bojove umenie vhodne na sebaobranu

O športe...
Ares011
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: bojove umenie vhodne na sebaobranu

Príspevok od používateľa Ares011 »

Preco by som si to nemal vsimnut ? samozrejme stat sa moze vsetko ale ked ta niekto pojde bodnut nozom tak ze sa zazene tak sa nebude zahanat zo zdialenosti x cm, predsa si nenechas aby sa v bitke priblizil tak blizko ku tebe budem ustupovat, co som videl techniku na zbran jedinu tak ze ked je vazne pri teba jak pri poprave na kolena a zbran k hlave vtedy s momentom prekvapenia moze ho odzbrojit ale aj tak tam musi byt minimalna vzdialenost, trener mi vysvetloval ze keby niekto na mna mieri zbranou v blizkej vzdialenosti je zaklad zdvihnut ruky na uroven hlave (cca) aby sa skratila vzdialenost medzi rukami a zbranou tym je kratsi cas a aj draha na obranu :wink: ale aj tak kto sa dostane do takej situacie nie sme v amerike alebo kde ze debil pride ku mne a streli ma na ulici od chrbta
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

COTHW napísal:
Nechcem byť hnusný ale dakde som čítal, že väčšina ľudí si útok nožom všimne aj v momente keď ich už dakto poreže resp. bodne alebo vo chvíli kedy nastane útok. Takže možnosť zabrániť takémuto útoku je minimálna. Bolo to na jednej stránke zaoberajúcou sa tématikou o boji s nožom, aj vyjadrenie nejakého trenéra (Taliana), ktorý sa venuje hlavne boji s nožom, že jediná účinná obrana proti nožu je mať dva nože. A k tej pištoli asi toľko, že pravdepodobnosť, že budeš môcť vyraziť zbraň niekomu je veľmi nízka, keďže v reálnom živote mu dá toľko rozumu aby nestál moc blízko vedľa teba a i keby tak veľmi málo, ak vôbec niekto (hovorím aj o trenovaných ľuďoch) by kvôli peňaženke alebo mobili riskovalo život. A keď ťa budem chcieť zastreliť tak k tebe nebudem chodiť na dosah, asi toľko.
mas pravdu, ked ta niekto chce nozom naozaj zranit, tak to, ze mal noz zistis az ked ta poreze, tam proste nie je ucinnej obrany, pretoze ak utocnik nie je blby neukaze ti ten noz, ale skryje ho a ked sa dostane na telo tak bodne, alebo zautoci zo zalohy atp...takze vacsina technik sa uci a teda aplikuje na ohrozovanie nozom, tz niekto ho vytiahne a nieco od teba chce, ale neutoci, v takom pripade si myslim, ze je znalost techniky ako nato velmi prinosna(povedzme, ides k autu otvaras a ucitis zozadu cepel noza a utocnik ti hovori daj kluce, v takom pripade sa to aplikovat da, no ak by dobehol a bodol, tam samozrejme nic nepomoze) tak isto je to aj so strelnou zbranou, ked ta/ma niekto bude chciet zastrelit nic mi nepomoze, jedine stastie, ze minie, ale ak na mna/teba niekto vytiahne zbran, ze nieco chce, ja mu vsetko dam, kedze nie som blby aby som sa nechal zabit pre peniaze a mobil a on aj tak tu zbran nezlozi, v takom pripade je znalost toho ako postupovat opat len ku prospechu...samozrejme ked vidim noz utekam, nehram sa na machra, ked nie je kam, hodim penazenku a dufam, ze to staci, nenecham sa dobodat, ked nie je ine vychodisko bojujem, tak isto, nie vzdy sa da utiect, ked ide clovek s priatelkou napr...a napr len pre zaujimavost, v jednom dokumente o bojovych umeniach, myslim ze fight science sa to volalo, skusali prave toto, aj ked sice profesional z izraelskej armady, ale furt clovek :)) celil necakanej hrozbe zbranou, ked sa utocnik vazne pokusil ho z tesnej blizkosti "zastrelit" na spomalenom zabere sa ukazalo, ze obranca to tesne zvladol a v realnom konflikte by prezil a gulka by ho minula

