3D desktop

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
dushman
Medium Expert
Medium Expert

3D desktop

Príspevok od používateľa dushman »

Dobrý deň! Mám na Vás jednu otázočku ohľadom nejakeho softu čo dokaže pretvoriť farby a teda plochu monitora na 3D <-- Tým myslím 3D ako pri pozeraní filmov v kine že obraz vystúpi z plátna...Keď niekto o niečom takom vie tak Vás velmi prosím o pomoc
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: 3D desktop

Príspevok od používateľa KoCi »

ja len dodam, ze efekt to mozno ma, ale v praxi to bude najskor absolutne nepouzitelna zlatanina - ak cosi take existuje. Myska je totiz len 2D polohovacie zariadenie, takze jediny efekt by bol, ze by bolo pozadie v pozadi, a ikony vystupene vpredu. No a kvoli tomuto si nasadzat 3D bryle? Zvlast, ked na ploche travis asi 2% celkoveho casu - zvysny cas mas otvorenu aplikaciu/hru...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...on sa pýta na plochu monitora, takže myslím že hľadal niečo čo PERMANENTNE a bez ohľadu na to čo má otvorené robí ten 3d efekt...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pochybujem, ze nieco take je. Maximalne tak par filmov a hier, ktore su v 3D, avsak treba na to poriadny monitor a kvalitne okuliare, aby bol konecny efekt ako ma byt. Zatial je to podla mna len hudba buducnosti, ale o tri roky by to mohol byt podstatne dostupnejsie a rozsirenejsie.
dushman
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dushman »

viete myslel som nejaky program čo do všetkeho pridava len farby ono zakladne 3D a vlastne 3D čo je aj v kinach je tvorene len pomocou modrej a cervenej farby okolo predmetov a podobne takže myslim že by niečo take mohlo byť nie je to taka zložita vec---> ale s tým efektom asi budete mať pravdu nebude to take dobre ako napriklad v tych kinách ked ide o to tak vlastne ani tam nie je ta 3D kvalita taka dobra
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

vyzerá to jednoducho, ale asi to tak nebude. Osobne som nenašiel ani 3D converter, ktorý by z bežného filmu dokázal vyrobiť 3D film, poprípade prerobiť hru.Opravte ma ak sa mýlim :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Hra sa do 3d spravi lahko. Staci prepocitat vysledny obraz s inym uhlom pohladu. Kedze kazdy predmet ma svoje 3D suradnice voci pozorovatelovi, nie je to problem. Ale 2D film do 3D neprerobis. Nemas ako dopocitat ten dalsi pohlad, kedze v 2D sa neuchovava podstatny parameter - a to hlbka. Zrejme neexistuje algoritmus, ktory by vedel rozoznat ze aha to budu asi kopce a v pomere k tejto studni v popredi, bude medzi nimi vzdialenost 15 kilometrov.. (napriklad).

Navyse, riesenie 3d pomocou anaglyfickej stereoskopie (to su tie cerveno modre bryle a cerveno modry obraz), deformuje farby, detaily + navyse zdaleka nedosahuje tak vyraznej plasticity, ako v pripade polarizovanej stereoskopie. A ked ta frustruje, ze tlacitka na winampe nemas viac vystupene v popredi, vypni PC a sadni pred hi-fi system :)
Napísať odpoveď