Skoda fabia porucha
Re: Skoda fabia porucha
olej + voda... prasknuta hlava alebo tesnenie pod hlavou
...mám na fabii 30000km,svieti kontrolka,trhá,zhasína 1.valec.Pri opakovanom naštartovaní všetko odznova.Toto nastáva pri volnobehu.Servisák menil sviečky,cievku,snímače rôzne,čistil vstreky - nič...až teraz,že vraj slabé tlaky na valci a treba zhodiť hlavu a pozrieť čo dalej.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
uplne najdolezitejsiu informaciu si vynechal
... co je to za motor ? bez toho sa neda pohnut 
-
RATZINGER666
Darca
svieti servisna kontrolka, trha a zhasina valec, po vymene sviecky, cievky, sond a snimacov, po cisteni vstrekov, namerane slabe tlaky... no ty vole, to bude este zaujimave 
k motorizacii rovno dopis, ci to robi len na volnobehu ako spominas a ako sa to chova pocas jazdy...
k motorizacii rovno dopis, ci to robi len na volnobehu ako spominas a ako sa to chova pocas jazdy...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
inak podobne sa chovali samizda motory z domrdanym EGR ventilom ... ale ten myslim prave na volnobehu neprikrmuje motor srackami z vyfuku 
-
RATZINGER666
Darca
rozmyslal som nad tym, kazdopadne egr ventil funguje prave pri nizkom a malom zatazeni... ale preco by potom boli namerane male tlaky a preco odpaja iba prvy valec? to mi nejde do hlavy... okrem toho, to mechanik pozrel urcite, po svieckach, cievkach a lambde by som toho kontroloval ako prve...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
no lenze je rozdiel male zatazenie a volnobeh ... volnobeh su otacky take aby motor neskapal, isiel ako tak rovnomerne, aby boli pokryte vsetky straty plus nejaka rezerva ... pridavat vtedy spaliny do cyklu by bolo kontraproduktivne, kedze by sa znizil obsah spalitelneho kyslika a tym by sa musel upravit pomer obohatenim zmesi aby motor nezhasol
... neviem neviem aj s tymi tlakmi - preco by mal novy motor, ktory jazdi tak zle tlaky, aby sa to prejavilo za tak kratky cas na jednom vaci az poruchou spalovania ?
vies aki su mechanici v autorizakoch, ti maju peniaze tie iste ci ti pomozu alebo ti tam auto iba dva dni stoji a ani sa nan nepozru
...
vies aki su mechanici v autorizakoch, ti maju peniaze tie iste ci ti pomozu alebo ti tam auto iba dva dni stoji a ani sa nan nepozru
-
RATZINGER666
Darca
no, ja som sa to skor snazil s klbit s tym, co pisal pedro, nie priamo reagovat na tvoj post 
ale kontraproduktivnym by som to nenazyval, ved takto to funguje aj pri zatazi, napr. pri zaslepeni egr je motor na volnobeh stabilnejsi, menej nachylnejsi na zatazenie a spokojne si pradie aj pri nizsich otackach, cize samotny ventil ma vplyv aj na volnobezny chod... takto mu musi pritekat bohatsia a popritom pridusena zmes... vypina sa az v okamziku, ked otacky prekrocia urcitu hranicu a je potreba palit plne okyslicenu zmes...
autorizaky su kapitola sama o sebe, skoda reci
niet nad vlastnu garaz s komplet vybavenim 
ale kontraproduktivnym by som to nenazyval, ved takto to funguje aj pri zatazi, napr. pri zaslepeni egr je motor na volnobeh stabilnejsi, menej nachylnejsi na zatazenie a spokojne si pradie aj pri nizsich otackach, cize samotny ventil ma vplyv aj na volnobezny chod... takto mu musi pritekat bohatsia a popritom pridusena zmes... vypina sa az v okamziku, ked otacky prekrocia urcitu hranicu a je potreba palit plne okyslicenu zmes...
autorizaky su kapitola sama o sebe, skoda reci
trojvalec, objem1200,47kW. Pri jazde pohoda, žiadna kontrolka nesvieti, netrhá. Problém nastane až pri brzdení a poklese otáčok ( napr.keď zastavím na semafore ) - pokiaľ šlapem na neutrály na plyn (čiže držím vyššie otáčky), tak je dobre.Trhá len pri rýchlejšom rozbehu. 
