Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa slay »

seth82 napísal:Tak a mne včera konečne došli do Británie hlasovacie lístky. Už som sa strachoval, že im moja žiadosť buď nedošla načas, alebo že sa na mňa vykadili, takže som si poriadne vydýchol (systém na moje veľké prevkapenie fakt funguje), že aj ja budem mať právo po voľbách nadávať na výslednú garnitúru a jej činy...Voľby zároveň aj definitívne vyriešia moju dilemu, či sa niekedy na Slovensko ešte vrátim, alebo nie...nechám sa prekvapiť.
S Britániou to, ale nevyzerá o nič ružovejšie. Horibilný deficit, ktorý zatiaľ drží národ v predstave že je všetko ako má byť. :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja som s Britániou zatiaľ spokojný :) Hoci je to tu iná kultúra, komfort života je neporovnateľne vyšší a ja nemienim na Slovensku pracovať za 1000ojro mesačne brutto, keď tu za školu dám 3M SKK (a tu som zarábal viac ako 1K Eur mesačne ako študent) a ešte by mi doma strhávali dane pre cigánov, Ficovi na miliónove hodinky a iné podvody, ktoré sa mi nechce rozoberať...Takže mňa nejaké katastrofické predikcie netrápia :3
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

seth82 napísal:Ja som s Britániou zatiaľ spokojný :) Hoci je to tu iná kultúra, komfort života je neporovnateľne vyšší a ja nemienim na Slovensku pracovať za 1000ojro mesačne brutto, keď tu za školu dám 3M SKK (a tu som zarábal viac ako 1K Eur mesačne ako študent) a ešte by mi doma strhávali dane pre cigánov, Ficovi na miliónove hodinky a iné podvody, ktoré sa mi nechce rozoberať...Takže mňa nejaké katastrofické predikcie netrápia :3
Ja ťa plne chápem a tiež sa budem snažiť aspoň do usadenia o zahraničie, kde je moje zameranie násobne lepšie ohodnotené. Ale len veľmi nerád by som v nejakej krajine aj dlhodobo ostal. Predsa, rodina, priatelia, domov je domov nech je akýkoľvek, tu som sa narodil tu chcem aj umrieť.

Pokiaľ ide o ekonómiu, čo je samozrejme len obmedzený materiálny pohľad na krajinu, tak čo som povedal bolo skôr už z reálnych údajov než prognóza. VB ide posledných 6 rokov dole vodou a kríza im nepridá, napriek tomu pokiaľ ide o HDP cez PPS per capita sú na tom určite aj dnes tak o polovicu lepšie než my :). Ale to nieje v dlhodobom horizonte nič neprekonateľné, ak by sa nám 10 rokov darilo a oni by rástli len pomalšie (ku čomu marginálnosť veci speje) tak by sme ich dobehli. Ale takéto reči tu boli aj po revolúcii. Prax ukázala, že nájsť vládu, ktorá by dokázala vytvoriť a udržať 7 percentný reálny rast a nezadĺžiť pri tom krajinu je v našich podmienkach sedliakov ktorý dávajú hlasy vulgárnym ožranom, zločincom a demagógom len utópia. Na druhej strane, Británia s dlhom niekde okolo 70 percent tiež nieje bohviečo. To sú peniaze, ktoré budú a aj betónujú ich rast a budúcnosť. My s našimi 28 percentami v roku 2008 keby nebol Fico úplne hovado by sme sa Britom mohli dosť smiať, a extrapolovať naše HDP použitím tých zvyšných 40 percent pre zreálnenie. Žiaľ svet speje kdesi inde.. a Briti s rozpočtovým deficitom niekde okolo 13 percent kamaráde, si koledujú o horšiu katastrofu než Grécko.

