Maki napísal:qwerty: tak preco si nezoberes aspon jeden ako zamienku a nezbavis tento svet tvojej sprostej existencie? ....
k teme: rodina, laska, kamarati, neskor chut priviest nieco male na svet, zazivanie chvil pre ktore sa oplati zit... atd.... zivot je prilis kratky nato, aby sme si ho este viac skracovali...
off topic
Vy sa s qertym asi zrovna velmi nemilujete..ze
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 1:23)
No co..laska? heh..ak tak moze byt milovana osoba jediny dovod,kvoly ktoremu este dychas,no samotna laska ta nezachrani pred sebou samym.. mozes byt zamilovany dokonca aj naspet milovany.. a predsa si zaroven uvedomovat,ze cely tvoj zivot je jedna prehrata partia..Eruner napísal:Život si treba vychutnávať. Život treba plne prežívať. Život si musíme spraviť taký, aký chceme aby bol. Ak si niekto hovorí, že život je otrava, tak bude mať taký život.
Ja si myslím že život je krásny a zábavný. Niekedy som šťastný, niekedy sa smejem, inokedy som v pohode. A nemám depky. A mám z toho radosť.
taká univerzálna rada: Ak si niekto myslí, že má ťažký/otravný/nudný/skazený život, nech v prvom rade zmení svoje myslenie.
Človek nepotrebuje aby mu niekto dal zmisel života, potrebuje niečo iné (čo asi?)
Nespoliehala by som sa
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 1:27)
Zaujimave heh..to by vzpruzilo k zivotu aj umierajuceho na smrtelnej postelyLA napísal:1. kamosi
2. praca
3. auta
4. chlast
5. spoznavanie sveta
6. sex
7. ten bohovsky pocit po 6. ked sa potom vedla nej zvalis unaveny....
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 1:57)
uplink/qwerty/ nemusi platit vzdy,poznam pribeh lekara,no nie uplne osobne/..Ktory sa staral o onkologickych pacientov,casto uz v poslednom stadiu choroby.A prisla za nim pacientka,starucka pani,co trpela strasnymi bolestami na ktore jej uz nepomahali ani tony morfia a prosila tohto lekara,aby ju zbavil utrpenia a pomohol jej zomriet.Vtedy z etickych dovodov este odmietol asistovat na jej smrti a poslal ju prec..Az neskor sa nemohol divat na obrovske utrpenie svojich pacientov a zacal im podavat smrtelne davky aby sa im ulavilo od ich nepredstavitelnych bolesti a mohli v pokoji odist..Najlepsie ale,po nejakom case stretol tu svoju pacientku,co ho ako prva ziadala aby jej pomohol na ony svet,a predstav si,stretli sa a ona sa mu podakovala,ze ju nepocuvol a nepomohol jej zomriet a povedala mu ze napriek velkym bolestiam je stastna ze posledne dni moze prezit v laske so svojou rodinou,detmi,vnukmi ..uplink napísal: tiež by ma zaujímalo prečo, chalanisko má pravdu. To že dnes lekári udržujú živé mŕtvoly v nemocniciach na žive nie je moc veľká výhra. Mnohokrát by chceli už aj starí a nevládni ľudia na onen svet, ale nemôžu, lebo ich lekári jednoducho "nepustia"...
Samozrejme nie kazdy osud choreho cloveka konci s tym,ze si vazi aj tie posledne dni svojho zivota,u niektorych je eutanazia jedinym vychodiskom pre dostojnu smrt/aspon v ich chapani/
No napriek tomu,lekar nesmie ani pri eutanazii ignorovat fakt,ze onkologicky a ini pacienti s nevyliecitelnymi nemocami casto prave trpia depresiou a z toho aj musia vychadzat pri rozhodovani sa ohladom asistovanej smrti
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 2:02)
Nechcem byt drza,ale poznam ludi,ktori boli so smrtou viac krat priamo konfrontovani a predsa si nezacali vazit zivot a zvolili cestu dobrovolneho odchodu z tohto sveta,ked sa citili v koncochPinhead napísal:Na to, aby človek našiel dôvody žiť vôbec nepotrebuje aby mu niekto vymenoval sedem či neviem koľko dôvodov..... Na to potrebuje vlastné vedomie a chuť žiť..... Pokiaľ toto prirodzene absentuje, tak potom sa potrebuje dostať do situácie kedy doslova prežije vlastnú smrť či dostane sa do jej bezprostrednej blízkosti..... Toto naučí každého chuti žiť a ceniť si vlastný život.....
P.S. Hovorím z vlastnej (a kur*a nepríjemne bolestivo prežitej) skúsenosti.
Daj lepsi priklad