Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Po pravde, to ze kupili "seat leon" mi povedala sestra a auto som nevidel este ani na ich stranke. Ale je mozne, ze to je ako vravis, pretoze ona sa vyzna do aut ako hluchy do hudby. Z kolektivu kamaratov co mam, tak som myslim najstarsi, preto robim vodicak ako prvy a bars sa nemam koho pytat, kde kto robil autoskolu. Viem ze jeden kamarat robil v Grendeli a vraj bol spokojny. Co sa tyka instruktorov, tak v Tandeme to ako vyzera? Osobne som sa s nimi nestretol, ale co sestru ucil ten telocvikar, tak vraj s nim je pohoda.
-
Fabo
Hardcore addict
Telocvikari su obaja spolocnici, obaja z jednej skoly. Jeden z nich teraz prave chodi na ibize, ma aj leona, ale sukromneho. Zhodou okolnosti sa mi este pocas vycviku stazoval, ze si kupil leona s tusim druhym najsilnejsim motorom aby sa mohol vyblbnut a tym, ze vsade chodi s (vtedy este) cordobou, tak v nom uz vyse mesiaca nesedel 
Ak mas nieco konkretnejsie, tak SS. Neviem s ktorym by si jazdil, podla toho by som vedel aj nejake referencie hodit.
Ak mas nieco konkretnejsie, tak SS. Neviem s ktorym by si jazdil, podla toho by som vedel aj nejake referencie hodit.
-
D4vid
Medium Star
Autoskola Panda... Uplna spokojnost
Dobry instruktor...
Jazdi sa tam na Toyote Yaris... Nie je s tym problem... Auta su nove... Nie nejake 10rocne roztrasene shity...
Teoria uplne v pohode... Bol som spokojny
Jazdi sa tam na Toyote Yaris... Nie je s tym problem... Auta su nove... Nie nejake 10rocne roztrasene shity...
Teoria uplne v pohode... Bol som spokojny
-
Soviet
Darca
By si sa cudovalThrash/Death napísal:snažil som sa, ale už som to celkom slušne dosral na prvej križovatke a takisto rozbehy vozidla boli veľmi neistéale včera na kondičke mi to išlo dobre
a neverím že sebaistota pomôže, to nijako neovplyvní veci
Ja som po autoskole vyse mesiaca nejazdil a vo firme som si pozical auto a siel z Bratislavy do Brezna a spat
Ked ides na skusky (teraz uz posledne), tak nemozes mysliet nato, ze posledna sanca kurnik..co ak to nedam..Ale musis ist s tym, v hlave, ze to Dam..A byt v pohode..Pred jazdou si nieco zajest, vypit a neboj nic
-
Thrash/Death
Star
no ja som v autoškole už v mojej bývalej škole SPŠ dopravnej, mal som zľavu na kurz lebo som navštevoval odbor ktorý takúto výhodu ponúkal po ukončení 3. ročníkaD4vid napísal:Ja som tu prednedavnom tiez dokoncil kurz... Kosice nie su az take strasne... A uz len po vsetkych tych jazdach by si mal poznat takmer vsetky dolezite krizovatky...
V ktorej si autoskole?
Jazdu začínam pri škole, čiže to parkovisko zboku kde je kino Úsmev. A presne ako hovoríš s tou križovatkou, policajt nechal zastaviť kolegu čo išiel predomnou pred križovatkou pri TUKE a to bola prvá vec čo som mal vyriešiť a som to posral, navyše nefungovali semafory, vedel som že treba púšťať autá ale to že som mal vyjsť na koľajnice a tak to spraviť, tak na to som nejako pozabudolGothaR napísal:No tiez si myslim, ze v KE to nie je take hrozne. Kruhac na Terase je lahky, ten pri Jumbe horsi, ale tiez sa da. Najhorsia je snad ta krizovatka pri technickej univerzite, kde davas prednost aj ked mas zelenu. Tiez niekde okolo juznej triedy su take ulicky bez oznacenia hlavnej a tam musis tiez davat prednost ked ide niekto sprava.
A zas si myslim, ze ked popracujes na tych rozjazdoch, tak aj na skuske budes istejsi a budes sa viac sustredit na premavku a znacky. Inak kde zacinas jazdu? Pripadne na ktorych miestach si robil chyby?
