Kde sa da uplatnit s gymnaziom?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Kde sa da uplatnit s gymnaziom?

Príspevok od používateľa Markoff »

Caute chcem sa spytat ze kde sa da uplatnit s gymanziom ak sa vobec niekde da. Lebo som bol uz na 2 vysokych skolach a obe som skoncil kvoli zdr. problemom a pod... ale teraz nvm co budem robit ked nemam ziadnu skolu... dal som si ziadost o absolvetsku prax na urade prace ale uz su to skoro 2 tyzdne a este sa neozvali nvm co budem robit ked si nenajdem ziadnu prax ani pracu??? Moji rodicia obaja maju vysoke skoly a segra chce ist na pravo a ja nic ?? :( Je to take divne pls poradte mi ci sa mam vysrat na vysoku ci sa mozem uzivit len gymkom alebo co?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kde sa da uplatnit s gymnaziom?

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Niekto sa dokaze uzivit aj bez matury....je to fakt individualne, ked nemas ziadnu predstavu alebo plan tak to je tazke dost no.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nemajú náhodou v Trenčíne revolučný automat na diplomy? :D

Teraz vážne - neviem, prečo si písal, že si štúdium na 2 VŠ ukončil pre zdravotné problémy, veď toto štúdium si mohol aj prerušiť na potrebnú dobu, no nie? Mohol by si konkrétne napísať, o čo išlo, pretože takéto dôvody škola musí uznať za dostatočne vážne, aby ti povolila prerušenie.

Lebo z toho všetkého mi vychádza, že ak si mal až také závažné zdravotné problémy, že si nemohol doštudovať, budeš vôbec môcť pracovať? :smt104
Markoff
Light Professional
Light Professional

Pilifo napísal:Nemajú náhodou v Trenčíne revolučný automat na diplomy? :D

Teraz vážne - neviem, prečo si písal, že si štúdium na 2 VŠ ukončil pre zdravotné problémy, veď toto štúdium si mohol aj prerušiť na potrebnú dobu, no nie? Mohol by si konkrétne napísať, o čo išlo, pretože takéto dôvody škola musí uznať za dostatočne vážne, aby ti povolila prerušenie.

Lebo z toho všetkého mi vychádza, že ak si mal až také závažné zdravotné problémy, že si nemohol doštudovať, budeš vôbec môcť pracovať? :smt104
No ani doktori nevedie co to je... bol som na magneticku rezonanciu a tam mi nieco nasli v mozgu a nevedia co to je :( a ked som bol u psychologa mi zistili za pomoci testov ze mam zhorsenu pamat :( . Ked som mal asi 5 rokov zrazu z nicoho nic mi prislo brutalne zle musel som ist do nemocnice a tam mi zistili ze ma napadol nejaky virus, davali mi infuziu a po par dnoch to preslo... lenze to co sa deje teraz je vraj dosledok toho virusu... aspon tak som to pochopil :D Rodicia mi zaplatili aj taku doktorku ktora nelieci klas. sposobom ale nejak inac na dialku :D No ale uz chodim ku tej doktorke viac nez rok a necitim velky rozdiel stale mam taku slabsiu pamat bezne veci si zapatam v pohode ale ked sa mam ucit viac viac textu a pod. tak mam s tym velke problemy...
Mal som "ospravedlnenku" od lekara asi pol roka ale viac uz nemozem mat teraz sa musim hlasit kazdy mesiac na urade prace a hladat si pracu
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pamäť si môžeš natrénovať. Aj keď sa ja učím na skúšku celý deň, tak si ku konci dňa nepamätám, čo som sa učil na začiatku. Preto je nutné si to stále opakovať a opakovať. Na jedno prečítanie sa nič poriadne nenaučíš :wink:
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

No je tam veľa možností. Záleží len na tom ktorým smerom vlastne chceš ísť.

Podľa zárobku a vízie do budúcnosti:

1, Podnikanie. Začni živnosťou, potom s.r.o. Keď máš dobrý nápad tak investori sa nájdu, ak sa snažíš. (Mimochodom eShop so spodným prádlom alebo erotick*mi pomôckami ti bude zarábať dosť slušne.)
2, Bežná živnosť je tiež možná, dá sa uživiť ak si dobrý v tom čo vieš, 3D štúdia, animácie, programovanie... neskúšaj design.
3, Práca kde si platený od výkonu. Realitný maklér - ak sa na to cítiš. Reklamný maklér - môžeš predávať PPC, SEO, banery (Azet alebo iné), robiť v nejakej reklamnej agentúre to je teraz dosť silný odbor. Z toho máš aj celkom zaujímavé CV-čko keď budeš dobrý, lebo to nie je jednoduché, ale dá sa slušne zarobiť. Len nerob finančníctvo - akože aj tam sa dá zarobiť, ale len ked si vynikajúci a aj tak každý ich nemá v láske takže tým smerom je to skôr dead end ako niečo iné.
4, Práca v menšej súkromnej firme. Perspektívne je to celkom výhodné keďže tu sa dostaneš aj k práci kde vo veľkých spoločnostiach nie. Máš väčšiu šancu na multi-tasking, čo ti pomôže na CV neskôr. Od tiaľ sa vieš dostať na supervisora alebo až manažéra ak si dieťa šťasteny.
5, Pracovník Call Centra. Áno, toto nie je posledná možnosť. Do budúcnosti ťa to naučí ako telefonovať = si ani nevieš predstaviť ako je to podstatné a zíde sa ti to keď budeš mať priateľku - manželku.
6, Administratívny pracovník. Nudná práca z ktorej odídeš do pár mesiacov, ale aspoň zarobíš na účty. Žiadna perspektíva.
Markoff
Light Professional
Light Professional

A co robi ten Administratívny pracovník ? Lebo aj na urade prace mi hovorili ze ked mam gymnazium tak by som sa najskor mal uchadzat o administrativnu pracu
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

To je taký človek pre všetko.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

alebo chod na nejaku z tych uberlahkych vysok, napr manazer zdravej vyzivy, alebo bezpecnost pri praci apod :D tam sa staci raz za cas v skole ukazat, nieco odovzdat apod :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

myslim, ze ak si sikovny, vysoka skola je len stratou casu, skus si v zahranici nieco zarobit a tu si mozes rozbehnut napr. nejaky vyssie spomenuty eshop.
Napísať odpoveď