ares:
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Ares011 no lebo útok je taký rýchly, že nemáš šancu. Keď počas bitky niekto vytiahne nôž tak si ani nevšimneš a už z teba robí syto. Ďalej si stačí pozrieť väčšinu techník na odzbrojenie útočníka, ktorý ma nôž kedy funguje väčšina systémom, že jednou rukou zablokuješ ruku, pričom to je absolútna blbosť a vôbec sa neodporúča snažiť sa chytiť ruku útočníka, v ktorej má nôž. Ty mu vyblokuješ predlaktím ruku a on len potiahne a rozreže ti ruku. Chytenie dlaňou ? Aby si si neodniesol prstvy v sáčku, asi toľko. Navyše tzv. mrznutie pri ukazovaní techniky nemá obdobu také nič sa nestane nikdy. Útoky nožom bývajú rýchle opakované, za sekundu ťa dvakrát bodne do brucha a ešte ti stihne porezať ruku, ktorou si si ho chránil.

TAKTIKA PROTI SEČNÝM ZBRANIAM - ČLÁNOK
http://kyarorusan.blogspot.com/2007/06/ ... zbran.html

V NÁZVE VIDEA JE TO JASNE NAPÍSANÉ
http://kyarorusan.blogspot.com/2008/07/ ... hniky.html
Ares011
Star
Star

ako pisla ColdRain : je ine ked na teba vytiahne noz "pri aute" alebo len tak a pichne ta z nicoho nic. A nechapem preco by som sa mal chytenim utocnika za ruku sam porezat ? Ak najdem video s tou technikou co sme mali na treningu tak ho sem velmi rad dam a tam uvidis ze to ide v pohode len musis vedet tu techniku a verit si :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ares011 napísal:ako pisla ColdRain : je ine ked na teba vytiahne noz "pri aute" alebo len tak a pichne ta z nicoho nic. A nechapem preco by som sa mal chytenim utocnika za ruku sam porezat ? Ak najdem video s tou technikou co sme mali na treningu tak ho sem velmi rad dam a tam uvidis ze to ide v pohode len musis vedet tu techniku a verit si :wink:
Mne ani tá krav maga nepríde nijak skvelá, z tých videí, ktoré som videl....sú to naučené techniky, tento stojí presne takto a henten útočí presne takto, ty urobíš presne toto...

V skutočnosti to tak nikdy nebude a dokiaľ netrénuješ roky tak ti to je na prd.ň

Opakujem, najlepšie je robiť nejaké "klasické" tvrdé plnokontaktné bojové umenie primárne a sekundárne to doplniť technikami, ktoré sa v tomto bojovom umení "nesmú robiť", teda naučiť sa aj najúčelnejšie a najvyužiteľnejšie techniky napr. z krav magy.
ColdRain
Addict
Addict

COTHW napísal:Ares011 no lebo útok je taký rýchly, že nemáš šancu. Keď počas bitky niekto vytiahne nôž tak si ani nevšimneš a už z teba robí syto. Ďalej si stačí pozrieť väčšinu techník na odzbrojenie útočníka, ktorý ma nôž kedy funguje väčšina systémom, že jednou rukou zablokuješ ruku, pričom to je absolútna blbosť a vôbec sa neodporúča snažiť sa chytiť ruku útočníka, v ktorej má nôž. Ty mu vyblokuješ predlaktím ruku a on len potiahne a rozreže ti ruku. Chytenie dlaňou ? Aby si si neodniesol prstvy v sáčku, asi toľko. Navyše tzv. mrznutie pri ukazovaní techniky nemá obdobu také nič sa nestane nikdy. Útoky nožom bývajú rýchle opakované, za sekundu ťa dvakrát bodne do brucha a ešte ti stihne porezať ruku, ktorou si si ho chránil.

