Neviem, ako si došiel k tomu, že tomuto (tejto téme) nerozumiem.
Ja si naopak myslím, že mám dosť načítanej literatúry a časopisov (čítal som aj Bibliu, ale dostal som sa len niekde po 3-4 knihu Mojžišovu, lebo ten paskvil sa jednoducho nedal čítať. Tak som sa vrhol na ten "lepší" Nový zákon, prečítal som Matúša a Jána, zistil som, že je to skoro rovnaké, takže Lukáša a Marka som vynechal. Celkovo, nebol čas na čítanie Biblie, mám doma plno hodnotnejšej literatúry, ktorá mi dá x-krát viac.) k tejto téme, dosť rozhovor po rôznych fórach a hlavne aj naživo s veriacimi, robil som na túto tému aj SOČ.
Takže naozaj neviem, ako si dospel k názoru, že sa vyjadrujem k veci, o ktorej nič neviem.
244 Príspevky / 15.83% - toto je moja bilancia pre túto tému, takže skromne si myslím, že predsa len k téme niečo mám napísať. (Aj keď to niektorí spochybňujú, asi mi chýba Mons. pred nickom)
To vôbec nie je smiešne, to je realita a netvrdím to ja, ale tvrdí to cirkev a Biblia a aj mnoho veriacich.žijeme v 21. storočí, tak je smiešne tvrdiť stredoveké reči typu "...neuverí, skončí v pekle.."
Toto je jedne z aspektov, čo kritizujem. Mnohí veriaci sú "moderní", interpretujú si Bibliu po svojom a nepohodlné časti jednoducho vynechávajú, nazvú to prežitkom alebo stredovekým výmyslom.
nauraa: Ok, takže pripusťme každú hovadinu, nie ? Však čo ak náhodou...
Po všetkom mojom štúdiu k tejto téme som dospel k 100% presvedčeniu, že žiadny konkrétny boh (boh náboženstiev) jednoducho neexistuje. Som o tom hlboko presvedčený. Nie som ten typ, čo neverí v boha, ja som presvedčený, že nie je.
A vôbec mi nevadí, že nikdy nebudem mať priamy dôkaz, lebo: dokázať neexistenciu niečoho, čo neexistuje, sa nedá.
Ateizmus nie je žiadny druh viery, ateizmus v pasívnej forme je neviera v boha a v aktívnej forme je jeho popieranie, na základe rozumových a logických argumentov.
Ateisti nechodia do svojich kostolov a nevykonávajú obrady na nevieru v boha. Ateizmus nie je žiadna viera.
Môžem sa spýtať, ty si veriaca ?