A8 vs S classe vs 7
A8 vs S classe vs 7
Chcel by som sa spýtať miestnych odborníkov ale aj laikov na ich pohľad na luxusné autá, presnejšie na Audi A8, Mercedes triedy S a BMW rady 7. Presnejšie by ma zaujímali plusy a mínusy týchto áut, aj keď viem, že tých mínusov až tak veľa nebude. Do úvahy by som bral tie posledné kúsky, teda od roku výroby 2008. Aj keď sa v rodine zvažuje kúpa nového auta, rád by som počul názory aj na modely, ktoré tu boli pred dvomi či tromi rokmi.
Neviem presne povedať, aká motorizácia by bola v takomto prípade favoritom, skôr sa prikláňam dieselovým motorom okolo troch litrov, možno niečo málo nad. Ísť do štyri či päť litrového benzínu mi príde už dosť veľký žrút a živiť to s ťažšou nohou po meste, tak na to treba mať doma ropnú plošinu. Preto pri Audi sa mi pozdáva 3.0 TDI, pri Mercedese je to S320 CDI a pri BMW je to 730D. Myslím, že pri tejto váhe áut, ktorá dosahuje až 2 tony bude tých 220-260 koní tak akurát.
Poprosil by som vás, ak máte niekto prehľad, skúsenosti alebo máte čo k tomu povedať, aby ste sa vyjadrili. Zaujímal by ma názor k samotnému autu, k pohodliu cestovania, k servisu, k motorom, ale aj iné veci, ktoré sa týkajú spomenutých áut. Na záver by som chcel poprosiť ešte pár dôvodov na to, prečo nekúpiť nové auto a prečo vziať radšej jazdené alebo opačne. Môj názor je taký, že dať napríklad 100 000 eur za nové, keď za 80 000 eur môže mať človek to isté, pričom bude ma auto najazdené 15 000 km, tak to je rozhodne na zamyslenie.
Ďakujem.
Neviem presne povedať, aká motorizácia by bola v takomto prípade favoritom, skôr sa prikláňam dieselovým motorom okolo troch litrov, možno niečo málo nad. Ísť do štyri či päť litrového benzínu mi príde už dosť veľký žrút a živiť to s ťažšou nohou po meste, tak na to treba mať doma ropnú plošinu. Preto pri Audi sa mi pozdáva 3.0 TDI, pri Mercedese je to S320 CDI a pri BMW je to 730D. Myslím, že pri tejto váhe áut, ktorá dosahuje až 2 tony bude tých 220-260 koní tak akurát.
Poprosil by som vás, ak máte niekto prehľad, skúsenosti alebo máte čo k tomu povedať, aby ste sa vyjadrili. Zaujímal by ma názor k samotnému autu, k pohodliu cestovania, k servisu, k motorom, ale aj iné veci, ktoré sa týkajú spomenutých áut. Na záver by som chcel poprosiť ešte pár dôvodov na to, prečo nekúpiť nové auto a prečo vziať radšej jazdené alebo opačne. Môj názor je taký, že dať napríklad 100 000 eur za nové, keď za 80 000 eur môže mať človek to isté, pričom bude ma auto najazdené 15 000 km, tak to je rozhodne na zamyslenie.
Ďakujem.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: A8 vs S classe vs 7
presne, ako vravi smejo, 7er a S sme tu uz mali, 7er dokonca viackrat, staci hladat... k tej novej A8 jedine to, ze by som si ju nevzal ani keby ich rozdavali zadarmo, sedel som v tom a bolo to horsie ako v golfe, minimum miesta, biedne spracovanie interieru, auto nemalo ani 1000km a uz mi pod ritou vrzgala sedacka, nelogicke usporiadanie ovladacich prvkov, volant bol zle spracovany, nelicovali na nom plastove sucasti, tlacilo to do ruk, atd., no katastrofa... oproti tomu ma v tej vyssej triede velmi prijemne prekvapil superb, spracovanim uplne niekde inde ako audi, bol pristranny a pohodlny, a este ked si do toho zapocitam zlomkovu nadobudaciu cenu oproti spominanym trom autam, myslim, ze toto by bol moj favorit 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak preberat sa tu preberali starsie gen. nie najnovsie ... principialne sa to ale moc za tie gen. nezmenilo
... tak jak pise Ratzi A8 nebrat .. to je tak prevareny kompomis medzi S a 7 ze to neni pekne - to auto nema za tie prachy ziadnu "tvar"
... ak si potrpis na pohodlie tak v tomto smere rozhodne viac ponukne S so svojim airmaticom a milionom vychytavok - nie ze by 7 nebola pohodlna, ale mercedes to ma vychytane lepsie
... naopak co sa motora tyka by som nevahal ani chvilu nad 7er ich diesle su jedny z mala dieslov co by som bol ochotny v aute akceptovat ...