Dík, no budem sa snažiť nestresovať, aj keď to bude ťažké lebo som nepredpokladal že využijem všetky tri šance a zrejme aj vymením auto (Kia) za Feliciu ktorá vraj nie je taká "agresívna"Soviet napísal: By si sa cudovalByvali kolega,ktory skoncil autoskolu, povedal, ze do auta by sa uz bal aj sadnut, co si neveri vobec..
Ja som po autoskole vyse mesiaca nejazdil a vo firme som si pozical auto a siel z Bratislavy do Brezna a spatZa tyzden som mal 1000ku za sebou..Bez ziadnej kondicky pred tym..Proste som si veril, ze kua, to musim zmaknut (vsak je to len volant a paka a vlastny rozum)...To iste aj na opravnej jazde,ked som robil..Proste som si povedal, dnes to uz dam a pohoda..Ani vystresovany som nebol..
Ked ides na skusky (teraz uz posledne), tak nemozes mysliet nato, ze posledna sanca kurnik..co ak to nedam..Ale musis ist s tym, v hlave, ze to Dam..A byt v pohode..Pred jazdou si nieco zajest, vypit a neboj nicDas ani mad..Casu mas dost a s cedulou na aute "Autoskola" sa bat pocas jazdy nemusis..Takze Good Luck..
policajt tiez robil autoskolu a bohvie na kolky raz ju spravil
Viem, je to stresujuci faktor a tiez pravda, ze treba dostat toho spravneho policajta, lebo ked zdrbava, tak len zdrbava, ale v zasade je to clovek, ktory sa tiez ucil
Ziadne strachy, zvladnes, treba si verit, ze jazdit vies. Mne napriklad skapalo auto urostred krizovatky (strmy kopec hore), lebo som sa nerozbiehal s 2000 otackami ako kazdy, ale normalne a zastavil som uprostred krizovatky, rychlo nastartovat, nech sa vyhneme autu a s piskajucimi gumami sa rychlo dostat prec
Som myslel, ze som nepresiel, ale policajt sam uznal, ze plne auto, nezvyk na auto a na piskanie gum mi povedal, ze som zareagoval adekvatne na situaciu. Ziadne strachy, aj policajti su chapavi.
-
erytrocyt
VIP
Keď ideš na skúšku z jazdy a za teba si sadne policajt, jednoducho ho ignoruj. Nevnímaj že tam je. Vymaž ho. On tam nie je. A ak ti dáva inštrukcie, tak si ho premeň na nejakého kamaráta, otca, to je jedno. Len ho nevnímaj ako policajta. Lebo toto som mnoho krát počul. Testy super, jazdy super. Ale prišli skúšky, cajt si sadol dozadu, ruky spotené, na čele studený pot, roztrasené kolená a už to ide dole vodou.Thrash/Death napísal:Zase som dnes nespravil skúšky, konkrétne jazduja už neviem čo si mám počať, dyť na kondičných jazdách idem vcelku OK, ale na skúške som dnes zase pohorel
teraz mám už len posledný pokus a ak toto nevijde, tak je jasné že na cesty nepatrím
Ak ti skape motor. To nie je chyba. To sa stáva. Ani 90% policajtov to neberie za chybu.
Či na cesty patríš sa ukáže neskôr. Ukážeš to ty ostatným. A to tak, či sa budeš správať ako človek, alebo ako "řidič bílé dodávky"
ja som mal asi stastie, ze som bol posledny a policajt sa chcel odviest na druhy koniec mesta
... ale bol som dost vystresovany, niektore veci som ani nevnimal, aj policajt mi hovoril nech sa uvolnim a nemackam tak volant. u mna to bolo scasti sposobene aj tym, ze som opakoval test, takze som mal prakticku skusku po mesiaci nejazdenia.