-
RATZINGER666
Darca
nerobi to nahodou vtedy, ked ides k tomu semaforu a vysliapnes spojku??
ak to robi len na volnobehu, ako prve skus vycistit volnobezny iac ventil spolu so skrtiacou klapkou, skontroluj, ci pri sacom potrubi nemas kdesi netesnost, popri tom kukni aj klapku vzduchu... ak to nebude toto, presunieme sa k rozdelovacu...
ak to robi len na volnobehu, ako prve skus vycistit volnobezny iac ventil spolu so skrtiacou klapkou, skontroluj, ci pri sacom potrubi nemas kdesi netesnost, popri tom kukni aj klapku vzduchu... ak to nebude toto, presunieme sa k rozdelovacu...
dik...,vyskúšam...,dám správu.
mam take iste problemy a mnohe ine kupil som ojazdenu skodu fabia z aaa auto kosice oni ju kupili od nejakeho zabku z terasy vsetko zaradom svietilo vsetky kontrolky 3 krat som tam bol reklamovat vzdy podla servisu co mi povedali potom v servise nic nerobili len nulovali pocitacom to vydrzalo 3 dni potom vsetko znova fabia co som u nich kupil bola vyblyskana ale asi 10 vaznych zamaskovanych poruch v mechanike v elektrike aj bola v zadu khavarovana a fusersky zamaskovane potom sa priznali v aaa ze bola v zadu buchnuta lambda sonda katalyzator oran z komntrolka narmalka servo kontrolka kontrolka chlad kvapalina svietila az piskala olej vo vode voda cierna prasknuta hlava motora pokazrene zadne okno tenke brz dosticky ojazdene pretoceny tachometer elektricky ine pneumeatiky ako v technickom atd atd atd uz som investoval 750 eur tazko zarobene peniaze a stale je to vrak kupia lacno od hocikoho mozno bol to ivch znamy totalne rozj auto vyblyskaju ho aj to si zaplatite reklamacie neuznaju nic neopravia mechanickay obabru vas reklamu a kecy maju skvele pojdetevyskusat do krasnej 2 km nic nezbadate po zaplateni nemalej ciastky vam auto vyvezu za branu aaa auto a vypadnite a nic nepytajte chcete predat auto za 10000 sk pridu ponuknu vam 65000 sk vycackaju a behom tyzdna predaju za 120000 sk papiere cakate 2 mesiace aby ste nepoznali predchadzajuceho maitela vymazu vam ho adresu zmazu primaci technik v ke totalny podvodnik nikdy tam neni a mladi 15 rocni mechanici obabrat reklamaciu a vypadni tak si velmi rozmyslite kupit auto v aaa auto kosice za nehorazne palky to si radsej dajte doviest zo slovinska tam aspon tak neklamu ako v aaa auto ke heslo zaplat a vypadni a uz nikdy nic nepytaj tame ti bezcenne formulare a papiere kolko chces mozes si nimi vytriet ak svieti kontrolka chyba urcite neni v elektrike ale urcite tam na co upozornuje kontrolka investuj a vymen
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2010, 8:47)
