Zapnutie PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
juri1412
Amateur
Amateur

Zapnutie PC

Príspevok od používateľa juri1412 »

viem že niečo podobné sa tu riešilo ale pls poradte konkretne k tomuto problému. keď stlačím tlačítko na zapnutie tak sa začne zapínať PC, začnú sa točiť ventilátory aj chladič na CPU, ale systém nenaskočí, obrazovka zostane na standby. dnes sa mi to podarilo rozbehnúť tak, že som povyťahoval kontakty, trochu prečistil, povysával a išlo. ale aj včera som tak rozbehol, ale dnes už ho bol problém zapnúť a až teraz som ho rozbehol. neviem či bude nejaký zlý kontakt na prednom paneli alebo matičná doska (síce som ju menil pred rokom ale neviem posúdiť). Vopred dik za rady.
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Zapnutie PC

Príspevok od používateľa Tino-artS »

Na prednom panely chybný kontakt byť nemôže. Stlačením toho tlačítka akurát spojíš 2 kontakty, ktoré laicky povedané vpustia elektrinu do obvodu (celého PC) a tá energia tam koluje až kým PC nevypneš. S predným panelom to nemá nič. Máš zapnuté diagnostické "pípanie"? Resp. aký zvuk vydá repráčik po zapnutí? Je to dosť dôležité.
juri1412
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa juri1412 »

no keď sa normálne zapína tak vydá krátke pipnutie, ale teraz keď je ten problém tak nič nepipne. to vždy zapnem a čakám na pipnutie ak pipne tak viem že som ho rozbehol ale ak nie tak ne. a sa mi nezdá že by bol nejaký hardware pokazený, keby bol tak by som ho nezapol ani za nič. ale keď ho raz zapnem a potom nie, by som povedal nejaký zlý kontakt . čo povieš ? len najhoršie zistiť ktorý.
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skôr by som povedal lacný zdroj, toto robia eurocase ak ich máš viac ako 2 roky
juri1412
Amateur
Amateur