1. urcite nechod do tychto autoskol: tonel, grendel a vyhol by som sa asi aj renneru a rca (pripadne este ine velke, ak som na nejaku zabudol)johny541 napísal:Zdravim vsetkychKed je tu tema o autoskole, tak by som sa rad spytal. V ktorej autoskole v Kosiciach by ste mi radili robit aktualne vodicak? Pripadne ak sa niekto rozhodoval pred nedavnom kde zacat kurz, tak aku si nakoniec vybral a podla coho vyberal
Chcem klasicky kurz, ktory by som zacal na zaciatku augusta. Viem len jedno, a to ze chcem robit autoskolu na strednom alebo vacsom aute. Idealna by bola oktavka alebo nieco jej podobne. Chcem sa naucit na vacsom aute jednak cuvat a zvyknut si nanho. Potom sa da lahsie jazdit s mensim a nebude to pre mna az take tazke. Robim dobre? Rozmyslal som o autoskole Grendel (oktavky povacsine), Pečer (susedov otec ju vlastni, no pocul som ze instruktori su dost na houby...jazdia na Octavii II a Roomsteri) a este nad AŠ Tandem (vlastni ju sestrin byvaly telocvikar zo strednej, ona tam robila vodicak, jazdia na seatoch, maju dve cordoby ale kupili noveho leona, vraj by som chodil na leonovi keby to slo cez segru). Poradi niekto? Pripadne AŠ ktorim by som sa mal vyvarovat?
Su lepsie vacsie a znamejsie alebo prave naopak? Ci je to len o nahode, na akeho instruktora natrafim?
dovody: vela ludi, z coho vyplyva napriklad: neosobny pristup, zle planovanie jazd, dlhe cakacie doby na skusky.. a konkretne v toneli maximalne nesympaticke, neochotne, arogantne a neschopne vedenie, instruktori vpohode, ale plati to vyssie - ked uz by si jazdy mal odbuchane hned, tak na skusky si pockas...
mam osobnu skusenost s tonelom a robim im negativnu reklamu kde len mozem.. taktiez poznam nejedneho cloveka, ktory ku nim chodil a s pozitivnymi ohlasmi sa stretavam malokedy (a ci vobec)
2. chod do nejakej malej, menej znamej/takmer neznamej autoskoly, teoriu zbuchas hned, bude vas tam v skupinke menej, s jazdami tiez nebudes mat problem, spravis ich rychlo a na skusky sa nebudes musiet predierat so sirokymi laktami, ak ti aj (nedajboze) nahodou nevyjde na prvy pokus, tak nebudes musiet cakat dva mesiace na dalsie
3. co sa auta tyka, tiez som mal kedysi taky nazor, ale zmenil som ho.. niekde si tusim pisal, ze zvyknes parkovat nejaku dodavku alebo co to, tak myslim, ze nejaka lopata nie si a cely kurz bude len formalita.. takze ci to budes robit na fabii, yarise, aurise alebo golfe, tak to mas jedno, hlavne aby si to mal co najskor za sebou.. a vo vacsine autoskol, kde maju viac aut sa zvyknu robit jazdy na viacerych autach, tak ak by to bolo mozne, tak by som to na tvojom mieste spravil tak, ze gro jazd na niecom vacsom a skuska na nejakom malom aute
-
johny541
King
Nechcem hovorit dopredu, ale dufam, ze ta autoskola bude len taka tebou spominana formalita
Len papier na to aby som konecne mohol jazdit. Jedine co sa bude musiet naucit, je jazda v meste a takisto jazda sviznejsim tempom (i ked v autoskole...co ja viem, nejako prehanat mi to tam urcite nedovoli, no este som nesiel viac ako v trojke tusim, raz som mal stvorku, ale len na chvilu). Nie je kde, sem tam ked som u otca v cechach tak si skusam nieco, ale ceski policajti su svine, aj ked je uplne prazdne obrovitanske parkovisko, tak ta tam pridu buzerovat co tam robis (ale chapem, je to dane zo zakona, takze ok). Tym som chcel len povedat, ze naozaj nie je kde. Dostal som tipy ako nejaka velka plocha pri Krasnej (letisko pre cmeliaky (?)) a pod. ale momentalne nemame v rodine auto. Starky ma octaviu II jednadeviatku, ale je trochu haklivy na auto a neda mi zajazdit. Musim si len zvyknut na ostatne auta a dopravne znacenia, do ktorych som sa este velmi nestaral.