mam take iste problemy a mnohe ine kupil som ojazdenu skodu fabia z aaa auto kosice oni ju kupili od nejakeho zabku z terasy vsetko zaradom svietilo vsetky kontrolky 3 krat som tam bol reklamovat vzdy podla servisu co mi povedali potom v servise nic nerobili len nulovali pocitacom to vydrzalo 3 dni potom vsetko znova fabia co som u nich kupil bola vyblyskana ale asi 10 vaznych zamaskovanych poruch v mechanike v elektrike aj bola v zadu khavarovana a fusersky zamaskovane potom sa priznali v aaa ze bola v zadu buchnuta lambda sonda katalyzator oran z komntrolka narmalka servo kontrolka kontrolka chlad kvapalina svietila az piskala olej vo vode voda cierna prasknuta hlava motora pokazrene zadne okno tenke brz dosticky ojazdene pretoceny tachometer elektricky ine pneumeatiky ako v technickom atd atd atd uz som investoval 750 eur tazko zarobene peniaze a stale je to vrak kupia lacno od hocikoho mozno bol to ivch znamy totalne rozj auto vyblyskaju ho aj to si zaplatite reklamacie neuznaju nic neopravia mechanickay obabru vas reklamu a kecy maju skvele pojdetevyskusat do krasnej 2 km nic nezbadate po zaplateni nemalej ciastky vam auto vyvezu za branu aaa auto a vypadnite a nic nepytajte chcete predat auto za 10000 sk pridu ponuknu vam 65000 sk vycackaju a behom tyzdna predaju za 120000 sk papiere cakate 2 mesiace aby ste nepoznali predchadzajuceho maitela vymazu vam ho adresu zmazu primaci technik v ke totalny podvodnik nikdy tam neni a mladi 15 rocni mechanici obabrat reklamaciu a vypadni tak si velmi rozmyslite kupit auto v aaa auto kosice za nehorazne palky to si radsej dajte doviest zo slovinska tam aspon tak neklamu ako v aaa auto ke heslo zaplat a vypadni a uz nikdy nic nepytaj tame ti bezcenne formulare a papiere kolko chces mozes si nimi vytriet ak svieti kontrolka chyba urcite neni v elektrike ale urcite tam na co upozornuje kontrolka investuj a vymen
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2010, 8:47)
-
Grim
Darca
...môžeš mi vysvetliť pár pojmov? Myslím že to bude zaujímať viacerých...čo je to "elektricky ine pneumeatiky", "voda cierna prasknuta", "zadne okno tenke"...ďakujem...
on asi myslel "pokazene zadne okno","tenke brzdove dosticky ojazdene"
-
Kibo
Hardcore addict
Grim, domysli si čiarky vždy o jednu dopredu ako si myslíš, že má byť
voda cierna
prasknuta hlava motora
pokazrene zadne okno
tenke brz dosticky ojazdene
pretoceny tachometer elektricky
ine pneumeatiky ako v technickom...
Ale fakt som sa v tom zamotal aj ja... Na druhú stranu by ma zaujímalo, čo ľudí ťahá do toho sprostého AAA, keď na nete sú na nich tak zlé referencie a každý má v okolí niekoho, kto s nimi má zlú skúsenosť... Navyše pri súčte závad to musel byť už na pohľad neskutočný vrak a vyzerá to tak, že si si pri kúpe prehliadol alebo neskontroloval funkčnosť základných vecí
Jedine ako sa dá do AAA vrátiť auto je rozbehnúť ho a vpáliť s ním do showroomu... Nepočul som o veľa pozotívne vybavených reklamáciach...
voda cierna
prasknuta hlava motora
pokazrene zadne okno
tenke brz dosticky ojazdene
pretoceny tachometer elektricky
ine pneumeatiky ako v technickom...