TAKTIKA PROTI SEČNÝM ZBRANIAM - ČLÁNOK
http://kyarorusan.blogspot.com/2007/06/ ... zbran.html

V NÁZVE VIDEA JE TO JASNE NAPÍSANÉ
http://kyarorusan.blogspot.com/2008/07/ ... hniky.html
mozem ti opat napisat, ani, mas pravdu, ale tak isto ti mozem opat napisat, ze nie kazdy ta chce zabit, najlepsia obrana je vobec sa nemusiet branit atd ked sa ta niekto rozhodne tym nozom zabit tak ak emas X rokov vojenskeho vycviku a praxe zo skutocneho nasadenia alebo strelnu zbran(v pripade rychleho pouzitia mas sancu ze ho zastrelis a pocet bodnych ran nestihne narast do takej vysky ze ta zabije), tak ta zrejme aj zabije, ale ked ta len ohrozuje bez umyslu zabit je to o niecom inom, vtedy je primarny ciel utocnika nieco ine, co dava trenovanemu cloveku vyhodu, pretoze utocnik caka, ze sa budes hybat, ze vyberies penazenku, alebo, ze sa proste zlaknes a instinktivne zodvyhnes ruky, na znak toho, ze sa nechces branit atp a vtedy je vhodne aplikovat techniku lebo sa caka pohyb, no v konecnom dosledku to bude pohyb uplne odlisny...okrem ineho autor toho clanku podla googlu spolupracuje aj s federaciou krav maga...
hughito: ako som ti uz sukromne hovoril, KM nie su len techniky na zbran velmi zjednodusene by som povedal, ze je to MMA+techniky proti ozbrojenemu utocnikovi+uprava zahrnujuca odstranenie pravidiel a aplikaciu zakazanych technik...http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Kr ... techniques odporucam ti precitat si, vlastne aj kazdemu inemu ;)
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

ESTE RAZ A NAPOSLEDY PRE VSETKYCH K*K*T*V KRAF MAGACKYCH A INYCH P*******CH COMBAT SYSTEMOV.PRAKTIKANT BOJOVEHO SPORTU!!!!!!!! BUDE VZDYCKY O 100000000000% VIAC PRIPRAVENY NA BOJ NA ULICI AKO KADEJAKY PICUS Z KRAFFFF MAGY A POD ko*ot AKO SYSTEMA!!!!!!!
1PRIKLAD: ZOLTAN P. judista vs najaky k*k*tik streetfighterovy .Vysledok: zolo v base, k*k*tik na voziku dozivotne!!!!
2PRIKLAD: ALISTAIR O. vs 5 bouncerov /vyhadzovacov na diskoteke v HOL./ vsetci 5 dostali na <> ,z toho 3 skoncili v nemocnici.

P.S .ospravedlnujem sa za tento prispevok,ale uz som nemohol citat tie ko*ot o kraff mage!!!
Ked si to niekto bude chciet vysvetlit/demonstrovat,predviest,pokecat /tu je moj mobil:0910 985136
ColdRain
Addict
Addict

no, niet nad hodnotny a inteligentny prispevok do diskusie, aj by som to reportol, ale zato ako dobre si ma pobavil to neurobim, mozno niekto iny bude mat chut...neni vlatne ani na co reagovat, obraz si urobi kazdy sam...predpokladam, ze vies kto je bas rutten, preco asi myslis, ze sa dal na streetfight/defense aj ked ma za sebou roky mma? jeho system ma tolko spolocneho prave s krav magou ze keby bol copyright uz by bol hadam aj sudny spor na svete...
a to, ze dve hovada sa pobiju niekde na diskoteke je bezna prax obzvlast "kapacity" ako alistair overeem, to ze nakladol par vyhadzovacov co si myslia ze ked sa nasypu v posilke vedia ako sa bit? to mi je fakt argument...demonstrovat nema zmysel v boji s pravidlami vyhras lebo 75%technik nemozem pouzit a v boji bez nich skoncim v base...btw: si myslis ze aj MCMAP je <>ina?

//autoeditácia príspevku (17 Jún 2010, 15:30)
p.s. ked si chces inteligentne pokecat, napis pm ;)
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

igorovic mas uplnu pravdu.. :lol:
coldrain ty si podla mna obycajny internetovy warrior inak ja osobne pokladam karate a muay thai za najucinejsie formy bojovych umeni ako do ringu tak aj na ulicu ale vacsie + davam este karate pretoze to mozes trenovat prakticky cely zivot..no este stale som nenasiel ziaden zmysel v krav mage,systeme a pod..v zivote by som si nepomyslel ze ju dakto niekde na fore tak ospevuje :sly:
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