inak otazka, preco diesel ? k takemuto korabu sa mi osobne viac hodi velky benzin a spravis s nim pomerne dobru spotrebu, ak si nekupujes ovsem taku kravu vylucne do mesta ...
ci nove ci jazdene ? rozhodne jazdene - s 15-20kkm budu tie auta akurat zabehnute a este na nich nebude poznat pouzivanie
... ked si kupis to nove za 100k tak len tym ze zan zaplatis a uz je tvoje strati 10% a to si v nom nemusel este ani sedet
...
... ak si potrpis na pohodlie tak v tomto smere rozhodne viac ponukne S so svojim airmaticom a milionom vychytavok - nie ze by 7 nebola pohodlna, ale mercedes to ma vychytane lepsie
inak otazka, preco diesel ? k takemuto korabu sa mi osobne viac hodi velky benzin a spravis s nim pomerne dobru spotrebu, ak si nekupujes ovsem taku kravu vylucne do mesta ...
ci nove ci jazdene ? rozhodne jazdene - s 15-20kkm budu tie auta akurat zabehnute a este na nich nebude poznat pouzivanie
Ja si myslím, že ak sa jedná o najnovší model A8 2010 rozhodne by som do neho šiel prednostne. Nestotožňujem sa s názormi vyššie uvedenými pre tento krát (chalani, ale mávate dobré postrehy v diskusií auto-moto). V A8 som mal tú česť sedieť pred mesiacom v Neckarsulme priamo v Audi-forume a mal možnosť si vyskúšať všetky jej prvky. Čo sa týka motoricky, konkrétne 4.2 TDI 350ps, taký pomer výkonu (5,5s - 100km/hod) a spotreby Ti bmw 7 ani S neponúkne. Spotreba je na úrovni dnešného 3.0 TDi 240ps (máme ho v rodine A6). Quattro je skvelá kombinácia s týmto motorom + 8 stupňová prevodovka v jazdných vlastnostiach či už za mokra alebo snehu. Jazdil som aj na bmw a je to skvelý zážitok, ale keď vonku "posmoklí" noha ide z plynu preč a vtedy prichádza ten rozdiel (kamarát robí na asistenčnej a bežne chodí vyberať z garátov bmw, keď trošku poprší, ľudia nie sú zvyknutý, že to auto sa správa inak než s predným). Pri týchto luxusných limuzinách, dvojtonových si to doslova pýta 4x4,, či už pri bmw X-drive, alebo benz 4matic. Čo sa týka technológie jednoznačne má tento krát A8 na vrch. V rôznych prvkoch bezpečnostných či technologických. Pekne to bolo zhrnuté pri poslednej časti autosalontv.cz odporúčam Ti to pozrieť cmuk55 ak teda budeš nad ňou uvažovať. Systém MMI sa možno zdá pre niekoho zložitý, ale po pár dňoch v aute som sa s ním doslova vžil, je to len zvyk..rozhodne pozitívny a tento nový je už niekde inde čo ponúka v sebe. Priestoru tam rozhodne málo nie je (určite by som neporovnával s golfom..),, mám 185cm a za mnou si bez problémov vychutnával pohodu 190cm chlap s dostatočnou rezervou a keď už hovoríme o extrémoch je tu možnosť "long-verzie". Ale keď ma niekto nedostatok priestoru aj potom, tak nech si kúpi Sprinter a vzadu si vystačí.. Mne volant (trojramenný) sedel do ruky skvele a páčky presne sedeli pod prsty. Ledkové svetlá s adaptívnym natáčaním na základe GPS, distančný tempomat plynulý (v A6 čo máme, tak agresívne reaguje na opätovné zrýchlenie stanovenej rýchlosti, keď sa predchádzajúce auto uhne). V sedačkách sa sedelo skvele, ale odvetrávané, masážne a vyhrievané Ti ponúkne aj Bmw či Benz, tam by som to dáko nehodnotil,, tam je to u všetkých na vysokej úrovni, veď len v A6 keď prejdem cez 1000km, tak to človek na sebe ani necíti nie to ešte v tejto triede. Nechcem pôsobiť zaujato priamo na Audi, ale v poslednej dobe sa stáva módnou ikonou mať BMW a pritom sú tu aj iné kvalitné nemecké kúsky a tentokrát sa to potvrdilo. Želám tak či tak veľa šťastia pri kúpe, tiež som prednedávnom riešil kúpu(nie funglovku) a chce to naozaj šťastie, pevné nervy 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
je pravda ze ked sa budeme pri motoroch bavit o liter vyssie tak maju Bayerische a Stuttgartski deficit radovo 30-50k oproti igoldstadtu
... sevis na 4,2 TDI vsak bude niekde inde ako na spominane trojlitre
...
