http://www.nucem.sk/documents/special/k ... 0_AJB1.pdf
AJ B1 tazsi test ako minule roky, urcite hej .. a tema lahka, rozpisal som sa dost, len ci gramaticky spravne
Mal som B1, lenže tých 130-140 sme mali väčšina z triedy, pretože s takouto témou sme nepočítali my a ani učitelia, vôbec tú tému nemáme v osnovách. Cez 160 slov mali iba niektorí a aj to z druhej skupiny, pretože dostali raz úlohu, aby napísali svoj narodeninový deň, čiže to ľahko prepísali na oslavu štýlom listu. My ostatní sme museli improvizovať.Drago napísal:rados, ak si mal B1, tak 130-140 slov je dost malopredpis je aspon 160 .. dufaj, ze mate dobru ucitelku a opravi vam to v pohode
No podla ma to byla uplne primitivna tema. Ani my sme ju nikdy nemali v osnovach. A za 30min som nemal co robit.rados915 napísal: Mal som B1, lenže tých 130-140 sme mali väčšina z triedy, pretože s takouto témou sme nepočítali my a ani učitelia, vôbec tú tému nemáme v osnovách. Cez 160 slov mali iba niektorí a aj to z druhej skupiny, pretože dostali raz úlohu, aby napísali svoj narodeninový deň, čiže to ľahko prepísali na oslavu štýlom listu. My ostatní sme museli improvizovať.
Si siel z nemciny? Pretoze napisa to v anglictine nevidim ako problem. Ale nemcina to je uz ine...rados915 napísal: Mal som B1, lenže tých 130-140 sme mali väčšina z triedy, pretože s takouto témou sme nepočítali my a ani učitelia, vôbec tú tému nemáme v osnovách. Cez 160 slov mali iba niektorí a aj to z druhej skupiny, pretože dostali raz úlohu, aby napísali svoj narodeninový deň, čiže to ľahko prepísali na oslavu štýlom listu. My ostatní sme museli improvizovať.
Hehrados915 napísal: Mal som B1, lenže tých 130-140 sme mali väčšina z triedy, pretože s takouto témou sme nepočítali my a ani učitelia, vôbec tú tému nemáme v osnovách. Cez 160 slov mali iba niektorí a aj to z druhej skupiny, pretože dostali raz úlohu, aby napísali svoj narodeninový deň, čiže to ľahko prepísali na oslavu štýlom listu. My ostatní sme museli improvizovať.
My sme mali z nemčiny 30 tém, ktoré sme sa učili od prvého ročníka na strednej. Z tých 30 tém, mali vybrať jednu resp. z viacerých nejaké časti a z toho sa mal písať ten sloh. Tak to bolo minulé roky, takže absolútne nechápem, prečo teraz dali na sloh tému, ktorá sa vôbec medzi tými 30timi nenachádza. Ale dalo sa to napísať, povyberať z tých všetkých a nejako to poskladať. Len som písal, že nič takéto sme nečakali a ani učitelia, preto nás na maturitu aj inak pripravovali. Jediné čo čakali bolo, že ten sloh sa bude písať formou listu, ale takúto tému teda vôbec.Drago napísal:Tak jasne ze je to ine, ked si sa ju neucilale rados, sorry, toto je pisomna matura, tu ziadne "temy" na sloh nemas .. mas maximalne typy ako formalny, neformalny list, esej, ziadost o zamestnanie a takto .. teda aspon v Aj je to tak .. neviem, nechcem kecat ale NJ je to tak isto, alebo nie?
aj u nas to tak je od 160 do 180 viac uz dole body , inač sloh sa mi zdal v pohode aj keď neviem či som správne dal syntax a test lahodaM4rek napísal:nám vravela profesorka, ze nejakých 20 slov navyše ešte tolerujú, ale keď máme už veľa navyše tak sa zato strhávajú body
jj, sloh sa dal.. tiez len dufam, ze aj gramaticky to mam spravne ... a test bol lahoda iba u B1 urovneJancuk napísal:aj u nas to tak je od 160 do 180 viac uz dole body , inač sloh sa mi zdal v pohode aj keď neviem či som správne dal syntax a test lahoda