Co sa tyka tych aut, tak neviem ci zrovna vyber auta, na ktorom budem jazdit spada do mojej kompetencie a mojej vole. Ale ak by sa dalo tak by som rad soferoval nieco vacsie, pretoze si aj planujem kupit aj ked len feliciu, tak kombik, pretoze stale nieco treba nosit a budem to auto vyuzivat dost na chatu kde sa treba poraidne nabalit
Robit skusky na mensom aute, prave to je ten lepsi pripad. Horsie by to bolo naopak. Nechcem sa precenovat, preto chcem ist do autoskoly s "cistou hlavou" akokeby som este vobec nejazdil a prejdem si to vsetko od zaciatku, tak ako sa ma. V autoskole im ide o to, aby si chytil akysi standart, no az ked budem jazdit potom, tak si tu jazdu prisposobim pre seba 
Po pravde povedane, na autoskolu sa uz neviem dockat. Hned ako padne termin na zaciatku augusta, tak bezim k lekarke po potvrdenie, vybrat peniaze a ide sa
K tym autoskolam neviem, tiez som dostal vela rad, ze sa mam vyhnut vacsim, pretoze tam je ako si pisal neosobny/horsi pristup. Rozmyslam velmi nad Pecerom a tym Tandemom
Uvidime kto vypise ako kurzy 
Co sa tyka tych aut, tak neviem ci zrovna vyber auta, na ktorom budem jazdit spada do mojej kompetencie a mojej vole. Ale ak by sa dalo tak by som rad soferoval nieco vacsie, pretoze si aj planujem kupit aj ked len feliciu, tak kombik, pretoze stale nieco treba nosit a budem to auto vyuzivat dost na chatu kde sa treba poraidne nabalit
Po pravde povedane, na autoskolu sa uz neviem dockat. Hned ako padne termin na zaciatku augusta, tak bezim k lekarke po potvrdenie, vybrat peniaze a ide sa
-
Kok
Light Professional
tak tak, hlavne si treba odmysliet toho flojda vzadu a starat sa o to co vies, jazdit. Mne na skuske tiez skapal motor v krizovatke v kopci, ale povedal mi ze to za chybu neberie pretoze auto je zatazene + kopec + nezvyk na spojku v danom aute. Treba byt proste v klude.
No ja robim v BA teoriu mam uz zasebou, uz aj prvu jazdu v meste, dalsiu mam po dvoch tyzdnoch, kedze som si sekol tyzden
no dohadovali sme si jazdu na prvej jazde, a ja som to pochopil inac ako instruktor, prva jazda v premavke, bola iba cesta z parkoviska k autoskolem tam mi to na poslednej velkej krizovatke pri nivch skapalo
proste chcel som sa moc rozbehnut a skoro som pustil spojku, druha jazda uz bola cela v meste, a tam uz to islo. Trocha si musim zvyknut na podradovanie pri odbocovani, lebo nwm am pocit ze ked brzdim a pustim spojku mi to skape
. inac vpohode, len som isiel velka ulica na obydvoch stranach 40 ja som si ich vsimol a idem si, a instruktor hovori ze: vsimol si si tie dve tabule a ja ze ano, pozrem na tachometer a 60
Chce to este skusenosti, a taky prehlad ze co sa deje okolo. Som dost vysoky cize v aute som tak natesno
ale da sa.
Chce to este skusenosti, a taky prehlad ze co sa deje okolo. Som dost vysoky cize v aute som tak natesno
tak napíšem svoje zážitky z autoškoly .. robil som ju v Šali, kde som si na odporúčanie známeho vybral asi najmenšiu autoškolu v meste, kde pracujú len dvaja ľudia - majiteľ a inštruktor v 1 osobe, a jedna instruktorka. Vozový "park" (alebo skôr parčík
) sa skladal z foobie 1,2 ( to auto bola pre mňa doslova fóbia
) a z Fordu Fiesta tušim 1,4 diesel.
Bál som sa síce prestíže autoškoly - nikdy som o nej nepočul, a bola fakt malička- (2 skupiny po 8 osôb) ale pracovali v nej skúsený a v regióne známy inštruktori.
Teórie boli v pohode, hlášky majitela hodinu oživili, trieda príjemná, pekne zariadená, výuka kvalitná.
Moje jazdy sa začali po asi 3 týždnoch teórie, a tu sa ukazalá obrovská výhoda malej autoskoly - prisposobivost, jazdy kedy chcem.