... sice nie k teme, ale neviem preco ludia zabudli soferovat a na rovnako tazkych autach kedysi soferovali bez milion pomocnikov a hlupych akoze 4x4 ako v pripade sucasneho X-Drive a nevysekali sa a dnes si bez toho niektori nevedia predstavit auto
... ja to sice nikomu neberem ale osobne zrovna v limuzine 4x4 nepotrebujem 
... sice nie k teme, ale neviem preco ludia zabudli soferovat a na rovnako tazkych autach kedysi soferovali bez milion pomocnikov a hlupych akoze 4x4 ako v pripade sucasneho X-Drive a nevysekali sa a dnes si bez toho niektori nevedia predstavit auto
-
Clean_Up
Professional
Dale88 » Nebudeš ty náhodou díler od Audi?
Bolo to tu už 300tis. krát povedané...Audi je len VW s naleštenými gulami (a cenami). Nič viac, nič menej. S tou novou A8 som mal dočinenia aj ja a musím ti oponovať, lebo nieje až taká neodolatelná, ako píšeš. Na palubnej doske, všeliakých tlačítok a točítok asi tak medzi 200 - 300. Mám tak 183-185 cm a sám za seba som si, až tak pohodlne nesadol. 4x4 ponúkajú aj BMW aj MB a dokonca aj Superb! A v neposlednom rade sa mi to auto vôbec nepáči. Keď mám tolko €, tak sa nezahadzujem nejakou Audinou, ale idem po Sedme, alebo S-Klasse. Ak tolko € nemám, tak idem po Superbe (ja osobne Kombi). Je to ozaj vydarený voz. Priestranný, vybavený, dizajnovo pekný, neponúka o nič nemej, ako A8 a cena je podstatne inde. Škoda sa ozaj vytiahla tým Superbom.
Bolo to tu už 300tis. krát povedané...Audi je len VW s naleštenými gulami (a cenami). Nič viac, nič menej. S tou novou A8 som mal dočinenia aj ja a musím ti oponovať, lebo nieje až taká neodolatelná, ako píšeš. Na palubnej doske, všeliakých tlačítok a točítok asi tak medzi 200 - 300. Mám tak 183-185 cm a sám za seba som si, až tak pohodlne nesadol. 4x4 ponúkajú aj BMW aj MB a dokonca aj Superb! A v neposlednom rade sa mi to auto vôbec nepáči. Keď mám tolko €, tak sa nezahadzujem nejakou Audinou, ale idem po Sedme, alebo S-Klasse. Ak tolko € nemám, tak idem po Superbe (ja osobne Kombi). Je to ozaj vydarený voz. Priestranný, vybavený, dizajnovo pekný, neponúka o nič nemej, ako A8 a cena je podstatne inde. Škoda sa ozaj vytiahla tým Superbom.
presne, tiez som chcel reagovat na ten 4x4. Nevidim dovod na to. Skor by mi v takej limuzine prekazal diesel.
