Hladam kvalitny router.

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
zemkor
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hladam kvalitny router.

Príspevok od používateľa zemkor »

Ahoj chcel by som sa poradit ohladom kupi kvalitneho wifi routeru.

Moje poziadavky:
-min 4x RJ45 konektor 1000 Mbps
-wifi kvalitny signal nieco som pocul ohladom standartu n teraz co mam je tusim g neviem presne ako to je so spetnou kompatibilitou g zariadení s n routerom
-pokrocilejsie nastavenie routeru cize niake smerovanie portou pokial by bola moznost aj limitovane rychlosti bolo by super.
-dobre zabezpecenie
-dostupnost aj na Slovensku
- cena by mala byt tak do 150 €

Nieco som aj nasiel co by vyhovovalo ale neviem ci to zozenem na slovensku. Linksys E2000, ale pokial by sme mali nieco lepsie necham si poradit.
Na tej 1000 Mbps mi fakt zalezi od toho by som neupustil 100 Mbps je uz v dnesnej dobe malo.
Mal som moznost testnut viac routerou a na kazdom mi nieco prekaza. Mam router MSI ktory je celkom fajn ale ma dost slaby signal je to g a 100 Mbps a mam este D-link co som dostal od Orangu ten je zas ohladom signalu super, ale neviem co ma za problem stranku mi nacita aj o 3 sekundy dlhsie a je to zase 100 Mbps.

Za kazdu odpoved budem vdacny.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Hladam kvalitny router.

Príspevok od používateľa hojko »

Standardy B, G a N su spatne kompatibilne, tusim s Nkovym modom prisiel Asus, ked ponuka az 108mbit, ale realne cisla su samozrejme niekde inde. Neviem co je pre teba dobre zabezpecenie, ci postaci MAC filte, WPA2 alebo Radius, nic viac si k tomu nenapisal, takze tazko povedat. Smerovanie portov (NAT) ponuka zrejme aj ten najlacnejsi router, ine je to s limitovanim rychlosti, ked na mnohych routroch QoS ani poriadne nefunguje. V tomto pripade by som to skor videl na zariadenia od MikroTiku, ale tam by si sa asi nezmestil do cenoveho limitu. So signalom je to jedinecny priklad, neda sa urcit, ze ak mam doma vsade signal, ze ho budes mat aj ty, takze bez skusky ci dobrych nazorov z internetu je asi tazko vybrat toho spravneho favorita, aby mal co najlepsi signal.

Co som rychlo prebehol ponuku, tak tento vyzera, ze by splnal co pozadujes: ASUS RT-N16. Okrem toho, tento router by mal mat rychlejsi procesor aj viac pamate, takze by mal hravo zvladnut OpenWRT a vtedy by sa z tohto routru stala poriadna masinka, ale pre zaciatocnika asi zlozita na nastavovanie.
Napísať odpoveď