleta paprika + kusok masla ... Vsetko zmiesat dade v miske proste supa :D

Jedno podavame s cestovinami alebo pecivom :D Odporucam moj recept :D :sneaky: :smt033
Napísať odpoveď