Behanie

O športe...
Josky
Amateur
Amateur

Re: Behanie

Príspevok od používateľa Josky »

Ludia ...este k tomu behaniu ...moze mi niekto presne napisat ako spravne dichat???lebo mne tak po 500 metrov zacne pichat v boku ....a uz mi to pichanie trva 3 tizdne a aj pri chvodzi....tak len prosim ako spravne dichat :-) a aby som to dobre pochopil diky
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

ja teda podla tempa vacsinou
pri pomalom idem tri krat nadych a tri krat vydych (cez usta)ˇ
stredne vacsinou pocas celeho behu je to 2x nadych a 2x vydych

noa rychle tempo...

http://www.akosatorobi.sk/video/836/beh-dychanie
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

NEviem preco, ale ja pri behaní nemám žiadne starosti s dýchaním ... proste dýcham prirodzene .... a aj s vykonom som spokojný :?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

jarabi napísal:a aj s vykonom som spokojný :?
12 minutovka? daj udaj ci mas dovod byt spokojny :)
jarabi
Medium Star
Medium Star

Fuu... presne to neviem ale mysliim ze min. 3 km daam .... VAZNE nemam to odskusanee . ale priblizne
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

3km ? si si isty? :lol:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

po druhom kilometri by si odpadol ty trubadur
jarabi
Medium Star
Medium Star

2 km. dam 100% ... kedze v posilke behavam 4 km za 20 minut ... vychadza to na 1 km za 5 minut ...... Keby som tych 8 minut premenil v KM tak to vychadza okolo 3 KM za 12 minut
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Zdravim, zacinam behavat a vcelku ma to chytilo, len neviem ako mam spravne dychat. Behavam dlhsie trate (cca 6km) s cca 4mi prestavkami (idem chvilu krokom). Momentalne dycham na tri doby - nadych na trikrat a vydych na trikrat. Ale neviem ci je to najspravnejsie...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

hlavne dýchaj nosom a vydychuj ústami, nejaké doby sa ti budú meniť podľa kondičky , skús dýchať radšej rýchlejšie než do plných pľúc ,ale pozor aby si náhodou nedostal závrať -- hyperventiloval.
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rayiner »

Ľudia, rád by som začal behať.
Som násťroční vážim 70kg a meriam 170cm.
Koľko by som mal asi tak behávať alebo ako by som mal začať? :)
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

tak nejak na zaciatok:
1, nebehaj na cestach (asfaltovych, betonovych, etc) ak ti to vydrzi dlhsie klby mas v <-> a teda najdi nejaku polnu popr. po roly :D

2, zo zaciatku si zvol pomalsie tempo a nie take, ze po kilometry ti nohy odpadavaju a po 2 dnoch ta to omrzi

3, obuv...z vlastnych pozorovani nebehaj v ziadnych halovkach kopackach alebo volacom podobnom...obuv na behanie je sice trochu drahsia ale ked som niekedy behaval v nejakych od cinana a teraz mam adiStarky tak ma nohy bolia 2-krat menej+ta klima cez tie topanky je fajnovucka :P+nohy (klby) to imo nici o dost menej

4, prestavky si davaj chodzove a nie take, ze uplne zastavis (ale to je asi logicke)

5, dalej odporucam precitat tieto clanky o tom ake si mas zvolit tempo:
http://www.beh.sk/mod/clanky/tepova-fre ... frekvencia
http://www.beh.sk/mod/clanky/tepova-fre ... frekvencia
http://www.beh.sk/mod/clanky/tepova-fre ... timalna-tf
http://www.beh.sk/mod/clanky/tepova-fre ... onenova-tf

6, a este toto tu http://www.beh.sk/mod/clanky/10-treningovych-tipov
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Zacal som behavat a chcel by som sa spytat na to rozvicovanie predtym. Vobec neviem co by som mal robit, robim vselico, vselijak si natahujem nohy, ale venujem tomu len par minut.
Ako sa treba spravne rozvicovat? Nema idealne na to niekto aj nejake video pekne? V "sporte" (ak sa da beh povazovat za sport) som uuuplna lama.
hayabusa
Novice
Novice

