kupa motorky
kupa motorky
zdravim motorkari mam 18r. idem si robit vodicak do 25kw a mam v plane kupit yamahu yzf-r1 r.v.2007 myslim ,ze sa pohybuje jej vykon okolo 130kw vodicaky hronze pokafrali vraj nad 25kw az od 24r. a nechce sa mi cakat je to totiz dost dlha doba ale pome teraz k mojej otazke chcel som sa spytat ci sa da v pripade ak motorku kupim vybavit u policajtov ci inde aby mi dali do TP 25kw vraj sa to da ale chcel by som zistit nejake blizsie informacie. Samozrejme mam v plane si dat obmedzovac.
Vdaka
Vdaka
Re: kupa motorky
no dá sa skorej kupiť taka čo ma 25kw v TP vybaviť sa dá u policajtov všetko ked tam niekoho poznáš legálne sa to neda
a nie od 24r ale 21r je neobmedzena kubatura
a nie od 24r ale 21r je neobmedzena kubatura
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
chlebik: po novom to uz je od 24...
-
Grim
Darca
...ale začne to platiť až od roku 2013...možno to ešte stihneš...
ako vies ,ze ten zakon bude platny az od 2013? to bolo niekde pisane? pretoze sa mi zda ,ze ten zakon bol schvaleny a platny od tohto roku..
cize ako vravis legalne sa mi neda vybavit pri kupe tej 1000 aby mi dali do TP 25kw..?
cize ako vravis legalne sa mi neda vybavit pri kupe tej 1000 aby mi dali do TP 25kw..?
-
Grim
Darca
...treba si to niekde na nete najst, ale zda sa mi ze to bolo koli tomu aby ti co si robili vodicak v 18. nepisli o tuto moznost...samozrejme novi majitelia VP už idú podľa nového ale tí čo mali VP pred platosťou novej vyhlášky majú možnosť si to vybaviť...
Až od 2013 . A malo by to byť tak že keď donesieš čestné prehlásenie že si jazdil 2 roky možeš si vodičak spraviť v 20 ale nie som si istý že či ho schválili. Inak toto je tvoja prvá motorka ?
pride mi to ako najvačšia mega hluposť robiť si vodičak čersto a kupiť si litra SS. Tvoja pečen, pľuca a iné daľšie pre teba nepotrebne organy už maju noveho majitela. Veľa zdaru, štastia a lahku pravačku.
moja rada: kup si nieco co ma realne 25kw aj v papieroch aj nameranych a neskor to predaj alebo naplno otvor ked budes už kludny
moja rada: kup si nieco co ma realne 25kw aj v papieroch aj nameranych a neskor to predaj alebo naplno otvor ked budes už kludny
Sebci presne toto som mu chcel napísať.
Je úplne zbytočné aby si nováčik kupoval R1. Alebo si ju kúp a nechaj si ju priškrtiť na 25 KW
no, povedzme ,ze moja takmer prva motorka neviem ci je podstatne vobec zmienovat jazdenie na skutri.. prave tak to mam v plane kupit R1 a a dat si ju obmedzit kludne by som to urobil a v prispevku temy som to aj spominal ale ak si ju dam "priskrtit" ako spominas na 25kw napisu mi to aj do TP? ked je to nejak cez 130kw? samozrejme, bez znamosti a legalne u policajtov
brat ma 22 a robi si na neobmedzenu akurat pred 3 týždnami si vybavil prve papiere atd takže ten zákon ešte neplati
ano v autorizovanom servise ti ju priskrtia a potom s tym ides na STK a nasledne zapis do papierov (zmena)Femii napísal:no, povedzme ,ze moja takmer prva motorka neviem ci je podstatne vobec zmienovat jazdenie na skutri.. prave tak to mam v plane kupit R1 a a dat si ju obmedzit kludne by som to urobil a v prispevku temy som to aj spominal ale ak si ju dam "priskrtit" ako spominas na 25kw napisu mi to aj do TP? ked je to nejak cez 130kw? samozrejme, bez znamosti a legalne u policajtov
aha, cize da sa to poriesit aj legalne bez znamosti diky len o to mi islo sa dozvediet ci je to mozne bez nejakych zasadnych problemov
Áno predávaju sa špeciálne kity na motorky , ktoré ti namontujú priamo v servise
-
RATZINGER666
Darca
jop, skoc si do najblizsej jamahy, tam ti namontuju nejaky mensi restriktor, daju ti papier s ktorym si skocis na stk a hotovo 
je mozne ,ze sa moze s prepacenim nieco posrat co sa tyka motorky? ohladom montovania co ja viem coho do motorky na obmedzenie ci priskrteni.. nevybuchne to? alebo daco neodpali ,hehe?
)
-
RATZINGER666
Darca
nie, neboj, nic take sa nestane, predpokladam, ze vsetky zasahy tykajuce sa skrtenia vychadzaju len z obmedzenia pritoku vzduchu, tzn. nehrozi ziadny tebou opisovany problem 
cawte..nechcem zakladat novu temu..tak to pisem sem..... mam 20 v marci budem mat 21...velmi chcem motorku rozmyslam -> hondu alebo yamahu !! ziadny cross !!...urcite 600 cm....poradte co je najlepsie....da sa kupit aj bez TP?...da sa spravit novy TP?....ako to je z udrzbou...kde ste kupovali vy?....poradte dobre obchody(bazare)...vodicsky este nemam (na motorku na auto jj).. kolko ma to bude stat priblizne?...hocico co vas napadne...a ako to je s policajtmi...musim ju mat priskrtenu alebo nemusim?...co sa vlastne stane ked si ju dam priskrtit?...
..
-
Clean_Up
Professional
Nenapísal si, kolko chceš do motorky investovať, tiež si nenapísal aký typ motorky chceš, či superšport, naked, turistika, enturo a pod. Kupoval by som od súkromnej osoby, žiaden bazár. Ak budeš môcť mať motorku do 25kW, tak ju rozhodne budeš musieť ma škrtenú a v TP to musíš mať zapísané. Keď si ju dáš priškrtiť, tak bude to v tom, že keď jej dáš kotol, tak pôjde, ako 25 kilowattová. Nieje to žiaden velký zásah, len ti priškrtia plyn. Videl som škrtenú na 25kW, Ninju 636 a bola aj na predaj, ale už sa predala. Ak si nikdy na športovej motorke nesedel, tak aj tých 25kW ti bude stačiť. 
mna by zaujimalo kolko km mas odjazdene na motorke v premavke, ked rozmyslas nad R1