Pozieranie zajacov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Pozieranie zajacov

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ma niekto skusenosti s chovom zajacov?Potreboval by som poradit.Okotila sa mi samica a zacala mi pozierat mlade.Uchmatol som jej 7 zajacikov a teraz neviem co s nimi.Maju teraz vobec nejaku sancu prezit?
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Pozieranie zajacov

Príspevok od používateľa aughostino »

dovodov preco samica zacala pozierat mlade je mnoho, napriklad:
citila na mladatach cudzi pach a odvrhla ich
je to mlada samica a bol to jej prvy vrh, tak zacala pozierat mlade lebo sama videla ze to nezvladne (takto to funguje u vacsiny zvierat)
nema vhodne podmienky na odchovanie mladat
samec je spolu s nou v klietke, vyrusuje samicu, tak samica zo stresu poziera mlade (v tomto pripade je lepsie samicu nechat samu a samca premiestnit do inej ubikacie)

ked si sa uz chopil odchovu, sancu na prezitie maju, zavisi to od tvojej sikovnosti
najdi si nejaku krabicu do ktorej ich mozes dat, vystel ju nejakym makkym materialom, najlepsie tym, co maju v klietke, zober z povodneho hniezda zopar chumacov chlpov, pripadne premiestni cele hniezdo. vloz tam zajaciky a zakry ich nejakou hrubsou handrou (aby to simulovalo matku) a pravidelne ich kontroluj. Krmit ich mozes zohriatym mliekom z injekcnej striekacky, no tu nastava problem lebo neviem aku teplotu by mlieko malo mat. Ak sa na to odhodlas musis ich krmit tak, aby mali plne bruska, musis pozorne vsimat dokedy budu to mlieko oni prijimat. Zajace som choval uz velmi davno, ale tu som ti nasiel link, mozno ti to pomoze http://www.zajaciky.estranky.cz/clanky/ ... -o-mladata
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nám sa podobná situácia tiež stala, ale zajačiky už boli väčšie a samica z neznámych príčin umrela. Tak sme ich dali do krabice a kŕmili sme ich striekačkou naplnenou mliekom do papuľky. Mlieko bolo také vlažné až teplejšie a niekoľkokrát denne- 3-4krát. My sme mali také šťastie, že sme mali doma mačku a tá sa ich ujala, teda nie že by ich kŕmila, ale túlila si ich k sebe, ohrievala ich a olizovala. Úžasné to bolo vidieť, ako si zvieratá pomáhajú. Držím palce, nech sa vám ich podarí odchovať a prežijú. :)

Inak k tomu požieraniu, väčšinou ide o pach, ako bolo spomínané, ale niektoré samice ako keby materstvo nemali v génoch, proste to spravia aj druhýkrát, tretí. :?
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

jak sú staré tie zajace? nemáš náhodou samicu čo má mladé v približne rovnakej dobe že by si ich dal k nej?
nám sa už pár krát stalo že nám zdochla samica ked mala mladé tak sme ich dali k inej a tá ich prijala.
Napísať odpoveď