Príspevok od používateľa hayabusa »

Aj ja behavam....len mam taky problem mam 55 kil....19 rokov....ako mam behat aby som neschudol este viac prosim vas :D...behanim si chcem len zlepsit kondicku....byt zdravsi...citit sa lepsie...a hlavne spevnit nejaky ten sval na mne ;) dakujem za radu
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

zjedz viac ako vybehas...a viac spevnis v posilke, alebo pri nejakom sporte kde zapajas aktivne cele telo, nie len nohy...videl si uz svalnateho bezca na dlhe trate? ja nie...
dakinee
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dakinee »

hayabusa napísal:Aj ja behavam....len mam taky problem mam 55 kil....19 rokov....ako mam behat aby som neschudol este viac prosim vas :D...behanim si chcem len zlepsit kondicku....byt zdravsi...citit sa lepsie...a hlavne spevnit nejaky ten sval na mne ;) dakujem za radu
behat mozes a pritom chudnut nemusis... telo zacne zhadzovat hlavne na pri zaciatkoch s behanim, potom si zvykne a zacne hospodarit setrne. Beh samotny je pre svalovu hmotu destrukcny sport, telo zacne prve spalovat bielkoviny, tj. svalove vlakna, ktore su neaktivne...ruky, ramena, hrudnik atd vsetko toto pojde dolu, aspon na zaciatku... tieto bielkovny sa snaz nahradzat v strave (maso, strukoviny).
Dalsou vecou, ktoru by si mal mat na pamati, je ze pri aerobnom behu (ludovo povedane, beh kedy sa nezadychas - priblizne okolo 60-70% max. tepovej frekvencie) spalujes hlavne tuky, pre ich spalovanie je dolezita pritomnost kysliku, ak sa zadychas a telo nevie svalom dodat dostatok kysliku pre spalovanie tukov, zacnu sa v prevaznej miere spalovat sacharidy (ich dobrym zdrojom su zemiaky, ryza alebo napr. musli)
Ale nenchaj sa odradit, beh je uzasny sport pre telo aj mysel, prajem vela zdaru :)
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

Frco napísal:Zacal som behavat a chcel by som sa spytat na to rozvicovanie predtym. Vobec neviem co by som mal robit, robim vselico, vselijak si natahujem nohy, ale venujem tomu len par minut.
Ako sa treba spravne rozvicovat? Nema idealne na to niekto aj nejake video pekne? V "sporte" (ak sa da beh povazovat za sport) som uuuplna lama.
zdar a pekne od prveho videa az po posledne
http://www.beh.sk/page/videonavody
mulo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mulo »

Behat som zacal asi pred 2 mesiacmi vtedy som skoncil s fajcenim (nefajcil som vela 5-10 tyzdenne ) chcel som si zlepsit kondicku a pripravit sa na 12minutovku v skole :D . Musim povedat ze odvtedy som sa dost zlepsil nemam problem prebehnut aj dlhsie cesty bez zastavenia, beham len okolo nasej dediny po polnych cestach ale niekedy aj po ceste do vedlajsej dediny. Trasy si zaznamenávam cez aplikaciu Sport Tracker na mojej nokii N8. Zaujimalo by ma ci si trasy tiez nejako zaznamenavate aby ste sledovali svoje zlepsovanie, tiez ma zaujima ci pocuvate pri tom hudbu ja pocuvam stale cez mobilny reprak, so sluchadlami nerad beham lebo nepocujem nic okolo :D . Tu si mozete pozriet moje trasy http://www.sports-tracker.com/#/view_profile/mulo
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja používam endomondo na android. Hudbu počúvam ako kedy, niekedy som bez nej niekedy s ňou. Podľa aktuálnej nálady. Ale vždy len na slúchadla
Smoulinka22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Smoulinka22 »

Jasné, že od behania sa chudne!! :)
Napísať odpoveď