A neberte toto ako OFF TOPIC, lebo je to vec nad ktorou by ľudia mali rozmýšľať. Ak existuje "vysťahovalectvo" kvôli garnitúrnej a ekonomickej frustrácii, tak je to bieda národa..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

seth, zahrám sa na Sibylu a predpoviem ti, že v ten Británii ešte nejaký ten rok zostaneš. :lol:
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Nevracaj sa sem do tejto debilnej krajiny zvanej Absurdistan.Ja mat vsetko vybavene som uz tam.Budes lutovat.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno mne je to v podstate jedno, pokiaľ to tu bude dobre finančne ohodnotené, tak zostanem tu, ak nie, tak sa presuniem inde, moje vzdelanie (až ho ukončím) bude dosť všestranné a budem ho môcť vykonávať prakticky hocikde, takže o budúcnosť sa nebojím...Čo sa týka Slovenska, ja nestrácam nádej (tá padá až posledná) a ešte tentokrát sa budem snažiť to zmeniť. Ak sa ale znovu nájde 50 percent kráv a oviec, ktoré za každú cenu zvolia do vedenia komunistov už po neviemkoľký krát, tak na návrat zabudnem. Nejaké tie nehnuteľnosti doma sú, takže z času na čas sa tam zjavím na dovolenke, stretnúť známych a tak, ale trvalý návrat mi hroziť nebude. Uvidíme, nechám sa prekvapiť v Júni...

//K:no a ty patris medzi tie zvysne % ko*ot, co budu volit Sulina, Dzuricicinu a ine hovnam ekvivalentne "osobnosti". congratz'... du blejt. - LOLOLOLOL, NO U >:3, tvoja hlúposť musí byť neuveriteľná, keď veríš svojim červeným kumpánom, doteraz som to pripisoval starým babkám a cigánom, ale vidím, že sa nájdu poniektorí mentálne retardovaní aj tu. Ináč zaujímavé dedukčné schopnosti máš...
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

slotov volic ti to podla mna pisal :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Chcete vidieť pravú tvár slávnej ĽS-NS, ktorú tu niektorí tak ospevujú a označujú za mesiášov ?

Nech sa páči, čítať pozorne a dokonca, aby ste vedeli, akú zberbu volíte.

http://www.antifa.cz/content/slovenski- ... parlamentu
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Vodu kazu vino piju? :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

No vidíte, demokracia nie je dokonalá, že takíto ľudia si môžu realizovať. Za komunistov by už boli na "dovolenke" na Sibíri. :D

Chcem diktatúru a ja chcem byť diktátorom a spravím s nimi poriadok. :lol: Voľte mňa. :lol:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

seth82 napísal:bla bla bla...
Vyjadrenie odlisneho nazoru je retardacia? Hm, ides este, pod... Imho, nic nove pod slnkom. Volebna kampan zacala. ;-)
Sranda je, ze sa tlacia k moci najma taki ludia "pseudopolitici", co vlastne ani nechceli samostatny stat. Kto vie preco... Nuz, take elektrarne, plynarne, telekomunikacie ... neboli asi najhorsi biznis.

Mam kravu. Denne mi nadoji 12-15 litrov mlieka prakticky zadarmo. Niekto pride a navrhne mi ju, aby som mu ju predal. Predam mu ju a potom sa strasne idem tesit, ako lacno nakupujem mlieko...

Ach joj... to je teda bacovanie...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Kinjeril, take reci by som cakal od niekoho v dedinskej krcme(bez urazky :) )

Peniaze na reformy boli potrebne. A dokonca aj socialny Fico, ktory teraz krici o nevyhodnosti hlasoval ZA... Vtedy nikto nic nehovoril, to len teraz sa tvari, ze je odjakziva proti. Preco vtedy nanavrhol ine, lepsie riesenie? U nas neexistuje statny podnik, ktory by dobre fungoval, vid Cargo, Letisko, atd...

Ak by niekto predaval plynarne a ja vidim, ze sa predavaju pod cenu a mam peniaze na ich kupu (teda som konkurencia), tak sa budem necinne pozerat ako to kupi niekto iny, vsakze. Alebo ani len nenapadnem konanie, budem cusat a pozerat sa na to, ako mi niekto berie super kseft.

