Ako zapojiť 2x DVD rom (ATA)
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ako zapojiť 2x DVD rom (ATA)
Zdravim ako mám zapojiť tieto dve DVD romky ? mám dosku http://www.alza.sk/gigabyte-ma790x-ds4-d85963.htm a na nej je iba jeden ATA vstup ... ďakujem ... ( je na to nejaka rozdvojka alebo čo ? )
-
uplink
VIP
Re: Ako zapojiť 2x DVD rom (ATA)
iDE kábel [ATA rozhranie] má vždy dve koncovky, jedna je pre slave, jedna je pre mastera. Najumpruj si ich, odporúčam dať hornú ako master, dolnú ako slave [pozícia na kábli]. Taktiež môžeš použiť konfiguráciu Cable Select, ale tá niekedy blbne.
ked si ludia kupia dosku z rozhranim sata tak vacsinou si ludia kupia asopom disk sata ... a vtvojom pripade je to jedine logicke riesenie.. je este jedno riesenie ale podla mna hlupe a to kupit si PCI kartu s radicom ata napr tuto http://www.alza.sk/kouwell-571b-raid-4xultra-d39534.htm
Ak dobre chápem, Ty už máš na tom ATA kábli 1x HDD a 1x DVD a ešte chceš pridať druhú DVD? To asi nepôjde, pretože doska má iba jeden ATA konektor, na ktorý dokážeš napojiť maximálne dve ATA zariadenia.
Riešenie:
- vymeniť niektoré z tých troch ATA zariadení za novšie SATA
- kúpiť dodatočný radič pre ATA
Možno sú aj nejaké rozdvojky, ale ktovie, ako sú na Slovensku dostupné, prípadne ako sú spoľahlivé.
Riešenie:
- vymeniť niektoré z tých troch ATA zariadení za novšie SATA
- kúpiť dodatočný radič pre ATA
Možno sú aj nejaké rozdvojky, ale ktovie, ako sú na Slovensku dostupné, prípadne ako sú spoľahlivé.
-
uplink
VIP
brm to zhrnul a najlacnejšie riešenie je nová dvd-ram mechanika na sata porte, cca 15-18 evri s daňou.
-
RoQa
Darca
okej dik za rady ... keď zoženiem to do PCIčka za 'pár šupov '' z druhej ruky tak to vezmem ak nie tak prejdem na SATA
dik za rady