Medzinarodna hokejova liga v Europe?

O športe...
Bombo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Medzinarodna hokejova liga v Europe?

Príspevok od používateľa Bombo »

Co by ste povedali na to, keby vznikla medzinarodna liga zlozena z lepsich timov Ceska, Slovenska, Finska, Svedska, Nemecka.. ? nieco ako NHL,KHL. Ja osobne by som nieco take uvital velmi rad. Zvysila by sa kvalita hokeja, bolo by to viac zaujimave pre divaka a urcite by to bolo prospesne pre slovensky hokej. Jasne, ze konkurovat NHL ci KHL by to zdaleka nemohlo to je vsetkym jasne. Samozrejme, teraz nerieste problemy s financiami a podobnymi vecami, zaujima ma vas nazor, malo by to podla vas vyznam?
Muffi
Addict
Addict

Re: Medzinarodna hokejova liga v Europe?

Príspevok od používateľa Muffi »

A nebolo by to náhodou také niečo ako hokejová liga majstrov?
Bombo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nie, ja mam na mysli sezonu ako je to v NHL a KHL, liga majstrov je nieco ine
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Neviem, načo by to bolo dobré, keďže najlepšie európske tímy si môžu zmerať sily práve v Lige majstrov. Pre takúto celoeurópsku ligu by sa museli zrušiť alebo okresať normálne štátne ligy, lebo žiaden tím by nemal silu, energiu a peniaze na to, aby odohral sezóy v dvoch ligách. Takže ja to vidím iba ako utópiu.
dalver
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dalver »

Podobný nápad existuje už dlho. V Škandinávií sa ako príprava na sezónu hráva Nordic Trophy, čo je súťaž kde hrá 6 švédskych a 6 fínskych tímov turnajovým sposobom. Záujem ľudí je dosť veľký a tak švédi prišli s návrhom spoločnej nadnárodnej ligy.
Teraz neviem presný počet tímov ktorý by tam hral, ale narazilo to na odpor Fínov, lebo v návrhu mali o niečo menej tímov menej ako Švédi /zdá sa mi 10švédi 6 fíni/. Ten návrh zarátaval do seba aj Dánsko a Nórsko, kde sa rátalo s vznikom top klubov po vzore Rigy, Minsku či Astany z KHL /vo svojich ligach boli timy dominantne ale v zahraničnej konkurencii nestáli za veľa/. Mali tam byť po dvoch tímoch z Dánska aj Nórska + sa rátalo s dvomi klubmi z Nemecka /Eisbaren a Mannheim lebo sú už teraz v Nemecku výrazne najbohatšie a majú obrovské haly a veľkú návštevnosť/. Zatiaľ je to rozpracované ale takmer všetky oslovené tímy až na Fínske súhlasili, zaujímam sa o nemecký ligový hokej tak preto také info..
btw. niečo podobné už existuje v Rakúsku, kde namiesto nesolventných domácich tímov s nízkou kvalitou pribrali do ligy dva tímy zo Slovinska a jeden z Maďarska a chorvátska /plánuje sa ešte 1 maďarský a jeden Srbský tím/ :smt006
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

myslim ze by to bolo velmi financne narocne este tak do ceska by sa dalo cestovat ale hrat kazdy druhy den v svedsku, finsku ..cestovat tam?
Bombo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

davler: pekne info :wink: a nieco co sa tyka aj slovenska? Pocul som o tom, ze by mala vzniknut Ceskoslovenska liga ale Cesi chcu iba 4 timy zo Slovenska, ale to uz bolo davno a neviem co je odvtedy nove.. Ak by sa nejake timy pridali do tej Nordickej ligy, hoc aj jeden bolo by to dost atraktivne pre divakov o tom nepochybujem :)
No tak urcite by to bolo financne narocne ale mozno by sa nasli nejaki sponzori atd.
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Ovela radsej by som uvital cesko-slovensku ligu...
dalver
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dalver »

tomasito13 napísal:myslim ze by to bolo velmi financne narocne este tak do ceska by sa dalo cestovat ale hrat kazdy druhy den v svedsku, finsku ..cestovat tam?
Finančná náročnosť je otázna. Rusi majú výhodu, že skoro každý klub ma nejakého veľkého sponzora zväčša z ťažobného priemyslu, ale peniaze lejú aj iní a aj tamojšie oblasti.. Spomínal som vznik ´´superklubov´´ ako je Riga, Minsk či Astana. Všade sa postavili moderné arény, ale kým nebola KHL tak sa tam hrávala len domáca liga. Vznik klubov prebudil záujem sponzorov a kluby, ktoré pred tím hrávali ´´iba´´ domácu ligu a zrazu sa z malých tímov stali európske veľkokluby, ktoré začali lietať za svojimi súpermi v klubovom lietadle po celom Rusku. Peniaze pritiekli a angažovali sa zahraniční hráči. Pomohlo tomu výrazne aj Bielorusko kde sa otvorila ligy aj pre iné kluby, ktoré nemohli kvôli peniazom hrať v KHL, ale pre svoju kvalitu ani v domácich ligách. Problém s cestovaním by v prípadnej podobnej európskej lige nebol až taký nároční. Dalo by sa to vyriesiť zrejme ako v KHL, kde timy odohravaju zápasy v cykloch. 3-4 zápasy doma a potom trip na 3-4 zápasy von a takto sa točí sezóna pri každom klube medzi tím presuny na zápasy navyše v KHL sa nestáva často aby jedno družstvo hralo za dva dni aj dva zápasy. Navyše vzdialenosti nie sú až také veľké ako v Rusku..

A čo sa týka československej ligy -- Pre čechov by sme žiaľ neboli prínosom. Majú tam veľa svojich klubov ekonomicky silných, s dobrým zázemím a s rozpočtami aké u nás nemá ani Slovan a Košice. Navyše v druhej /1. lige/ je viacero tímov, ktoré majú financie a priestory a kvalitu aby sa nestratili našej extralige a u nich ich v lige tiež moc nechcú, preto si nemyslím ,ež by sa do toho česi nejak hrnuli.
Napísať odpoveď