ja nie som ziadny zastanca privatizacie, aby sme sa chapali. Zaujimave, ze uz nevidis privatizaciu z obdobia velkeho muftyho, ktory sedi momentalne vo VLADE SR.
Výsledkom Mečiarovej privatizácie je mínus 78 miliárd korún (účtovná hodnota majetku 109, predaný za 31, Dzurindovej privatizácie je plus 195 miliárd korún (účtovná hodnota majetku 98, predaný za 293. Naviac o morálnych škodách mečiarizácie a privatizácie priamym predajom by sa dali písať knihy.
Tu mas tabulku a dodam k nej len tolko, ze poslednym rokom vlastnictva statu bol rok 2001. V priebehu leta 2002 sa ho ujal novy vlastnik. Kazdy si dufam spravi vlastny nazor o nevyhodnosti, resp. vyhodnosti odpredaja.
Prílohy
screenhunter001q.png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kinjeril napísal:Mam kravu. Denne mi nadoji 12-15 litrov mlieka prakticky zadarmo. Niekto pride a navrhne mi ju, aby som mu ju predal. Predam mu ju a potom sa strasne idem tesit, ako lacno nakupujem mlieko...

Ach joj... to je teda bacovanie...
Toto by platilo, keby u nas statne podniky fungovali normalne, lenze poriadne fungujuci statny biznis som este nevidel. Veduci nerozhoduju o svojich peniazoch, ked urobia nejaky pruser, tak z toho maju mensi problem ako keby rovnaku chybu urobili u sukromnika. A kedze je to statne, tak aj ostatni zamestnanci k tomu tak pristupuju. Rovnako pri riadeni podniku mam pocit, ze sukromnici pozeraju viac dopredu a snazia sa budovat zisk, a v statnom podniku sa len snazia udrzat podnik v chode.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kinjeril: bla bla bla...tebe to pripadalo ako vyjadrenie názoru? Ak by chcela daná osoba vyjadriť názor, vyjadrila by si ho inteligentne, v diskusii. Toto bola podľa môjho názoru skôr vulgárna urážka a môj názor na terajšiu vládnu garnitúru. Moja odpoveď bola riadená navádzacím systémom kúpeným z dielne "kto to teba kameňom, ty do neho dvomi". Takže, "hm, ideš ešte, poď. Zvyšok tvojho príspevku sa predpokladám netýkal mňa, keďže ja v ňom spojitosť s mojou osobou nijako nevidím, prípadne mi ale dumanie uľahčíš naznačením politikov, ktorí podľa teba nie sú "pseudopolitici".

Ale na uvoľnenie napätia myslím postačí ako volebný výstrelok toto:
http://volby.sme.sk/c/5370943/fico-dobi ... risko.html
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ten clanok ma z rana pekne pobavil, dalsi kusok kampane za statne peniaze a este aj s tym rizikom, ze otvara otvorene, ale nevadi, on je velmi zaneprazdneny premier a nemoze byt vzdy a vsade :D
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Chlapi? Nic v zlom, ale nepripadate si ako ovecky? :)

Este jeden taky osobny postreh, v '98 sa zmenila garnitura na zaklade budovania nenavisti k Meciarovi. 8 rokov fajn, pohoda- klidek-tabacek, volby, pad. Nech robili "pro-SDKU" media co sa dalo, ako sa dalo, nic nepomohlo. Teraz, "par dni" pred volbami opat stavaju buduju media ako "smeTI.sk" a spol. kult akehosik satana. Zaujimave sledovat, kto za koho vlastne kope. Hm, kto vie aj preco. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hmm, ako sa to vezme...Ja osobne skúšam niečo nové, uvidíme, či to niečo zmení, alebo nie. Za tých 17 rokov na Slovensku doteraz vládli rozkrádači, bývalí komunisti (vlastne aj terajší, ale to je nepodstatné), proste zberba. Možno som naivný, ale verím, že donekonečna to tak ísť nemôže. Netvrdím a ani nechcem tvrdiť, že sa v najbližšej dobe niečo zmení, ale tak nemôžem iba tak stratiť nádej. Viem, že aj v ostatných krajinách politici robia svinstvá, u nás to ale presahuje všetky medze a to dokonca aj napriek tomu, že verejnosť je informovaná. Konšpirácie, že SME podporuje všetko okrem Smeru a že Pravda je červená sú mi ukradnuté, vytvoril som si istý pohľad na vec, ktorý môže niekomu pripadať debilný, niekomu zasa nie, ale za niečím predsa musím ísť a pozeranie sa do blba nepomôže ani mne a ani iným. Pri výbere som šiel vylučovacou metódou, na menšie zlo neverím, skúšam nový subjekt (áno, SaS a áno, čítal som ich program a áno, viem kto a čo sú zač), nech už sú akékoľvek výhrady voči nim, je mi to jedno, za prstami ešte nemajú, vekový priemer je nízky v porovnaní s vykopávkami, ktoré máme už roky v parlamente a ktoré mali už dávno posedávať na terase v prírode a sŕkať cez slamku vitamíny. Bohužiaľ tak to je, iné východisko som nemal a voliť Paliho kapurkovú stranu, či ký ďas to je, mi pripadá kontraproduktívne. Ak si z niekoho chcem spraviť pi*u, začnem kresliť karikatúry. Byť pasívnym a lamentovať nad situáciu bez toho, aby som sa zúčastnil volieb, nie je môj štýl a na výber veľmi tak či tak nemáme. Takže to je môj skromný pohľad na vec a myslite si čo chcete >:3
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

