Domena - registracia vs rezervacia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Domena - registracia vs rezervacia

Príspevok od používateľa Holubar »

Chcel by som v buducnosti zaregistrovat jednu domenu nieco.sk, no kym zhotovim stranku, este to dost dlho potrva. Dovtedy by som vsak chcel mat domenu zabezpecenu. Co som tak narychlo pozrel, registracia ma vyjde cca 19 € bez dph na rok. Kamarat vsak vravel, ze existuje nieco ako rezervacia, ktora stoji polovicu penazi. Nic vsak o tom neviem najst. Ma s tym niekto skusenost?
Dr.Mattes
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dr.Mattes »

ja uz som dokonca videl parkovanie(neviem je to to iste asi) zadarmo... pozri http://www.patie.sk/
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ked chces domenu zaparkovat, tak ju musis najprv zaplatit.

O rezervácii domény nič neviem. Ja to robím tak, že si tu domenu hneď zaplatím. Hoci už sa mi stalo,ž e danú stránku som nedokončil a domenu po 2 rokoch uvolnil :D

Niektorí registrátori majú od sk-nic zľavu za množtvo zaregistrovaných domen. Normálne stojí domena 714skk s dph (na eura prerátať!) pri forpsi a niektorých iných väčších registrátorov je niečo cez 400sk
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dik za info. S tou rezervaciou to bude asi blbost. Chlapec, co mi to hovoril mal asi na mysli v prvom pripade domenu a hosting a v druhom ako rezervaciu myslel iba kupu domeny.

Domenu som teda zaregistroval cez websupport.sk, u nich neskor budem platit asi aj za hosting. Cena bola 15.8 € s dph na rok. Snad to dovtedy aj dokoncim :)
designed
Novice
Novice

Re: Domena - registracia vs rezervacia

Príspevok od používateľa designed »

samozrejme sa da domena aj rezervovat [na SK-NIC existuje okrem tohoto ale "rezervacia original", ale o to je od tohoto odlisna tema], nielen registrovat.. da sa to napriklad takym sposobom [ak si registrator], ze domenu u SK-NIC zaregistrujes a automaticky sa vyplni zaznam s tvojimi udajmi, ako majitel a domena sa da do stavu DOM_TA [co znamena technically accepted].. po tomto mas 14 dnovu lehotu na zaplatenie domeny. ak to nezaplatis, domena prejde do stavu DOM_DAKT [co znamena domena deaktivated], ale majitelom domeny stale si. po dalsich 14 dnoch [co je uz skoro mesiac domena tvoja] prechadza domena do stavu DOM_HELD [proste held:], kde domena straca zaznam o registratorovi, ale majitel je stale uvedeny. v stave held domena drzi 28 dni, co mas uz skoro dva mesiace nezaplatenu svoju domenu. po 28 dnoch nastava stav domeny DOM_DEL [deleted], ktory trva uz len jeden den a potom sa zrusi zaznam o domene. sranda je ale v tom, ze v priebehu stavu HELD ty mozes znovu domenu obnovit registrovanim a zas ju das do stavu DOM_TA a zacina sa to cele odznova, samozrejme si este stale nezaplatil ani korunu.. neviem ci ma toto SK-NIC zabezpecene proti cyklovaniu, alebo kolkokrat sa to da spravit, no ja som po dvoch mesiacoch preregistroval domenu a zaplatil som ju az potom a bez problemov. horsie je to, ked niesi registratorom, vtedy musis poprosit nejakeho registratora, ktory ma pristup do SK-NIC, aby ti toto vsetko spravil ;)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Domena - registracia vs rezervacia

A ako je to, ked chcem mat domenu registrovanu na vlastnu firmu? Jednu som si nechal regnut cez websupport a teraz ked ju chcem previest na moju firmu, tak je to za poplatok 16 EUR. V kratkom case by som chcel zaregistrovat dalsiu domenu a najradsej rovno na firmu, ale nepotrebujem kvoli tomu specialny statut registatora od SK-NIC?
Napísať odpoveď