Moja prvý jazda mala nadpis "oboznamenie sa s vozidlom", zacala pri stadione na parkovisku-bolo to asi 10 minutove oboznamenie sa s vozidlom. Vobec som neratal s tym ze v ten den budem este aj jazdit.....ked som sadol za miesto vodica, zmocnil sa ma hrozny strach, lebo pred tym som skusal jazdit len raz v zivote a dopadlo to naozaj zle - skackave rozbehy, strach ist viac ako 30 km/h a nespravne preradovanie ... najprv mi poukazoval kde sa zapinaju svetla, stierace atd., potom prisla na rad radiaca paka a potom to prislo - "nastartuj auto"
.. skoro som skolaboval, ale podarilo sa
.. tak som sa nejako rozbehol, zacal robit osmicky na volnobehu - v poho, cuvanie ok ... potom sme skusali rozjazd do kopca a na pocudovanie mi to islo super ... niektory sa toho velmi bali ale doteraz nechapem preco ... no potom prislo to coho som sa najviac bal - jazda v plnej premavke a to hned na prvej jazde. Mal som to odjazdit pred autoskolu a po moste, kde to dnes sypem 70 -80, som vtedy isiel ledva 40 a asi na 1,5 km useku mi to 3X zdochlo
takze to bola moja prva jazda
Neskor prisli dalsie jazdy - skutocne kedy som chcel a kedy mi to vyhovovalo - tie prve boli stale zle no potom sa to zlepsilo
Cas plynul, a stale som viac a viac spoznaval charaktery oboch instruktorov a aut, na ktorych jazdili. Blizil sa termin skusok a ja som stal pred velkou dilemou - bud sa rozhodnem pre dobre auto (ford) a impulzivnejsieho instruktora, alebo pre hrozne auto(fobia), ktore mi stale zdochynalo ale pre dobru a milucku instruktorku ?? Zvolil som si variant c. 1 - ved instruktor pri skuskach nebude rozhodovat tam budu rozhodovat vlastnosti auta a na tej fobii mi to fakt neslo ...
Asi poslednych 10 jazd som mal s dobrym fordom a horsim instruktorom, ktory mi den pred skuskami naplanoval jazdu, na ktorej som vsak zlyhal, spravil som hrozne vela chyb ovela viac ako pred tym - "toto sa zajtra policajovi nebude pacit" ,nezabudol poznamenat
.
Ak mam zhrnut svoje jazdy - stale, jazdu k jazde som sa zlepsoval, odstranoval chybicky typu "rutenie sa do zakrut", dodrziavanie rychlosti, davanie blinkrov atd. Ale velmi zly pocit som mal ked som spravil nejaku hrubku alebo ked mi zdochlo auto, ze ma uvidi nejaky spoluziak a zas budem pocuvat mesiac poznamky na svoju adresu.
Prisiel vsak den D a skusky. Mali sme sa dostavit na 8 00 a odovzdat veci ako knihy, zaplatit nedoplaty atd. Kolky kupila autoskola. Policajt prisiel p.Jurik - vysoky vyholeny pan pracujuci na priestupkovom
vesela kombinacia na skusky v autoskole
posobil prisnym dojmom a daval reci typu : "musite ma presvedcit ze viete jazdit, inac vam vodicak nedam ... "
V tom momente som mal zaludok niekde nad plucami .. V skupine sme boli 8 - 4 muzi, 4 zeny , z tych 8 boli traja "opakovaci".