vsetko JE TO O VASEJ SIKOVNOSTI BLBCI
ColdRain
Addict
Addict

vidis, ja som zasa za 8rokov nenasiel zmysel v karate a prislo mi to vyslovene nudne...a co ze to mozes trenovat cely zivot? clovek sa potrebuje branit co najskor nie o X rokov, cokolvek mozes trenovat cely zivot, krav maga nie je kurz na dva tyzdne, len blby clovek sa neuci cely zivot...ked si niekedy vyskusas aspon jeden trening KM mozes zacat piskovat, ja som si toho tebou ospevovaneho karate uzil naozaj pozehnane a stacilo mi...v katach zmysel vazne nevidim a buchat do vzduchu mozem aj doma a nepotrebujem sa koli tomu klanat nejakemu tisic rokov mrtvemu rintintinovi
a internetovych wariorov si nechaj pre seba, na rozdiel od igora tu nikoho nevyzyvam na duel a nic podobne, ale diskutujem, od toho diskusne forum je a na rozdiel zrejme aj od teba, uz som si co to odbuchal

//autoeditácia príspevku (17 Jún 2010, 18:57)
citizen: copy that
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

Ešte raz sa ospravedlňujem za svoj vulgarný príspevok :oops: :oops: ,bol som rozhicovaný :) .Ja nikoho nevyzývam na súboj,ale priatelske stretnutie,kde by sme si názorne ukázali niektoré veci,ktoré rozdielne chápeme/vidime,trénujeme/.Proti KM nič nemám,ale už mi vadí, ked ju niekto vyzdvihuje nad bojové športy/umenia/.Chápem rozdiel medzi ringom a ulicou a aj to ,že byť dobrý v ringu/klietke/ešte neznamená,byť dobrý na ulici.Lenže ked chceš použit nejake špinavé techniky na ulici,tak sa najprv musíš dobre naučiť dobre udierať,kopať,prijímať,ale aj dostávať údery,vedieť pracovať pod tlakom a pod.... :smt006
ColdRain
Addict
Addict

igorovic napísal:...Lenže ked chceš použit nejake špinavé techniky na ulici,tak sa najprv musíš dobre naučiť dobre udierať,kopať,prijímať,ale aj dostávať údery,vedieť pracovať pod tlakom a pod.... :smt006
v tom sa myslim zhodneme :)
Ares011
Star
Star

Inac ale takto tu porovnavat boj. umenia s Krav Magou a Systemou mi pride trosku divne...ako napisal igorovic nech sa stretneme a podebatujeme pri pivku a nasledne ukazeme ako to myslime a tak sa hned aj daco naucime, neviem ako ostatny ale ja by som rad sa stretol a porozpraval o tom, myslim ze by to v celku zaujimava debata 8)
ColdRain
Addict
Addict

pre mna za mna, temu tu nato mame, mozme kludne zorganizovat stretko pre priaznivcov bojovych sportov, posilovania a vsetkych ostatnych http://www.hojko.com/stretko-t52813-1980.html
Ares011
Star
Star

bolo by to fajn...sak kto chcel ist nech mi napise a potom sa dojedna v danej teme...a poprosil by som aj tych ktori su zastancami Krav Maga a Systema aby sa mi ozvali, som velmi zvedavy na Systema 8)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ludia... vy zabudate na jednu dost podstatnu vec podla mna... ako casto stojite v meste proti profikovi napr s nozmi? v 95% pripadov su to ludia bud ozrati, alebo taki, co sa ten noz boja pouzit... staci zachovat chladnu hlavu a ide sa... ked profik, ktory vie co robi, tak sa mozes aj roztrhat a zareze ta...
ColdRain
Addict
Addict

neodpustim si na "zaver" prihodit video krav magy prave z bratislavy, aby niekto nehovoril, ze hento tamto, obraz nech si urobi kazdy sam, je to velmi v skratke prierez toho o com to naozaj je
Ares011
Star
Star

Maki : neviem ako ostatní ale ja ked som zacal chodit na WT tak som tam chodil pre to aby ma niekto v danom pripade neu*ebal :? ale terat po dlhsej dobe ma to zacalo bavit tak ze sa chcem ucit aj take veci ktore su neni celkom bezne ale za to velmi zaujimave 8)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ares: to co si napisal vobec nesuvisi s tym co som napisal ja, ale budiz
Napísať odpoveď