Voľby „na diaľku“. Dá sa to?
Voľby „na diaľku“. Dá sa to?
Môžem sa nejako zúčastniť volieb aj keď nebudem doma?! V tom čase (12 Júna) budem práve v Tatrách na víkend a voliť určite chcem.
Dá sa to nejako „na diaľku“? Ak áno tak ako?
Vďaka.
Dá sa to nejako „na diaľku“? Ak áno tak ako?
Vďaka.
Re: Voľby „na diaľku“. Dá sa to?
volicsky preukaz si mozes vybavit na obecnom, resp. mestskom urade
adameeec > Stojí to niečo? Ako dlho sa to vybavuje?
//
Aha už to mám. Len som nato došiel zrejme neskoro. Žiadosť treba podať 30 dní pred voľbami.
//
Aha už to mám. Len som nato došiel zrejme neskoro. Žiadosť treba podať 30 dní pred voľbami.
-
Sagittarius
Guru
Nie je neskoro, ešte máš čas do budúceho štvrtka.olič môže požiadať o vydanie voličského preukazu:
* najskôr 30 dní pred dňom volieb (t.j. 13.5.2010)
* najneskôr 2 dni pred dňom volieb (t.j. 10.6.2010) v úradných hodinách obce.
Na dvoch stránkach som sa dočítal že najneskôr 30 dní pred. Ale dnes som si to bol overiť na svojom úrade, len tam nebola sekretárka, takže dá sa to, v pohode.
Nj, len co v pripade, ze budem v zahranici (dozvedel som sa o tom pred tyzdnom).. Mozem len dufat, ze to dopadne dobre, ale prilozit ruku k dielu nemozem... Uz aby boli volby cez internet.
A ako to inak je potom s tým volením ak mám voličský preukaz – môžem voliť aj vo svojom okrsku (v mojom prípade na mojom obecnom úrade) alebo musím voliť len mimo neho? Mám byť 12-teho v Tatrách, ale keď bude počasie také aké je dnes tak nepôjdem zrejme nikam.
Vďaka.
Vďaka.
Zo zoznamu opravnenych volicov v tvojom okrsku budes vyciarknuty. Volicsky preukaz pri voleni odovzdas, takze nemas moznost volit 2x. Takze, keby si aj nakoniec siel volit vo svojom okrsku, tak volis na zaklade volicskeho preukazu.
KoCi > Už mám v tom jasno. Dík.