Time management, plánovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Organizujete si svôj čas??

Áno
7
28%
Nie
18
72%

Celkom hlasov: 25

Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Time management, plánovanie

Príspevok od používateľa Nyssow »

Ahojte, v poslednom čase si uvedomujem ako si zle organizujem svoj čas (time management), a koľko času zabijem zbytočne napríklad pri bezcieľnom surfovaní po internete. Keď tak pozerám okolo seba vidím, že s tým má problém strašne veľa ľudí. Ako to riešite vy?? Plánujete si dni dopredu?

Používate nejaké plánovacie pomôcky, alebo aspoň rozmýšľate o rozdelení si svojho času, alebo idete len tak čo to dá?

Téma tu tuším taká nie je, čo som hľadal.
Som zvedavý :) .
Curuj
Addict
Addict

Re: Time management, plánovanie

Príspevok od používateľa Curuj »

zaujímavá téma :)
čas si organizujem len takým spôsobom, že si poviem čo by som mal stihnúť spraviť a hádam sa podarí :D dôležité udalosti si píšem do kalendára v mobile a do poznámok, taktiež v mobile. nie je nad smartfon s qwerty klávesnicou :)
po nete sa často tiež flákam, aj ked by som mal robiť niečo iné. často si poviem: nebyť internetu, možno by som sa aj lepšie učil :D ale je pravdepodobné, že by som si našiel inú zábavku
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nemám zas toľko povinností aby som si musel písať nejaký dlhý zoznam...momentálne by som mal ísť na poštu, dať sa ostrihať a to je tak všetko z mojich povinností...keď mám ale pravdu napísať tak už ma to vysedávanie doma poriadne začína srať...mal by som začať robiť niečo užitočné...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No keďže som iba donedávna pracoval 48 hodín na nočných týždenne a popri tom denné štúdium na univerzite, tak som si musel všetko plánovať bohovsky dobre. Samozrejme excelovské tabuľky s potrebnými dátumami zvlášť pre prácu a zvlášť pre univerzitu, niekedy to bolo fakt o hubu, napríklad minulý semester utorky, mal som školu od 9AM do 5PM, a ak mi na okolité dni padli nočné, nebolo to veľmi radostné, ísť na 12h nočnú z pondelka na utorok, ráno sprcha a rovno do školy, odtiaľ domov+sprcha a znova naspäť do práce na nočnú na 12 hodín...ale ono je to tak - nejako som to tých pár rokov zvládol a teraz, bez zamestnania, sa cítim ako snehová vločka :3

//Lubo$: HA HA >:3
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

...citis, ze uz sa topis, co...

Ja som strasne lenivy a preto je moj time management na hovno, u mna sa to neda, aj ked si dam nieco za ulohu, nejak sa na to vykaslem, a nieje to dobre, som s tym strasne nespokojny a nemam to rad, ale lenivost ma stale premaha a v tychto bojoch vyhrava. Ale chystam sa to uz po ukonceni tohto skolskeho roku zmenit, dufam, ze mi moj plan vyjde.
Nyssow
Darca
Darca

Lub0$, som na tom podobne, tiež som strašne lenivý, a krásne stagnujem. Musím si začať písať do kalendára, prípadne Excel-u nejaké poznámky, úlohy. Možno ma to trochu prinúti to spraviť, i keď to bude hlavne o mojej vôle. V hospodárskych novinách bola pekná guide s názvom Time management pre začiatočníkov .. skúsim to nájsť o hodím to sem.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pocas "bezneho tyzdna" si cas nijako neorganizujem, v praci to funguje tak, ze mame vzdy nejaky deadline kedy ma byt praca hotova a toho sa drzim. Popritom skola, takze casu je vacsinou dost a len si v hlave drzim terminy odovzdavania. Ak si nieco dohodnem dopredu, tak si to hodim do kalendara v mobile a tam to vidim 1 den dopredu, takze zatial som na nic nezabudol a zatial vsetko stiham, kedze toho nemam tak vela.
Akurat koniec tohto pracovneho tyzdna som mal trochu nabity, ale aj to sa dalo zvladnut trosku podrobnejsim planovanim.
Nyssow
Darca
Darca

Tu je ten článok. Dal som ho slovenčiny, a mierne upravil, no základ je ten istý. Snáď niekomu pomôže. Kľudne napíšte svoj názor, čo si myslíte o tomto článku.
Prílohy
Time Management.docx
(17.07 KiB) 30 stiahnutí
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Keďže celé dni trávim väčšinou v práci a poslednú dobu aj cez víkend, tak veľa voľného času nemám. V práci si vždy robíme plány týždňa + máme jeden komplet plán na pár mesiacov dopredu, kde sú spísané všetky najdôležitejšie veci, ktoré treba spraviť. Keď sa držím plánu týždňa, tak väčšinou splním všetko do termínu alebo pár, menej podstatných vecí, ktoré z nejakého dôvodu nestihnem, presuniem na ďalší týždeň. Práca mi zaberá väčšinu času, takže po práci vždy idem za priateľkou. Ak mám voľný víkend, tak si vždy dopredu naplánujeme nejaký výlet alebo len tak sa ideme prejsť von. Chcel by som viac voľného času. Často závidím ľuďom, ktorí pracujú 5 dní v týždni, 8 hodín denne a po skončení pracovnej doby hlava čistá. To len tak na okraj.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

veskerym tajm manažmentom zatial pohrdam :-) robim kedy ma co napadne ... viem ze v iste casy mam nieco - napriklad skolu, alebo pracu, alebo nejake vybavovacky a mimo to proste co pride a kedy pride ... skutocne sa nechcem zavazovat nejakymi pevnymi rozvrhmi, kedy pojdem spat, kedy budem vstavat, kedy budem cvicit, kedy budem na nete, nebodaj presne kedy pojdem na pivko a tak :-) :-) ...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

nordkapp_pb : time mgmt nie je o tom, ze kedy presne co budes robit, ale o tom ako si naplanovat cas aby si vsetko co chces, resp potrebujes spravit stihol
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no ja som s nim zacal, ale nie koli tomu ze by som nieco nestihal. prave naopak mam kopec volneho casu a casto sa mi stavalo(aj stava), ze presedim cely den pri pc, a tak som si navrhol plan na efektivnejsie vyuzitie volneho casu. zatial je len v zaciatkoch a ani sa mi ho nedari 100% plnit, ale snad sa to casom zlepsi :)
Napísať odpoveď