hughito napísal:Chcete vidieť pravú tvár slávnej ĽS-NS, ktorú tu niektorí tak ospevujú a označujú za mesiášov ?

Nech sa páči, čítať pozorne a dokonca, aby ste vedeli, akú zberbu volíte.

http://www.antifa.cz/content/slovenski- ... parlamentu
Že si sem dal taký ohromne dôveryhodný zdroj, v ktorom sa objavuje kopa vecí vytrhnutých z kontextu ma potešilo, škoda, že si sem nedal inú stránku (dáky objektívnu najlepšie), na ktorej by si mohli ľudia prečítať o tom, ako sa kvalitne kradli miliony a nie dáky prípad člena mestskej polície, ktorý vyberal pokuty bez bločkov (policajtov a úradníkov, ktorý si urobia peniaze pomimo je kvalitne dosť a nie len, čo sa týka týchto dvoch prefesií, taký doktor v nemocnici vezme aj viac a človek sa potom rozčuluje, že takéto dačo sa deje, no chúdatká sa preberte bežná vec). To si teda ten mest. policajt nahrabal, určite sa naňho kauzy za niekoľko milionov € v našom parlamente ani nehrabú. Prečítal som to celé, autor má zrejme aj dáku školu podľa štýlu písania, ale v istom ohľade je mi to na smiech, lebo keby prelustrujem podrobne každú stranu tak tam nájdem oveľa viac špiny, keď si len vezmeme koľko trestných oznámení bolo podaných a koľko stíhaní prebieha a potom súd pre nedostatok dôkazov alebo z dôvody nenaplnenia skutkovej podstaty pozastaví toto trestné stíhanie tak toto je vážne muška jenom zlatá. Je to účelové. To sem rovno môže dakto hodiť stránku odpor.org a vravieť tu aký nezaujatý zdroj má o antifa. Bullshit až sa človeku chce smiať.

Ak je tvoj názor tvorený správami v našich médiách alebo podobnými stránkami na internete tak sa zamysli, že by si mal začať vnímať objektívne a vyberať si, čo si vezmeš z čoho, takzvanú podstatu veci.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Obrovské marginálne zdanenie

Dovody, preco sa na Slovensku neoplati zacat pracovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

COTHW: Zjavne si nepochopil, že tým článkom som tu chcel predostrieť niečo iné a nie to, kto koľko nakradol.

Kľudne môžeš poukázať na tie vytrhnuté veci z kontextu a uviesť ísť na pravú mieru, budem len rád.

Niekto môže považovať antifu za nedôveryhodný zdroj, ale aspoň to nie je plácanie do vetra, všetko tam máš podložené a dalo by sa to podložiť aj oveľa viac, ale to by bol ten článok 5-krát dlhší.

Faktom zostáva, že kandidáti ĽS-NS sú buď priamo neonacisti, alebo s nimi minimálne symplatizujú, či majú veľmi blízke kontakty.

Keď som tu dávnejšie písal, že voliť fašistickú zberbu z ĽS-NS je stupídne, ktosi sa tu rozkrikoval, že aké mám nato dôkazy, tak nech sa páči.

Som rád, že vieš, z čoho si ja utváram svoje názory a čo si z týchto zdrojov vyberám. :roll:
Zamknuté