TatraBanka Internet banking

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rackom
Medium Star
Medium Star

TatraBanka Internet banking

Príspevok od používateľa rackom »

Zdravim,

chcel by som sa spytat ludi co maju TB ze ako vyzera prikaz na prevod cez internet pred potvrdenim (predpokladam ze to chce info z grid karty este) a ako po potvrdeni? Pytam sa preto, lebo jeden typek mi poslal mailom akoze potvrdenie o uhradeni a za 2 pracovne dni neprisli peniaze este co je bezna doba na prevod medzi bankami. Dolu je obrazok co mi poslal

ci sa teda jedna o prikaz pred potvrdenim alebo po ... ci ma len neo*ral lebo sa mi to nezda
Prílohy
dlz_public.JPG
dlz_public.JPG (42.46 KiB) 4214 zobrazení
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: TatraBanka Internet banking

Príspevok od používateľa goten »

Ten screen nie je z Tatra banky ale zo Slovenskej Sporitelne a je robeny pred odoslanim penazi resp. pred potvrdenim prikazu na uhradu.
Urobil screen, potom prikaz zrusil. Na obrazku je cely screen zo slsp ib. Na nom vidis, ze az ked zada kod z grid karty a klikne na potvrdit az vtedy peniaze odosle.
Suma sumarum asi ta podviedol. Pockaj este den a uvidis. Ak nepridu ani potom, tak je to jasne.
Prílohy
slsp.PNG
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

to co ti poslal urcite nie je prikaz z Tatrabanky, medzi roznymi bankami moze trvat prevod 2dni
Prílohy
56890231.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

No tie peniaze Ti už ani neprídu, to je slsp, TB má ako ukázal BB5 interface. Prevod medzi TB a SLSP trvá cca 1-2 dni max. Prevod TB > TB je hneď 24/7 365 dní v roku až na nejaké výpadky systému, SLSP > SLSP je hneď.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

uplink: V ramci SLSP to nie je hned, ale do hodiny. To je informacia priamo z banky SLSP, ked som sa na to pytal. Co sa tyka prevodov cez vikend v noci, tak tam to moze byt problematickejsie, napriklad posielanie penazi robi problem, ze dam odoslat trebars 100 eur na ucet VUB a niekedy ich odosle az rano a nie hned. Samozrejme prevod tie dva dni potrva, v horsom pripade az tri.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

vacsina bank vramci svojej banky ma prevody okamzite (resp. napr.do hodiny tj. kazdu hodinu posielaju balik operaci na spravovanie)

rozdiel byva v odosielani poziadavky do cudzej banky, v kazdej banke existuju uzavierky pre prevody penazi do clearinggoveho centra, niektore banky maju uzavierku uz rano o 9.00 a po tomto case sa aj prevod zadany 9:05 spracuje az na druhy den rano 9:00 co moze sposobit zdrzanie

pokial si dobre pamatam tak max.zakonom stanovena doba na predov je max.3dni (prevody v EUR vramci SR), vacsina bank to avsak spracuje do 2dni
rackom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rackom »

ok dik vsetkym za odpovede, prave som sa dozvedel dalsie klamstvo v style ze sice mi poslal screen ze to odoslal ale nes mi pisal ze nemal grid kartu na podpis takze ... uz sa s nim nemam o com bavit. da sa v banke zaziadat prijemcu o vratenie uhradenej ciastky? viem ze to ide ak poslem peniaze na zly ucet, ale co v pripade ked pridu tam kam mali ale dany clovek ma podviedol a neposlal to co za tie peniaze malo byt kupene?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

rackom: Tak to sprav tak isto, ze si omylom poslal peniaze na ucet alebo nejak v tom style. Kontaktujes svoju banku, banka kontaktuje klienta alebo pripadne kontaktuje druhu banku v ktorej ma podvodnik peniaze a ta ho vyzve na vratenie. Cele to bude trvat tak mesiac, ak nemate rovnaku banku a ak odmietne tieto peniaze vratit, mozes to ziadat sudnou cestou. V tomto pripade je zakon jednoznacne postaveny na strane poskodeneho a tak aj v pripade sudu to bude jednoduchy proces.
Napísať odpoveď