Gigabyte - ak si objednáš zbraň cez internet z hocakej krajiny (je jedno či patrí EU alebo je to Južná Uganda), tak si to bez koncesnej listiny nesmieš doviezť.
Ako je to s kolimátormi, zásobníkmi, vzduchotechnikou? Netuším - ako som ten zákon čítal, o týchto konkrétnych súčiastkach som tam nečítal nič, no nie som právnik, právne formulácie mi nevoňajú, lebo sa dajú prekrúcať ako sa komu hodí a o jednoznačnosti sa im ani nesnívalo (zlatá matematika...). Dačo tam bolo o hlavných súčastiach zbrane (telo, hlaveň, záver a ešte niečo) a dačo také...fakt si to nepamätám - však som sem na ten zákon dával linku, kukni si to sám.
No preventívne v dohľadnej dobe idem spraviť najnutnejšie nákupy kým ten zákon nie je v platnosti a po tom, ako začne platiť, ešte využijem svoju rodinu v ČR a budem nakupovať tam - no keď aj česi zavedú tie zmeny v zákone, tak až potom začne rošambo.
//autoeditácia príspevku (22 Mar 2010, 23:06)
načo si dať pozor? Je od TM, takže kvalita. Len musíš investovať do upgrade, keďže zbrane TM sú od výroby nastavené na japonské limity, ktoré na slovensku zďaleka neplatia - taký neoficiálny CQB limit je max. 350fps s 0,2g BB a vypnutým hopom. Do lesa je dobré mať nad 390fps (nad 450 až keď budeš ochotný sa nechať streliť vlastnou zbraňou).
Ako upgradeovať? Povedz chalanom v muničáku, koľko fps z toho chceš vyžmýkať a oni to už zariadia - za bubáky. Alebo si nájdi niekoho, kto ti to spraví lacnejšie.
Ktoré diely sú dobré, to je alchýmia a prudko odporúčam tlačidlo Hľadaj na nejakom špecializovanom fóre (wargames.sk, airsoft-portal.cz, asportal.cz, arnies...)
V princípe ak to chceš len na CQB (čo predpokladám, keď kupuješ MP5), tak ti stačí do tej zbrane dať len 100-110 pružinu a nič iné, prípadne ešte tak mosfet.
A MP5 je strašne sexi s krátkym tlačným zásobákom

Hicapy sú síce fajn, no je to opäť o kúsok odlúčenie sa od realizmu...
nezabudni na okuliare! Na kvalite okuliarov sa šetriť neoplatí, určite zabudni na lyžiarske alebo dioptrické. Kúp aspoň UVEX alebo radšej ESS.