• AirSoft •
-
GIGABYTE
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: • AirSoft •
Takže predpokladám, že priebehom tohto týždňa budem brať spomínaný sig.. Písal som niekolko strán dozadu.. Konkrétne http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=2052
Takže si ešte potrebujem ujasniť pár vecí.. Budú tam stačiť 0.20g bb ? Uvažoval som ešte nad 0,25g.. 0,28g sa mi zdalo už moc... Ďalšou otázkou je, vzhľadom ktomu, že to nemá závit pre montáž tlmiča.. Je možné nejako ten tlmič nasadiť ? Samozrejme, že nie len tak.. Ale vymeniť hlaveň alebo niečo podobné.. Ak nie nevadí, to len tak pomimo.. A posledná bbčka od warior elite budú v pohode ? Uvítal by som nejaké rady, prípadne upozornenia.. V plynoch som nováčik.. Niečo som síce prečítal ale aj tak predsa..
Takže si ešte potrebujem ujasniť pár vecí.. Budú tam stačiť 0.20g bb ? Uvažoval som ešte nad 0,25g.. 0,28g sa mi zdalo už moc... Ďalšou otázkou je, vzhľadom ktomu, že to nemá závit pre montáž tlmiča.. Je možné nejako ten tlmič nasadiť ? Samozrejme, že nie len tak.. Ale vymeniť hlaveň alebo niečo podobné.. Ak nie nevadí, to len tak pomimo.. A posledná bbčka od warior elite budú v pohode ? Uvítal by som nejaké rady, prípadne upozornenia.. V plynoch som nováčik.. Niečo som síce prečítal ale aj tak predsa..
-
LordKJ
Light Expert
Citali ste ten novy zakon , ktory zakazuje online obchod s zbranamy?
-
Stoporko
VIP
gigabyte - 0,2 budú v pohode, 0,25 by už mohli byť ťažké (tie daj v prípade, ak dáš silný plyn) - toľko vravia rôzne fóra, plynovku nevlastním a ani vlastniť neplánujem.
k tomu novému zákonu: je to chu****, no je to už raz tak - EU si niečo vymyslela a úbohý airsofťák trpí a podporuje monopol muničáku
Keď začne zákon platiť u nás, začnú uvedomelí slovenskí sofťáci nákupné zájazdy do ČR, keď to začne aj u nich, vyzbierajú sa peňáze na letenku a vybraný šťastlivec pôjde na meganákupy do HK
Ak som správne pochopil z toho zákona, tak nesmieš bez licencie dovážať zbraň, jej telo, hlaveň, záver... no vrámci airsoftových zbraní sa tam nič nepíše o napr. vzduchotechnike
Nemám rád zákony a paragrafy - ohýba sa to, krúti sa to, nie je to jednoznačné...
edit - k tomu sigu - ani v reáli na ňom nemáš tlmič, takže ho tam pravdepodobne ani nijak rozumne nedáš. Na spodok zbrane môžeš dať hustý laser a vypaľovať oči protivníkom
Gule od guarder - dobrá cena/kvalita. Alebo ak si prachatý, tak TM. GG má tiež super bbčka, no sú troška problém zohnať. 0,28 idú do zbraní, čo dávajú 420fps a viac 
k tomu novému zákonu: je to chu****, no je to už raz tak - EU si niečo vymyslela a úbohý airsofťák trpí a podporuje monopol muničáku
Ak som správne pochopil z toho zákona, tak nesmieš bez licencie dovážať zbraň, jej telo, hlaveň, záver... no vrámci airsoftových zbraní sa tam nič nepíše o napr. vzduchotechnike
edit - k tomu sigu - ani v reáli na ňom nemáš tlmič, takže ho tam pravdepodobne ani nijak rozumne nedáš. Na spodok zbrane môžeš dať hustý laser a vypaľovať oči protivníkom
-
Enduro3333
Medium Professional
Ja sa uz neviem dockat 20.3 pojde sa na bazanticuuuu treba pokrstit mojeho dragunova ......
Uz som namontoval camo nan u .. uz len nastavit hop up a naklibrovat optiku ....
Vseobecna rada . Co sa tyka municie jedine Guarder .... na zaklad zbrane bez upgrade staci 0.20g ked chcete lepsiu presnot ale mensi dolet tak 0.25g *zmena toletu je iba par metrov )
pri upgrade 120m minimum 0,25g optimalne 0,28g .... ja idem prasknut do sniperky (elektriky) asi 170m ked to prezije skusim 190 (upgrade kolies a motora je samozrejmost
Do toho budem asi uz davat 0,35g alebo 40g municie ..kua to bude lietat ..... ak to mechac vydrzi ....