Test sme dali vsetci na plny pocet, tak sa islo jazdit. Prvy isli ti, ktory chceli jazdit skusky s fordom - boli sme traja (piati isli na fobii) 2 zeny a ja jeden chlap. Kedze zeny sa bali ist, dal som na seba to bremeno a isiel som prvy ... nervy sa dali krajat. Doteraz neviem preco ale v nasej autoskole sa nerobil slalom pomedzi kuzele, takze prisla na rad konstrukcia, na ktoru som sa vobec neucil a zaskocila ma hned prva otazka - uplna chu**** - aka moze byt porucha na stieracoch ??? po tejto otazke bolo v aute asi 20 sekund ticho lebo vazne by mi nenapadlo aka tam moze byt porucha, ked ich vymenim asi za 1 euro
. Tak som povedal koktavo, ze mozu byt pokazene
:D, moze byt zly kontakt atd .. policajt mi to nastasie zobral. Druha bola povinna vybava - to som vysipal a potom to prislo : "pan vodic, pripraveny na jazdu ?? " odpoved " nie, nemam tu klucik
:D " instruktor zabudol tak klucit do toho startera ci kia maria to je
.. tak som ponastavoval, nastartoval, vysiel z parkoviska, nohy mi triasli a zrazu drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrb - hned v 1. zabacke mi zdochlo auto. Nervy som mal v prdeli, instruktor ma ukludnoval, policajt tiez. Potom som sa rozbehol a odjazdil som to viacmenej suverenne, az to prislo... boli sme v nedalekej obci, kde som sa mal vymenit s tou pani co bola so mnou v aute. "Odparkujte to tu na tejto odstavnej ploche". Tak som suverenne stocil volant, zatiahol rucnu, vyradil neutral a spokojny si siel sadnut dozadu. V tom sa ma policajt spytal : " A smerovku ste kde nehal ?? Takto dobre to odjazdite a takuto hlupu chybu spravite ?? " V tom som si rukami zakryl tvar, ospravedlnil som sa policajtovi a v duchu som si hovoril aky som kkt ze koli smerovke nedostanem vodicak ... ach
Isla na rad spominana pani, no ta co porobila ... zdochlo jej to, zaparkovala na druhy krat a parkovala asi 10 minut, zastavila na hlavnej ceste s cielom presvedcit sa ci nejde auto ..
no vtedy som si povedal ze ked to spravi tato, tak ja to musim dostat aj cestnym vyznamenanim
. Celych 5 hodin sme cakali pred autoskolou kym vsetci dokoncia jazdy. Ja som bol hrozne nervozny koli tej smerovke. Nakonec si ma policajt zavolal a povedal mi ze som mal najlepsiu jazdu z celej skupiny
O smerovke nebolo ani zmienky. Tak som na druhy den isiel fotit a vybavit vodicak, do 5 dni bol doma.
Vodicak mam asi mesiac a pol, jazdim na fiate punto (otcovom) ale ked pojdem na vysoku, chcem vlastne. Zatial idem bez nehody (klop klop) predpisi porusujem ako kazdy mlady chalan, ale nic hrozne to neni - sem tam prekrocena rychlost, nezastavenie na zbytocnych stopkach. Mam za sebou nieco viac ako 300 km a celkom mi to ide. Soferovanie ma bavi a je to velka pomoc hlavne ked treba nieco tazke preniest niekam daleko, ale aj ked a mi nechce ist MHD ckou
A ake ponaucenie z toho plynie ??
1- podla mna je lepsie vybrat mensiu autoskolu koli pristupu - viac jazd - skor skusky - skor vodicak
2. to, ci skusky spravite alebo nie, nezalezi az tak od vas ako skor od policajta. Niektory by ma nechali rachnut koli tej smerovke ale tento nie. Vsetci 8/8 spravili ale niektori by si to asi nezasluzili - napr ta pani po mne co isla
3 . pri skuske, ak mate moznost, vyberte si auto podla toho na ktorom sa vam najlepsie jazdi. Nevyberajte si auto podla instruktora alebo podla inych kriterii, lebo instruktor pri skuskach nie je rozhodujuci. On je tam iba na to aby v pripade krizovej situacie zasiahol.
4. pri skuske budte kludny a verte sebe a svojim schopostiam, a tomu co vas naucili. Tych par minut s policajtom za chrbtom nebude prijemnych ale prezijete to, a hlavne jazdite predpisovo. Potom ked bude vodicak u vas doma sem tam daco mozete porusit, ale tych 15 minut treba jazdit profesorsky a nejako to pretrpet.
Bál som sa síce prestíže autoškoly - nikdy som o nej nepočul, a bola fakt malička- (2 skupiny po 8 osôb) ale pracovali v nej skúsený a v regióne známy inštruktori.
Teórie boli v pohode, hlášky majitela hodinu oživili, trieda príjemná, pekne zariadená, výuka kvalitná.
Moje jazdy sa začali po asi 3 týždnoch teórie, a tu sa ukazalá obrovská výhoda malej autoskoly - prisposobivost, jazdy kedy chcem.
