Reimage

Informácie o software, ankety...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Reimage

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahojte, narazil som na tento softik: reimage (reimage.com) a chcem sa opytat, mal by vraj zrychlit chod PC a opravit problemy a reboot, ale ja mam nainstalovany Tune Up 2010, AVG 9 a malware. mozem si nainstalovat aj tento program a mat ho naraz s tymito vsetkymi?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Reimage

Príspevok od používateľa hojko »

Nainstalovat si mozes, ale co je to za program, tak to netusim, nikdy som o tom este nepocul. Neviem ako by vsak mohol zrychlit chod pocitaca. Problemy opravis aj cez TuneUp, ktory je podla mna velmi dobry, pouzivam ho dlhe roky a som s nim spokojny - ci ide o opravu registrov, defragmentacia registrov, hladanie temp suborov na disku, kontrola disku atd... Podla mna ten ReImage nedokazes o nic viac ako TuneUp, ale ak chces, mozes skusit a mozes podat informacie.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ahoj Hojko, noo tak teraz neviem, ci ho vyskusam, mal by som pocuvnut radu skusenejsieho :wink: Ja som tento programik nahodou nasiel, tak pozeram, ze pisali na neho recenzie, ze im velmi zrychlil bootovanie PC a celkovy chod, ale taktiez toto dokaze aj Tune Up. Mam ho tu stale nainstalovany, ale ako som si nainstaloval AVG 9, tak spustanie windowsu mi nejako trva ... :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ked citam co pises, tak mi ide do hlavy, ze ako to moze zrychlit, lebo nenapada ma ziadny taky sposob. Pri zapinani nabiehaju procesy, tam teoreticky je par moznosti nepustat procesy, ktore sa standardne nevyuziju ako su napriklad HUD zariadenia, nejake procesy pre pokrocile moznosti siete a podobne. Aky by to malo vplyv na rychlost zapinania systemu, tak to mozem len odhadnut, napriklad pri 45 sekundovom zapinani by sa to mohlo zrychlit o tych 5 sekund. Dalej by to mohlo vypinat programy po starte, ktore sa pustaju a nemusia, napriklad veci ako je Adobe Reader Quick Launcher, Java Update Scheulder, nejaky ten Nero programik co sa pusta pri Nerovi, Adobe Reader and Adobe Acrobat Manager, CloneCD/DVD taskbar icon, WinAmp Agent..., to by tiez mohlo dat tych 5 sekund, ale fakticky to nabieha az ked je nabehnuta plocha, rad radom.

S celkovym chodom to je horsie, to uz nemas ako ovplvnit takouto funkcionalitou, mozno vypnes ci zapnes veci ako je indexovanie suborov, vytvaranie nahladov obrazkov a nasledne cachovanie, pamat pre zlozky..., ale to je zhruba tak vsetko a rozdiel nemusis ani pocitit. Taktiez defragmentacia malicky rozdiel spravit moze, tiez cistenie registrov a disku, defragmenovanie registrov atd...

Antivirus ci antispyware su specificke programy, pretoze su rezidentne a bezia teda na pozadi, kontroluju vsetko na pozadi, teda zalezi od nastavenia, ale rad radom, subor po subore, takze to spomalenie tam uz citit je, napriklad ked nieco zapinas a musi skontrolovat 100MB subor, trebars pri nejakej hre, tam to uz par sekund spravit dokaze. AVG zrejme pri pustani kontroluje bootovaciu particiu a potom si prejde po spusteni este systemove subory o obsah pamate, takze tych par sekund to urcite vezme. Ale myslim, ze takto funguje asi vacsina antivirusov.

Riesenim ako sa vyhnut problemom je, ze po roku naformatujes disk, das si novy system, vsetko pekne aktualizujes, pouzijes nove ovladace, nastavis... a vtedy to pojde pekne.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Super :) dakujem za velmi fundovanu odpoved Hojko.

Presne toto mam vypnute to indexovanie, nieco malo to pomaha, ael tak rozhodne mi pomohol TuneUp 2010.

S tym antivirakom mas pravdu, pri starte to urcite este kontroluje, co uz s tym nic nenarobim a myslim si ze je to treba. Nejakych par sekund ma nezabije :) A co ma nezabije, to ma posilni :D

Ja sa snazim pravidelne defragm. registre a cistit ich, + disky.V poslednom case som mal nejaky problem, ale tune up mi to opravil. A nejake tie tiene pod oknami na ploche a pod ikonami teda nepotrebujem. takze najlepsi bude asi ten TuneUp, ze? :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kazdemu vyhovuje nieco ine, skusal som kedysi viacej programov, ale ostal som len pri TuneUp 2010. Naposledy som mal aj ccCleaner, ale na novy PC som lenivy to nainstalovat. Z tych ostatnych tweakovacich programov sa mi nic nepacilo a neprinasalo to nic viac ako TuneUp, takze ich povazujem viacmenej za zbytocne.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Super tak to si vyriešil týmto môj problém. ;) ten cleaner som skúšal tiež, ale nejako sa mi nepozdaval. Asi tuneup vyhráva.
Napísať odpoveď