Ale fakt som sa v tom zamotal aj ja... Na druhú stranu by ma zaujímalo, čo ľudí ťahá do toho sprostého AAA, keď na nete sú na nich tak zlé referencie a každý má v okolí niekoho, kto s nimi má zlú skúsenosť... Navyše pri súčte závad to musel byť už na pohľad neskutočný vrak a vyzerá to tak, že si si pri kúpe prehliadol alebo neskontroloval funkčnosť základných vecí
-
RATZINGER666
Darca
kibo: mna zase zaraza ta ich najnovsia sluzba "garancia najazdenych kilometrov"... ked si tam pozriem niektore dvanastrocne e46 vo vyslovene dezolatnom stave a stavom kilometrov nepresahujucim 150 000km, tak sa mi konzerva vo vrecku otvara...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
jake dezolatne ? sak oni predavaju iba lestenky po nemeckych dochodcoch, ktori to mali na jazdenie do obchodu a do kostola kazdu nedelu
inak to stale iba umyvali doma na dvorku, tak kde by mohli najazdit za tie roky viac

... mna posledne strasne moc pobavil "seriozny" inzerat na jednom off fore - LR Defender pickup, upraveny do terenu - snorchel, pevnostaky, velke kolesa, myslim ze aj navijak mal a predavajuci ho inzeroval ako v terene nejazdene auto po mladej slecne, ktora ho mala do mesta
... este to navyse podla vsetkeho bolo zlepene z troch aut
... ale cena dobra - urcite by sa ktosi chytil, keby to odtial nezmazali s tym ze predavajuci bol stary znamy bazarnik-odrbavac 
... mna posledne strasne moc pobavil "seriozny" inzerat na jednom off fore - LR Defender pickup, upraveny do terenu - snorchel, pevnostaky, velke kolesa, myslim ze aj navijak mal a predavajuci ho inzeroval ako v terene nejazdene auto po mladej slecne, ktora ho mala do mesta
dve vazne zavady
1. auto z AAA ? wtf
2. to sa neda ani citat
1. auto z AAA ? wtf
2. to sa neda ani citat
caute. dnes rano sa mi rozsvietila kontolka ten teplomer co je znazorneny aj pri tom kde je stav paliva. nastartoval som viac krat a stale sa to asi po 1minute rozsvietilo tak som vypol motor a asi o 10min som nastartoval a uz nic nesvietlo
ide o fabiu 1.4 44kw.
co to mohlo sposobit? cim to moze byt? spravil som natom dnes 60km a nic sa nezhorievalo viac ako inokedy.
niekde som cital ze je malo chlad kvapaliny ale mam tam kusok nad min
ide o fabiu 1.4 44kw.
co to mohlo sposobit? cim to moze byt? spravil som natom dnes 60km a nic sa nezhorievalo viac ako inokedy.
niekde som cital ze je malo chlad kvapaliny ale mam tam kusok nad min
CHoBoT: myslis cervena kontrolka teplomera ? a nepiplo ti to 3x ked sa ukazala ? ak ano tak je to zanesena expanzka, treba vycistit.
Ja mam tiez problem 1.4 44kw, 2002, necelych 71 000km
Popisem situaciu tak to bude zrozumitelnejsie.
Nastartujem auto, startuje asi 1-2 sekundy, pohnem sa otacky klesnu a auto zdochne, niekedy sa nemusim ani pohnut proste otacky spadnu.
Malokedy sa mi stane ze pri stlaceni spojky a brzdeni alebo pri volnobehu (vsetko za jazdy) otacky spadnu a auto zdochne, hodim rychlost pustim spojku pridam plyn a auto naskoci
Robi to iba pri studenom motore, ale nie stale takze neviem povedat kedy presnejsie, proste kedy sa mu zachce, akonahle sa trochu zohreje mozem v pohode startovat hocikedy.
Ak vela jazdim dajme tomu 20min vkuse po meste tak pri slapnuti na spojku otacky kolisaju od 500-800
Vsetko maju na svedomi tie otacky zrejme ale kde je chyba aby takto neskakali ?
Ja mam tiez problem 1.4 44kw, 2002, necelych 71 000km
Popisem situaciu tak to bude zrozumitelnejsie.
Nastartujem auto, startuje asi 1-2 sekundy, pohnem sa otacky klesnu a auto zdochne, niekedy sa nemusim ani pohnut proste otacky spadnu.
Malokedy sa mi stane ze pri stlaceni spojky a brzdeni alebo pri volnobehu (vsetko za jazdy) otacky spadnu a auto zdochne, hodim rychlost pustim spojku pridam plyn a auto naskoci
Robi to iba pri studenom motore, ale nie stale takze neviem povedat kedy presnejsie, proste kedy sa mu zachce, akonahle sa trochu zohreje mozem v pohode startovat hocikedy.
Ak vela jazdim dajme tomu 20min vkuse po meste tak pri slapnuti na spojku otacky kolisaju od 500-800
Vsetko maju na svedomi tie otacky zrejme ale kde je chyba aby takto neskakali ?