Zakaz fajcenia v celej EU ?

Diskusie na politické témy...

Ste sa uplny zakaz fajcenia ?

Ano
197
65%
Nie
87
29%
Neviem / Je mi to jedno
17
6%

Celkom hlasov: 301

Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re:

Príspevok od používateľa Rubiki »

kj37 napísal:To znamena, ze kludne mozme kurit, aj tak ju dostaneme, ak je nam to sudene? :wink:
Spýtaj sa takto...
Koľko percent ľudí s rakovinou pľúc súfajčiari a koľko nefajčiari. Zjavne by si došiel k odpovedi ktorá by sa ti nepáčila.

Tým chcem povedať že ak máš veľke predispozíce na rakovinu tak fajčenie ti ju zaistí na 100 percent. A ak nemáš tieto predispozície tak fajčenie ti ich poskytuje. O škodlivosti fajčenia vyšli tisíce štúdií. Ja ti nechcem kázať prestaň fajčiť, je to tvoja vec, je to tvoj život. Ja si tiež občas dám vodnú fajku (cca 10-15x za rok) ale netreba byť na ružovom obláčiku hlavne v prípade aktívnych pravidelných fajčiarov.
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Re:

Príspevok od používateľa kj37 »

Rubiki napísal: Spýtaj sa takto...
Koľko percent ľudí s rakovinou pľúc súfajčiari a koľko nefajčiari. Zjavne by si došiel k odpovedi ktorá by sa ti nepáčila.

Tým chcem povedať že ak máš veľke predispozíce na rakovinu tak fajčenie ti ju zaistí na 100 percent. A ak nemáš tieto predispozície tak fajčenie ti ich poskytuje. O škodlivosti fajčenia vyšli tisíce štúdií. Ja ti nechcem kázať prestaň fajčiť, je to tvoja vec, je to tvoj život. Ja si tiež občas dám vodnú fajku (cca 10-15x za rok) ale netreba byť na ružovom obláčiku hlavne v prípade aktívnych pravidelných fajčiarov.
Najprv k vodnej fajke. Jej skodlivost je asi taka, ako ked si niekto prdne, ale s tym rozdielom, ze vodna fajka prijemne vonia ;) Hadam tu napln, co sa do toho dava nechces nazvat tabakom, ktory je navyse bohato prefiltrovany cez vodu.
Neviem, kolko precent ludi s rakovinou pluc su fajciari a kolko nefajciari, ale fakt je taky, ze tych nefajciarov je celkom dost ;) Navyse, vsetci vieme, ze ak skutocne chcem ROZMYSLAT o rakovine pluc, je potrebne fajcit pomerne vela cigariet - viac ako 20 denne a ani to nemusi byt zaruka (su ludia ktori kuria 100 denne a maju sa fajn :) ). Podla teba je zle, ked si niekto da 2- 3 cigaretky denne v ramci relaxu? Alebo sa posilni jednou dalsiou, pred nejakou cinnostou? Podla mna nie.
Skor pri cigaretach je tu jedna vec, ktora je skodliva (a to priznavam) - je nou zavislost. To, ze niekto uz nema pozitok z fajcenia, ale musi si zapalit, len aby naje*al do seba ten nikotin, je dost zle. A takych fajciarov je vacsina. Leze to do penazi ;) Ale to je kvoli EU, ktora dava nehorazne vysoke spotrebne dane...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Re: Zakaz fajcenia v celej EU ?

Tak samozrejme názory sa líšia ohľadom vodnej fajky, niektorí vravia že je škodlivá až až a niektorí že je menej.
Pri tom či rozmýšlať alebo nerozmýšlať o rakovine rozhodne vravím rozmýšlať. Záleží od toho v akom prostredí žiješ a aké máš na to genetické predispozície. Niekomu fakt neuškodí 50 cigariet denne a niekomu uškodia aj tie 2-3 a to ich nemusí fajčiť každý deň. Je to príliš relatívny pojem.
A závislosť je svinstvo, to musím súhlasiť, neni nič horšie ako keď ťa ovláda niečo cudzie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

