dilema vyberu NB

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
samsara
Light Expert
Light Expert

dilema vyberu NB

Príspevok od používateľa samsara »

pred nedávnom som sa rozhodol ze si kúpim notebook, ako prve riesenie mi napadlo kupit sony vaio, konkretne tento model
http://www.alza.sk/sony-vaio-vpc-f11m1- ... 153124.htm
Lenze neubehlo par chvil a zacal som studovat konkurenciu a zaujal ma vyrobok Asus-u
http://www.alza.sk/asus-n71jq-ty005x-d152085.htm

Asus ma od Sony vykonnejsiu grafiku, lepsi procesor- sony ma 2 jadra a asus 4, asus disponuje 1TB diskom, vacsim displejom, ktory by som uvital pri praci nakolko robim projekty, dokonca podporuje technologiu USB 3,0 co si myslim casom moze byt celkom vyhoda, navyse som sa docital ze sony ma biedne vyrieseny servis na slovensku. ale na druhu stranu ma BD combo mechaniku, ale o tom zase niesom tak jednoznacne presvedceny ze to je az taka vyhoda, nakolko teraz BD velmi rozsirene nieje a za par rokov sa bude dat kupit za par supov.
Jednoznacne mi vychadza na kupu Vyrobok asusu. Lenze moj terajsi NB je tiez asus a presne po dvoch rokoch mi odisli panty na displeji, takze to mozem mat iba v jednej polohe a hoci je to na reklamaciu, reklamovat uz nemozem.
Dalsim faktom je ze asus je trocha drahsi od sony-ho, konkretne o nejakych 150 eur,-
Ale uznajme ze ked ci to stoji 1050 alebo 1200 az taky rozdiel nieje.
Ak mate niekto skusenosti s tym, pripadne mate s nimi konkretnu skusenost, napiste, budem rad.
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: dilema vyberu NB

Príspevok od používateľa Forsaken »

môj názor je taký, že pokiaľ kupuješ ntb tak chceš byť mobilný, 16" ntb sú už dosť veľké a ťažké, najlepšia klasika 15,4 sa už veľmi nerobí...

pokiaľ ti ide o plochu displeya tak myslím že nieje problém kúpiť radšej nejaké LCDčko k tomu, ktoré vieš využiť aj inak.

osobne by som zobral radšej Sony, kvôli tomu že Asus nemá dobrú povesť, a ževraj sa často kazí.
samsara
Light Expert
Light Expert

no praveze teraz som precital na jednom forku dojmy z tohoto modelu od sonyho a pisali tam, ze im piska HDD a treba pockat na novu seriu. Hlavne uz ked budem kupovat novy NB, nahradi moj terajsi desktopovy pocitac, ale zaroven ho budem moct preniest nakolko som dost casto mi domova, takze tu vacsiu obrazovku vyuzijem urcite, pri rysovani, filmoch, hrach, hoci zaplatim dan za vacsiu vahu.

dilemaaaa
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

v tom Asuse je "len" 1,6 na každé jadro, čo mi príde málo.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

bral by som to sony. kedže si písal, že využiješ na rysovanie, tak lepšie rozlíšenie je obrovské plus. poznám to sám. mám 17" a 1440x900 - žalostne málo

že tam na asuse je len 1,6 Ghz na jadro, nie je problém. nové intelácke procáky majú turbo boost, takže sa pretaktuje pri využití jedného jadra na 2,8 Ghz :)

ono, medzi nimi si je ozaj problém vybrať, 1TB disk oproti 500 GB, i7 oproti i5... ono, nakoniec asi ten asus (ako som zmenil názor po pár minutách študovania :D ). len by som sa modlil, aby bola konštrukcia v pohode
samsara
Light Expert
Light Expert

ono v asusoch je 4 jadrovy procesor 1,6 a turbo boost dokaze vytunit na 2,8. takze by to bolo zrejme 4*2,8, zatial co sony ma iba dvojjadrove procesory a teda 2,4 s pouzitim turboboost 2,93, takze by to vo finale dalo 2*2,93.
Co sa tyka toho displeja asi je pravda ze asus ma male rozlisenie a sony ho hravo prevalcuje, ale asus zase ponuka vacsi vykon, priestor.
Dalsia vec je konstrukcia, ako som uz pisal mam teraz asus a presne po dvoch rokoch odisli panty a moj displej pozna iba dve polohy, zaklapeny, ale otvoreny v jednej polohy, pri posunuti napr o 10cm sa vrati naspat.
Ale sonymu, aspon tomuto dotycnemu modelu piska HDD.
Napísať odpoveď