Uz som namontoval camo nan u .. uz len nastavit hop up a naklibrovat optiku ....
Vseobecna rada . Co sa tyka municie jedine Guarder .... na zaklad zbrane bez upgrade staci 0.20g ked chcete lepsiu presnot ale mensi dolet tak 0.25g *zmena toletu je iba par metrov )
pri upgrade 120m minimum 0,25g optimalne 0,28g .... ja idem prasknut do sniperky (elektriky) asi 170m ked to prezije skusim 190 (upgrade kolies a motora je samozrejmost
Do toho budem asi uz davat 0,35g alebo 40g municie ..kua to bude lietat ..... ak to mechac vydrzi ....
Čaute takže chcel by som začať hrávať airsoft.. na začiatok som si vybral túto zbraň je to manuálna sniperka neviem či je to pre začiatočníka dobré ale budiš : http://www.arzenal.sk/Manualne/C-96-set ... e.tpl.html poprípade túto elektriku :http://www.arzenal.sk/CYMA-dekoracia/AK ... e.tpl.html ... posúdte čo by bolo pre mňa lepšie a , že čo ešte budem k tomu potrebovať nejáku nabíjačku a baterku prípadne bbčka za rady ďakujem..
-
Stoporko
VIP
si tu úplne nový, takže ti to poviem slušne: prečítaj si túto tému, tam sa dozvieš, čo všetko budeš okrem zbrane potrebovať. K tým zbraniam - pre začiatočníka je manuálna snipa viac než nevhodná, je zlá - uvedom si, že všetci okolo teba budú mať elektriky, čo budú mať rovnaký, ak nie aj väčší dostrel a výhodu full outo streľby. O tom, že sniper nemá v bežnom airsofte využitie ani nevravím (zmysel nasadiť snipera má tak na milsim akcii s veľkou rozlohou, ale to je asi na inú diskusiu). Takže na začiatok určite elektriku. Ktorú? Ten kalach čo si sem postol je dobrý, výkon je na lokálne akcie (zákopy a spol) dostatočný. Cyma robí dobré kalachy.Dr.Python napísal:Čaute takže chcel by som začať hrávať airsoft.. na začiatok som si vybral túto zbraň je to manuálna sniperka neviem či je to pre začiatočníka dobré ale budiš : http://www.arzenal.sk/Manualne/C-96-set ... e.tpl.html poprípade túto elektriku :http://www.arzenal.sk/CYMA-dekoracia/AK ... e.tpl.html ... posúdte čo by bolo pre mňa lepšie a , že čo ešte budem k tomu potrebovať nejáku nabíjačku a baterku prípadne bbčka za rady ďakujem..
Aby si nepovedal, že som sviňa, tak čo k tomu potrebuješ určite: OKULIARE (najlepšie niečo od ESS alebo UVEX, oči máš len jedny), 0,25g gule od Guarder a nabíjačku Ansmann. Ako dlho nabíjať som tu už niekde písal.
-
GIGABYTE
King
Stoporko ešte pozabudol na značkovú baterku, tá čínska poslúži.. Ale značková je určite lepšia.. Každopádne neurob to, že kúpiš baterku a budeš nabíjať nabíjačkou, ktorú si k tomu dostal.. Zober buď toho Ansmanna alebo potom nejakú profi 
-
Stoporko
VIP
gigabyte - jasne, značková je určite lepšia, prípadne kvalitná lipola... to je iná káva. No pokiaľ len so softom začína, tak pôvodná baterka mu spraví dobrú službu - dá mu dostatočný prúd a jej kapacita na lokálku poväčšinou stačí (ak nebude brutálne kropiť). No základom je nabíjať ju normálnou nabíjačkou (aspoň ten Ansmann), nie tým šuntom, čo k tomu dávajú. Proste na niektorých veciach sa ZO ZAČIATKU ušetriť dá (neoplatí sa šetriť na okuliaroch, nabíjačke - oboje kvôli bezpečnosti a BBčkach)
Díkes chlapi
tak kúpim všetko to čo ste mi odporúčili díki 
Co? Aky zakon? To mi chcete povedat ze nebudem moct objednavat AS zbrane zo zahranicia?
-
Stoporko
VIP
gangy - presne tak. A nie len zo štátov mimo EU, ale ani z ČR. Ešte sú otázkou vnútorné diely, keďže v tom zákone sú vymedzené len diely s ktorými sa nesmie obchodovať na diaľku ako je hlaveň, záver... (a napr. o takej vzduchotechnike, pružine... tam nepadlo ani slovo). Takže sa už nebude dať tuším od júna objednávať ani z Muničáku online, ale len všetko osobne v predajni. No čo, opäť začnú nákupné výlety 
-
Enduro3333
Medium Professional
Ma niekto presne detaily ? toho zakona ?