To, že fajčenie škodí zdraviu, vie každý. Zaujíma ma dôvod, prečo fajčiť. Čo je na tom také skvelé, že X ľudí predsa fajčí? Povie mi niekto?
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Je to jednoducho relax.Tak ako ty mas relax trebars zajazdit si alebo dat si pivo na slniecku moja forma relaxu je niekde si sadnut a zapalit si.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

a koľko asi človek zaplatí za tento "relax"? mesačne napr.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Eruner, každá sranda niečo stojí....... a je každého osobnou vecou či do toho investuje či nie......
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Dieg0 napísal:Je to jednoducho relax.Tak ako ty mas relax trebars zajazdit si alebo dat si pivo na slniecku moja forma relaxu je niekde si sadnut a zapalit si.
...ak v tom budeš pokračovať tak keď budeš mať 60 tak si relaxu užiješ dosť - v čakárni u doktorov...ja mám relay že sadnem na bike a idem sa previezť po hrádzi...som na čerstvom vzduchu, je to zdravé a zadarmo...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

a hlavne to nikoho neohrozuje!
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Grim-Reaperka napísal: ...ak v tom budeš pokračovať tak keď budeš mať 60 tak si relaxu užiješ dosť - v čakárni u doktorov...ja mám relay že sadnem na bike a idem sa previezť po hrádz..
To vieš, niekto bude mať problémy s pľúcami skrze nikotín a niekto zase s impotenciou skrze bicykel.......
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

beardie napísal:a hlavne to nikoho neohrozuje!
presne tak. Nech si fajcia aj 100 krabiciek denne, pokial tym neotravuju ostatnych ludi.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Jo ja mojimi 10timi cigaretami denne neskutocne ohrozujem cele ludstvo a urcite mam aj velky podiel na zvacsovani ozonovej diery.Pani keby ste neboli taki zabednenci a trosku sa uvedomili tak si vsimnite kolko aut chodi po cestach z ktorych sa dymi ako z traktorov, kolko tovarni produkuje dym ovela nebezpecnejsi pre ludsky organizmus ako je dym z cigariet.

A hojko k tej karme chcem len tolko ze na kazdu jednu vec na ktoru teraz pomyslis si nicis zdravie.Aj ked povies ze ides do hory na turu nicis si klby a ako vsetci vieme pre dlhy zivot treba dokonalu suhru vsetkych casti tela.Medzi nami je len jeden rozdiel.Ja si zdravie kur*im vedome zatial co ty si myslis ze si ho nekurvis ale kur*is si ho nevedome ;-)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a ty si za to navyše ešte aj platíš veľké peniaze, ktoré hojko v budúcnosti môže investovať do operácie kĺbov...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Vieš ako by na tom bolo slovensko bez fajčiarov?Dnes fajčí viac ako 40% slovenskej populácie čo je zhruba 2 milióny slovenského ľudu.Keď si na každého vezmeš dajme tomu priemerne malú škatulku denne tak to je 2 000 000 x 1,3€ (najlacnejšie cigarety na trhu).To je +- 2,7 milióna € premletých na cigaretách denne.Daň z toho tvorí dajme tomu približne 40% ceny a to je okolo 1,2 milióna € denne.Myslíš si že fajčiari tomuto štátu prispievajú málo?Áno vysmievaš ma že vlastnou hlúposťou zaplatím hojkovi alebo komukoľvek inému nejakú operáciu.Ale nebyť nás fajčiarov tak tíško v kúte plačeš aké pálky platíš.Áno znova ma vysmeješ ale uvedom si aký významný zdroj peňazí pre štát sú konzumenti alkoholu a konzumenti cigariet.

A ešte sa mi na tebe veľmi páči že vieš reagovať iba na tú časť z môjho príspevku na ktorú ti to je najvhodnejšie ale na ostatok odpovedať nevieš, že?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

takze by sme tebe aj ostatnym zavislakom vlastne mali byt vdacni?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Až také slávne to podľa mňa neni. Zisk s toho ide veľký ale najviac podla mňa tabakovým spoločnostiam. Štát zhrabne spotrebnú daň.
Inak porovnávať túru do hôr s fajčením.... zober si 1000 turistov a fajčiarov a kto z nich bude mať dlhší a zdravší život?

