Male zviera

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Male zviera

Príspevok od používateľa pryja »

To je podla mna tyranie mravcov. Vsak tie chudatka tam okrem zratia a sratia nemozu absolutne nic ine robit. To co mal Alf, to sa mi pacilo viac. Tam mali aj kus prirody a mohli si normalne behat a stavat si, co chceli. :|
COTHW
Medium Star
Medium Star

Re: Male zviera

Príspevok od používateľa COTHW »

Shwollo napísal:máš ho? lebo by ma zaujímalo ako mu vyberáš tú potravu aby ťa nepoštípal :D.
To je trochu nebezpečné zviera na chovanie...

Mam menšiu skúsenosť so škorpionom a vyberanie potravy nie je problem keďže po tom, čo dožere (nechá zbytky dakedy), tak sa dakde stiahne a pokojne môžeš urobiť poriadok, on sa nerozbehne a nepichne ťa bodcom. On sa celkovo moc nehýbe no :D ... ale tak väčšinou pred utokom troška narovná bodec tak vieš, že je zle a za ďalšie škorpióny neplytvajú jedom, nikdy a to ani na korysť, to znamená, že ak sa dá len ju chytia klepietkami a pekne spapajú a žiadny útok sa nekoná (to aby chovateľ nebol sklamaný). Poprípade je možná manipulácia s pinzetou, ešte som nevidel. Bežne skúsenejší chovatelia vezmu škorpiona za chvost tesne za bodec a položia si ho na ruku a on po nej ide. V chovoprodukte určite nekúpiš žiadneho agresívneho škorpiona (čo sa týka druhu). Smrteľne jedovatý tiež nebude, bodnutie sa aspoň pri tom, s ktorým mám skusenosť podľa chovateľa rovná 3 bodnutiam od včely či osy (takže pokiaľ nie si alergik si v suchu). Presný nazov druhu ti nepoviem, keďže som ho nekupoval ja.
Napísať odpoveď