Automatická prevodovka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Butulo
Novice
Novice

Automatická prevodovka

Príspevok od používateľa Butulo »

Prosím Vás, kto mi poradí s automatickou prevodovkou na Mercedes SL 200. Svieti červené HDC a je zaradený len jeden stupeň a to prvý. Keď to odblokujem na diagnostike tak to chvíľu ide a potom to začne svietiť znova. Už som dal do opravy bezmála 2000 €. Naposledy tam menili nejaký snímač otáčok za 500 € a po prejdení
pár kilometrov to urobí znova. Kto by to vedel opraviť?
Ďakujem. :
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Automatická prevodovka

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

v prvom rade ti poradim ze skor hladaj radu niekde na M-B fore - najlepsie zahranicnom ...

... si si isty ze ide o SL 200 ? tak maly motor som v triede SL este nevidel - jedine v prvej generacii, ale na tej by asi nesvietilo nejake upozornenie a nemohol by si nic vymazat cez diag. :-D ... najmensi motor v SL je 280, alebo je to SLK 200 Kompressor ? :-)

... skus priblizit pre co je skratka HDC ? ja osobne poznam HDC iba ako Hill Descent Control a od toho sa odrazit nemozem :-P ... ako sa ta prevodovka zacala prejavovat ? co vsetko na nej menili ? odisla zo dna na den, alebo odchadzala postupne ? :-)
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Kedy si v nej naposledy menil olej ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no ak svieti hdc, tak ma automaticky zaradeny prvy kvalt, kedze je to kontrola klesania... cize prevodovka je v poriadku, chyba je v elektronike... teda podla mna :oops:

nordkapp: robila sa aj sl200, ale iba ako maloseria, dokopy ich bol asi tolko, ako e31 830i...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ratzi ... to som nevedel a v zivote som na take sl nenarazil (viem ze bolo 200 SL, ale to je nieco ine :-D) ...

... otazka naco ma SL HDC, ak je to Hill descent control ? chapal by som to v MLku alebo Gcku, ale nie v SLku :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mozno ma aj 200sl,tych bolo podstatne viac a je to velmi pekny veteran zo 70tych rokov...

samotny system v tomto type vozidla mi tiez nedava akykolvek zmysel... taktiez nemozem najst ziadnu informaciu o implementacii tejto elektroniky do SL-iek... v pripade preklepu by mohlo ist o ML alebo GL, tam sa davali najmensie 230, resp. 350, ale to iba s manualom, takze tam mi zase nesedi motorizacia... okrem toho, neviem, ci to nahodou nefunguje tak, ze chybu hdc hlasi riadiaca jednotka rozsvietenim nazlto a cervena signalizuje len spusteny system... v tom pripade by bola chyba v gyroskope, ktory neustale hlasi klesanie, co by riadiacej jednotke stacilo na spustenie systemu...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

keby mal 200 SL asi by mu nesvietilo HDC :-D ... poprosime dodatocne info o probleme :-) hlavne rozlustenie typu vozidla :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:keby mal 200 SL asi by mu nesvietilo HDC :-D
hmm, no veru na tom cosi bude :D

pockame si teda na vyjadrenie autora :)
Napísať odpoveď