Ja fajčenie nikomu neberem, je to každého osobná vec, ale zase písať extrémy že turistiha ničí kĺby... Aktívny pohyb a šport v medziach je najlepší spôsob ako byť zdravým.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie : a mas pocit ze nie?
Rubiki : Najviac?Bol návrh že za každých 1000 kusov cigariet sa musí vybrať spotrebná daň 60€.To vychádza zhruba 0,6€ na škatuľku desiatok alebo 1,2€ na škatuľku dvaciatok.Neviem či tá zvýšená daň začala platiť ale ak si dobre pametám tak po starom to bolo 40€ na 1000 kusov cigariet.

A zober si takto.Pôjdem do extrémov pre lepšie vykreslenie situácie.Zješ dobožku máš cukrovku, zješ maslo máš zvýšený cholesterol, fajčíš máš rakovinu, súložíš máš HIV.Akúkoľvek vec urobíš kazíš si ňou zdravie.Neexistuje žiaden recept na dlhý krásny zdravý život.Vedel si o tom že keď dýchaš pomalšie tak prežiješ dlhšie?Istý druh korytnačky je zviera ktoré dýcha najpomalšie na svete a jej vek života sa udáva v trojciferných číslach.Chcem ti len naznačiť že keď ja budem fajčiť neznamená to že dostanem rakovinu a s ostatným detto
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Ibaže ty to práveže ženieš do extrémov. Nikto tu predsa nevraví len o rakovine.

A teraz si môžeš zase spraviť štatistiku že zober 1000 ľudí ktorí budú jesť dobožky, daľších 1000 maslo a zvyšných 1000 súložiť.
Nakoniec 1000 čo budú fajčiť a ktorí z nich by skoršie zomreli.... No pravdepodobne fajčiari lebo sú náchylnejší na kvantum iných ochorení.
Tou logikou môžeš rovno písať... ideš na vojnu zastrelia ťa, ideš na zmrzlinu dostaneš salmonelu, ideš do lietadla havaruješ atď....

O tom že fajčenie škodí zdraviu veľkou mierou vyšli tisíce štúdií, potvrdí ti to väčšina fajčiarov ktorí fajčia už fakt dlho a nevedia prestať. To sa nedá poprieť, nemôžeš to preboha porovnávať s súložou alebo maslom..... nie to s dýchaním. To je proste absurdné....
Svetové organizácie sa nesnažia bojovať proti fajčeniu pre srandu, ale preto že na následky fajčenia ročne zomrú masy ľudí.

A ja ti nevravím že máš prestať, je to každého vec.

Takže vlastne spotrebná daň je viacmenej polovica ceny, to sú už pekné zisky teda.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Ono sám na sebe pozorujem zdravotné potiaže.Mám 19 a fajčím 5 rokov z toho 4 roky aktívne.Mal som kadejaké problémy so zdravím ale začalo to až keď som začal fajčiť extrémne (toť v mojom ponímaní 3x dvaciatky denne).Môj momentálny zdravotný stav po návrate na normálnu hodnotu ako predtým (1x desiatky denne) je dobrý až na dni kedy vyfajčím viac trebárs dvaciatky.A to nie sú moje výmysly to sú vyšetrenia z nemocnice.

A vieš ja nevravím že cigarety sú neviem aké malé zlo.Ale hovorím o nich ako o skupine.Továrne, autá, cigarety ... plyny.Maslo, mastné jedlá, sladké jedlá ... potraviny.A tak ďalej.Továrne a autá su nevyhnutné pre náš život a tvoria veľkú väčšinu plynov škodiacich nášmu organizmu.Mastný [:MekČikn] z kuchyne od pána Donalda skutočne k prežitiu nepotrebujem.Tak isto ako nepotrebujem k životu mastné hranolky atď atď.Keď začnú odporcovia cigariet tlačiť na presadenie vodného pohonu automobilov a čistejšie výpary z továrni prestanem s radosťou fajčiť.Prečo?Lebo vtedy budem vedieť že tým fakt pomôžem aj ľuďom aj životnému prostrediu ;-)
Napísať odpoveď