co sa tyka vyberu -> neviem v akej cenovej hladine idete kupovat, ale asi by som sa rozhodol pre S Klasse. Ak by to mal byt diesel, tak rozhodne 350 CDi. Dovody dopisem neskor, ponahlam sa
co sa tyka vyberu -> neviem v akej cenovej hladine idete kupovat, ale asi by som sa rozhodol pre S Klasse. Ak by to mal byt diesel, tak rozhodne 350 CDi. Dovody dopisem neskor, ponahlam sa
-
Mateq
Medium Professional
Keď Autosalón testoval novú 7er, tak vypustili niečo ako "jdi se zahrabat Audi" alebo niečo o hračkách, (vtedy ešte nebola nová A8), ale o inom som chcel.Dale88 napísal:Pekne to bolo zhrnuté pri poslednej časti autosalontv.cz odporúčam Ti to pozrieť cmuk55 ak teda budeš nad ňou uvažovať.
mám 185cm a za mnou si bez problémov vychutnával pohodu 190cm chlap s dostatočnou rezervou a keď už hovoríme o extrémoch je tu možnosť "long-verzie".
Sedel som v tom, mám 193cm, nastavil som si sedadlo a chcel si sadnúť za seba a... KATASTROFA! menej miesta než v hociktorom aute strednej triedy. Pre mňa nepoužiteľné auto, jedine long možno. Audi sa mi páči, A5 je podľa mňa najkrajšie auto na trhu, ale musím súhlasiť s tým, že VW to zabíja.
No a ak by sme išli o triedu nižšie, tak namiesto spomínaného SuperBu by som smeroval k Legacy...
-
Clean_Up
Professional
Už keď dízlový S, tak potom S 450 CDI, lebo to už máš V8, alebo z benzínov S 500.
a nove C-cko amg packet s panoramou sa ti nepaci ? podla mna šupa
a ked uz sme pri mercoch moj sen CL63 black edition .. len to uz ina kategoria aj bubaky
a ked uz sme pri mercoch moj sen CL63 black edition .. len to uz ina kategoria aj bubaky
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to je specifikacia auta jak noha ty vole !Trussardi napísal:a nove C-cko amg packet s panoramou sa ti nepaci ? podla mna šupa
nordkapp_pb napísal:to je specifikacia auta jak noha ty vole !![]()
![]()
... C klasse je hlavne uplny segment ako auta o ktorych sa tu pojednava ... c je stredna
((aj ked teda auto je to velmi velmi pekne a dobre))
Chlapce, C v AMG pakete nemozes mysliet vazne, to je uplne ina trieda. Vsak to ma daleko od eSka, este take Ecko by bolo nieco medzi, ale snad to co si napisal si myslel ako zly vtip.
450CDI uz je dost velky obsah, kolko spapa po meste? S500 spapa tych 15 litrov urcite.
450CDI uz je dost velky obsah, kolko spapa po meste? S500 spapa tych 15 litrov urcite.
-
Clean_Up
Professional
S 450 CDI - kombinovaná 9,1 – 9,3L
S 500 - kombinovaná 11,0 – 11,2L
S 500 - kombinovaná 11,0 – 11,2L
-
RATZINGER666
Darca
lol, omg... ty co tu motas cecko medzi sedmu a s-klasse???
okrem toho som si isty, ze nordkapp pozna mercedesy minimalne tak dobre ako ja, a mne to tiez na prvy krat nic konkretne nenapovedalo, pravda, iba ten aky taky obstojny paket... myslim, ze toto nie je tvoj prvy preslap pri vybere auta, okrem toho, minule si nam pri debate o pezotoch potvrdil nasu domnienku o tvojom sposobe vyberu auta, tak si nabuduce, prosim ta, najskor premysli, co sem postnes, az potom sa mozme normalne bavit...
btw, do hentoho C-cka by som si nesadol, ani keby ma parom volov tahali...
inak s cleanom mozem suhlasit, priemerne spotreby sa pohybuju zhruba na jeho deklarovanych hodnotach, myslim, ze to nie je nic hrozne...
Ako tak čítam, tak tie Audi A8 nie sú až také dobré na aké sa hrajú. Čo v prípade porovnania Mercedesu a BMW, tak určite platí, že BMW má tie najlepšie motory, ale ani tie od Mercedesu nebudú o nič horšie a Mercedes je Mercedes, to hovorí už samo za seba. Mne sa skôr páči BMW 7 ako trieda S, neviem prečo, ale je to len môj názor, aj tak vzhľad je len ta vedľajšia rola, dôležitejšia je spoľahlivosť, bezpečnosť, ceny servisu, obstarávacia cena, výbava a iné.
