Urobil som dobre že napisal na asus podporu??

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Urobil som dobre že napisal na asus podporu??

Príspevok od používateľa kompi »

Napisal som na asus podporu toto myslite ze som urobil dobre??

Dobrý deň
mám ten problém že Grafika aj pri miernom zvýšení taktov a voltage je nestabilná napr pri takte jadra 870Mhz a pamäte 1250Mhz proste pri zataži zamrzne skusil som aj iné takty a pozvyšovať aj viac voltage ale nič. Keďže propagujete funkciu Voltage Tweak tak som si myslel že mám právo to reklamovať ak nemám pravdu opravte ma. Ovladače mam ATI Catalyst 10.3 čiže najnovšie dostupné.
Na základnom takte som zatiaľ nezaznamenal nestabilitu.
Keby som to odoslal na reklamáciu viete mi to uznať ako vadu?
Alebo mi viete doporučiť niečo iné?
posielam screen z programu GPU-Z
Ďakujem za odpoveď.

Písal som tam preto lebo mi karta blbla aj pri to najmenšom náznaku taktovania a oni propagujú funkciu voltage tweak takze by to malo byť v záruke uznajú mi to myslíte???
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Urobil som dobre že napisal na asus podporu??

Príspevok od používateľa hojko »

Co teraz chces pocut, ze si spravil hovadinu alebo co??? V prvom rade si myslim, ze si to dost trapne napisal, jednak by sa patrilo hned niekde na uvod napisat, co je to za grafiku kartu, nehovoriac o tom, ze otazky, ci ti to uznaju ako vadu..., no neviem.

A nemaju nahodou nove ATIny bloknute tweakovanie v novych ovladacoch???
kompi
Medium Professional
Medium Professional

typ karty ako aj seriové čislo sa pišu do formulara a už som im volal a on povedal ze taktovanie mi nikto nezaruči a že môzem roklamovať až ked nepojde na zakladnom takte.
a taktujem aj zvyšujem voltage cez asus aplikaciu.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Taktovanie je skor vzdy taky bonus, ktory zavisi kus od kusu. Samozrejme ze ti to nikto nebude uznavat dolezite su zakladne takty, ktore ti garantuju.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

preboha, ty kvoli kazdej hovadine pises vyrobcom ze su kkti a chces novy kus ?? :D vid. http://www.hojko.com/4890-vymena-rada-t138321.html - toto uz snad ani nema zmysel komentovat :) kazdopadne za chvilu budes najpopularnejsi pacient pod IT slnkom...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Bohu dik, ze nenakupujes u mna.
A ano, urobil si dobre, myslim, ze si panov na supporte celkom slusne pobavil a v konecnom dosledku tak mali lepsi den.

Kludne pokracuj, bavime sa aj my :).

.. chcel by som byt psychiater, a dostavat taketo vzorky. To musi byt lepsie ako LSD.
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

KoCi unas nakupuju a poviem ti ze uz neviem ci sa mam smiat alebo plakat. Najracej mam ludi co si myslia ze su experti do PC a my sme banda co nic nevie :D Potom sa clovek spyta aky ma PC a on ze no ja hram hlavne hry, mam masinu vsetko mi tam ide a machruje o svojich znazostiach . a potom donese stareho durona a fx5500 ze to je jeho stroj a nevie cracknut nejaku hru ci mu pomozeme :D
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Tiez by som sa ako sysadmin mohol smiat zo zakaznikov ale nerobim to, preco ? Pretoze existuje nieco ako etika..
Nie kazdy vie vsetko a nie kazdy je vo vsetkom odbornik ale dost uz OT.

Na margo tohoto topicu mozem zakladatelovi len povedat, ze nie neuznaju Ti to ako dovod na reklamaciu, pretoze taktovanie nemas nikde garantovane.. ine to samozrejme je ak vyrobca predava taktovanu grafiku (tzv. "OC" (OverClock) verzie atd.) a ta Ti nepojde na jej standardnych nastaveniach.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Milujem takých predavačov chu*** čo keď prideš z notebookom tak na teba kukaju ze tam nemas co hladať to aj kamoš dosiel z ntb a predavač či si nevymišla či ma naozaj ten problem. xD toto čo si dovolia dnes ludia hrôza!!!!
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Kto tu pise o smiati sa zo zakaznikov? :) Samozrejme ze zakaznik je vybaveny so vsetkou slusnostou, ale mi netvrd, ze ked vyriesite nejakeho blbecka (nie blbecek tym, ze nieco nevie), ze sa na tom v praci kolegialne nezabavite. Niektori ludia svojim arogantnym a naivnym spravanim (najma ked nemaju pravdu), si pytaju o vysmech rovno do oci (co samozrejme nemozem). Vedel by som pisat o konkretnych pripadoch, ale nepride mi to voci nim fer.

a tento pripad, co spomina kompi, zdaleka nie je o tom ze nieco nevie. Po zhliadnuti predoslych tem, kde sa dozadoval vymeny 4890 za 5770, lebo ze pred vydanim novych ATi ovladacov bola vyhodnejsia kupa starej karty, no po ich vydani (kedy vykon 5xxx serie znacne narastol), sa citi byt oklamany (WTF), ti dojde, ze nieco nie je v poriadku. A teraz toto.

kompi - ak tvoj kamarat riesi podobne problemy, ako ty - tj neriesi problemy, ale spekuluje ako vydrbat so systemom, tak by som predavajucemu do ch*jov nenadaval. Navyse ak mas nejaky problem s NB, predavajuci nema ABSOLUTNE ziadnu povinnost ho riesit. Ma iba povinnost NB prebrat na reklamaciu, alebo odporucit zakaznicky servis konkretnej znacky. Nehovorim, ze medzi predavajucimi sa tiez nevyskytnu arogantne svine, ale co si vsimam, tak to dost casto byva opacne - niektorym zakaznikom pravidlo "nas zakaznik, nas pan" prerastlo cez hlavu a zabudaju na zaklady slusneho spravania. Skor, nez zacnes riesit druhych, porob poriadky najprv so sebou :).
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAnci3D »

Riešil som podobný problém pred pár rokmi kedy som si kúpil matičnú dosku ASRock (obrovská chyba) a problémy boli 2.

1. že pri záťaži procesora matičná doska proste škrípala a to netuším do teraz ako.
2. problém bol že akonáhle som v Biose prepol riadenie zbernic z Automatic na Manual (tzn. prepol taktovanie na manulane) PC ani nenaštartoval, zapol sa ale to bolo tak všetko.

Reklamoval som to škrípanie a spolu s tým aj to že pokiaľ matičná doska má takú funkciu, ktorá je nefunkčná alebo nejako vadná tak považujem celý výrobok za vadný. Znamenalo to som si nemohol nijako upraviť takty procesory ani znížiť ani zvýšiť. Podľa mňa ak ti nejde ani len trošku taktovať ale robíš to cez originál software a tá grafika to má povolené a má to vedieť tak je to chybný výrobok a máš nárok na reklamáciu. Moja reklamacia neviem ako sa vyriešila lebo to nestihli takže mi vratili prachy
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Janci ale toto je trosicka iny pripad ako s tvojou doskou. Ako tu uz niekto pisal. Taktovanie je len bonus. Vyrobca ti zarucuje STABILNY DEFFAULTNY TAKT a pokial robi blbosti defaultny takt, tak to je chyba karty.
Napísať odpoveď