Ja si myslim ze ked si to objednas a neostane ti to na colnici (cize v ramci EU ) tka ti nikto na to nepride .
Ja si myslim ze ked si to objednas a neostane ti to na colnici (cize v ramci EU ) tka ti nikto na to nepride .
-
Stoporko
VIP
Enduro a ostatní ohľadom toho zákona: http://www.nrsr.sk/Default.aspx?sid=zak ... terID=3196
To je snad vtip. Uz je to akoze schvalene? V cechach to bude tak isto? Alebo v UK?
Toto uz ale ozaj nieje normalne, v dobe ked si ludia cez net objednavaju aj ranajky zakazu predaj hraciek a replik? Ktory k0kot ma toto na svedomi?!
Toto uz ale ozaj nieje normalne, v dobe ked si ludia cez net objednavaju aj ranajky zakazu predaj hraciek a replik? Ktory k0kot ma toto na svedomi?!
-
Stoporko
VIP
gangy - poďakuj sa (ch)ujom z EU. Postupne to začne platiť vo všetkých štátoch EU (teda aj ČR, UK...).
A airsoftové zbrane NIE SÚ hračky! Sú to strelné zbrane kategórie D
Treba sa ku nim aj ako ku zbraniam správať - skyté nosenie, bezpečná manipulácia... na jednej strane som rád, lebo bude pre deti pod 18 rokov ťažšie sa ku nim dostať, no na druhej strane sa rapídne zníži sortiment dostupný pre bežného ASmana (keďže u nás v SR je ponuka biedna prebiadna už v porovnaní s ČR).
A airsoftové zbrane NIE SÚ hračky! Sú to strelné zbrane kategórie D
-
Enduro3333
Medium Professional
No vidim ze sa u nas vo firme bude rozposielat hromadny spam mail na poslednu sancu na nakup od cinanov .
-
Stoporko
VIP
Enduro - nový zákon o zbraniach a strelive by mal začať platiť od začiatku júna (vraj) - ale radšej si to ešte over na tej stránke. Ja idem čo najskôr objednať vzduch do L85 
Nuz, uprimne to zatial nevidim tragicky. Viac krat som sa na colnici stretol s rozumnym clovekom s ktory som nemal problem sa dohodnut, takze by som to nevidel az tak cierne. Navyse ak bude tento zakon v cechach alebo v UK platit az neskor, zatial si budem zbrane posielat tam. Som zvedavy ako to dopadne, kedze si nemyslim ze by sa globalne zakazal dovoz AS zbrani do EU z ciny sukromnym osobam a nikoho to dalej nezaujimalo.
Ale mozno je to vsetko len moje zbozne prianie, kedze vyber a ceny na slovensku su tragicke. Snad to nejak pojde.
Ale mozno je to vsetko len moje zbozne prianie, kedze vyber a ceny na slovensku su tragicke. Snad to nejak pojde.
-
Stoporko
VIP
gangy - neviem či som to sem písal, alebo je to na inom fóre: podobná zmena zákona ako sa stala u nás (zrušenie dovozu zbraní osobám bez koncesnej listiny) sa onedlho má udiať v každom štáte EU - nariadili to EU papaláši, my si môžme fúkať práškový cukor. Takže treba objednávať čo najskôr a čo najviac. Potom už nám ostáva len chodiť na nákupy do kamenných obchodov v ČR alebo v okolitých krajinách, keďže majú širší sortiment. Alebo presvedčiť Joca z muničáku aby rapídne rozšíril sortiment (keďže to, čo ponúka je len zlomok toho, čo je na trhu - a to vravím len o zbraniach, o zásobníkoch, vnútornostiach a príslušenstve radšej ani nevravím).
Pointa celého toho zákazu je taká, že ohľadom zbraní NESMIEŠ UZATVÁRAŤ ZMLUVU NA DIAĽKU - teda ani z muničáku sa už nebude dať nakupovať cez net, ani z iných AS shopov - proste koniec inetového predaja väčšiny AS zbožia
Pointa celého toho zákazu je taká, že ohľadom zbraní NESMIEŠ UZATVÁRAŤ ZMLUVU NA DIAĽKU - teda ani z muničáku sa už nebude dať nakupovať cez net, ani z iných AS shopov - proste koniec inetového predaja väčšiny AS zbožia
Čaute idem kupovať túto zbraň http://www.municak.sk/hlavna-stranka/to ... a4-hg.html
Načo si mám pri nej dávať pozor alebo nejaké rady?
Načo si mám pri nej dávať pozor alebo nejaké rady?