Čo som pozeral S500 recenzie a skúseností majiteľov, tak spotreba nie je taká ružová ako tu píšete alebo aká sa uvádza v katalógoch. Kombinovaná spotreba sa udáva niekde tesne pod 12 litrov, ale niet nad reálne skúsenosti majiteľov a informácie, že jazdia 12-13 litrov kombinovane, po meste si vezme 17, pri ťažkej nohe až 20 litrov. Môže niekto tvrdiť, že kto ma na také auto, tak ma aj na benzín či naftu, ale nie je to tak.
Trussardi – K tomu čo si uviedol asi len toľko, že si poriadne prestrelil a pokiaľ nevieš porovnať luxusné veľké autá ako je A8, S a 7, ktoré sú určene pre pohodlné cestovanie, majú čo to za funkcie, bezpečnosť a neviem čo všetko, tak potom asi radšej ani nepíš. Porovnať triedu C a S je niečo neskutočné odlišné, prirovnal by som to skoku medzi Fabiou a Superbom, asi taký rozdiel to je. Kto sedel v S triede, tak vie čo je to za pohodlie a čo za luxus na pohľad ponúka interiér. To, že si sem uviedol Mercedes C v AMG pakete, ktorý ešte tak pred mesiacom až dvomi dlhodobo svietil na autobazar.eu v ponuke Mercedesov pri tej najvyššej cene (okolo 80 000 eur?), tak je to pekné, ale tuším ide o akýsi 450 koňový kúsok v AMG pakete, je to niečo diametrálne odlišné od S triedy.
Čo som pozeral S500 recenzie a skúseností majiteľov, tak spotreba nie je taká ružová ako tu píšete alebo aká sa uvádza v katalógoch. Kombinovaná spotreba sa udáva niekde tesne pod 12 litrov, ale niet nad reálne skúsenosti majiteľov a informácie, že jazdia 12-13 litrov kombinovane, po meste si vezme 17, pri ťažkej nohe až 20 litrov. Môže niekto tvrdiť, že kto ma na také auto, tak ma aj na benzín či naftu, ale nie je to tak.
Trussardi – K tomu čo si uviedol asi len toľko, že si poriadne prestrelil a pokiaľ nevieš porovnať luxusné veľké autá ako je A8, S a 7, ktoré sú určene pre pohodlné cestovanie, majú čo to za funkcie, bezpečnosť a neviem čo všetko, tak potom asi radšej ani nepíš. Porovnať triedu C a S je niečo neskutočné odlišné, prirovnal by som to skoku medzi Fabiou a Superbom, asi taký rozdiel to je. Kto sedel v S triede, tak vie čo je to za pohodlie a čo za luxus na pohľad ponúka interiér. To, že si sem uviedol Mercedes C v AMG pakete, ktorý ešte tak pred mesiacom až dvomi dlhodobo svietil na autobazar.eu v ponuke Mercedesov pri tej najvyššej cene (okolo 80 000 eur?), tak je to pekné, ale tuším ide o akýsi 450 koňový kúsok v AMG pakete, je to niečo diametrálne odlišné od S triedy.
Heh opat raz clovek pre ktoreho je v S-kovom Mercedese, 7micke bavo a 8micke Audine spotreba na prvom mieste
Taketo auta nemaju ludia co pozeraju 50% cesty na palubny pocitac a robia si statistiky kolko km daju na plnu nadrz. Tych 15-20l v meste je prijatelnych vzhladom na komfort, bezpecnost a prestiz. Naklady na phm su oproti servisu uplne zanedbatelne, nie je to len o tom kupit auto za 2mil Sk a vozit sa.
-
Clean_Up
Professional
Aj S aj 7 sú špičky vo svojej triede, takže ak sa rozhodneš pre akékolvek z nich, tak chybu neurobíš. Už sa môžeš rozhodnúť len podla toho ktoré sa ti viac páči a podla danej motorizácie, ceny. 
miso03 - Ked ma niekto najazdit 50 000 km rocne na aute, tak si premysli, ci bude spotreba 8,5 alebo 12,5 litra, lebo to je v prepocte skoro 3000 eur rozdiel na tankovanie za rok.