Moja prvý jazda mala nadpis "oboznamenie sa s vozidlom", zacala pri stadione na parkovisku-bolo to asi 10 minutove oboznamenie sa s vozidlom. Vobec som neratal s tym ze v ten den budem este aj jazdit.....ked som sadol za miesto vodica, zmocnil sa ma hrozny strach, lebo pred tym som skusal jazdit len raz v zivote a dopadlo to naozaj zle - skackave rozbehy, strach ist viac ako 30 km/h a nespravne preradovanie ... najprv mi poukazoval kde sa zapinaju svetla, stierace atd., potom prisla na rad radiaca paka a potom to prislo - "nastartuj auto"
Neskor prisli dalsie jazdy - skutocne kedy som chcel a kedy mi to vyhovovalo - tie prve boli stale zle no potom sa to zlepsilo
Cas plynul, a stale som viac a viac spoznaval charaktery oboch instruktorov a aut, na ktorych jazdili. Blizil sa termin skusok a ja som stal pred velkou dilemou - bud sa rozhodnem pre dobre auto (ford) a impulzivnejsieho instruktora, alebo pre hrozne auto(fobia), ktore mi stale zdochynalo ale pre dobru a milucku instruktorku ?? Zvolil som si variant c. 1 - ved instruktor pri skuskach nebude rozhodovat tam budu rozhodovat vlastnosti auta a na tej fobii mi to fakt neslo ...
Asi poslednych 10 jazd som mal s dobrym fordom a horsim instruktorom, ktory mi den pred skuskami naplanoval jazdu, na ktorej som vsak zlyhal, spravil som hrozne vela chyb ovela viac ako pred tym - "toto sa zajtra policajovi nebude pacit" ,nezabudol poznamenat
Ak mam zhrnut svoje jazdy - stale, jazdu k jazde som sa zlepsoval, odstranoval chybicky typu "rutenie sa do zakrut", dodrziavanie rychlosti, davanie blinkrov atd. Ale velmi zly pocit som mal ked som spravil nejaku hrubku alebo ked mi zdochlo auto, ze ma uvidi nejaky spoluziak a zas budem pocuvat mesiac poznamky na svoju adresu.
Prisiel vsak den D a skusky. Mali sme sa dostavit na 8 00 a odovzdat veci ako knihy, zaplatit nedoplaty atd. Kolky kupila autoskola. Policajt prisiel p.Jurik - vysoky vyholeny pan pracujuci na priestupkovom
V tom momente som mal zaludok niekde nad plucami .. V skupine sme boli 8 - 4 muzi, 4 zeny , z tych 8 boli traja "opakovaci".
Test sme dali vsetci na plny pocet, tak sa islo jazdit. Prvy isli ti, ktory chceli jazdit skusky s fordom - boli sme traja (piati isli na fobii) 2 zeny a ja jeden chlap. Kedze zeny sa bali ist, dal som na seba to bremeno a isiel som prvy ... nervy sa dali krajat. Doteraz neviem preco ale v nasej autoskole sa nerobil slalom pomedzi kuzele, takze prisla na rad konstrukcia, na ktoru som sa vobec neucil a zaskocila ma hned prva otazka - uplna chu**** - aka moze byt porucha na stieracoch ??? po tejto otazke bolo v aute asi 20 sekund ticho lebo vazne by mi nenapadlo aka tam moze byt porucha, ked ich vymenim asi za 1 euro
Isla na rad spominana pani, no ta co porobila ... zdochlo jej to, zaparkovala na druhy krat a parkovala asi 10 minut, zastavila na hlavnej ceste s cielom presvedcit sa ci nejde auto ..
Vodicak mam asi mesiac a pol, jazdim na fiate punto (otcovom) ale ked pojdem na vysoku, chcem vlastne. Zatial idem bez nehody (klop klop) predpisi porusujem ako kazdy mlady chalan, ale nic hrozne to neni - sem tam prekrocena rychlost, nezastavenie na zbytocnych stopkach. Mam za sebou nieco viac ako 300 km a celkom mi to ide. Soferovanie ma bavi a je to velka pomoc hlavne ked treba nieco tazke preniest niekam daleko, ale aj ked a mi nechce ist MHD ckou
A ake ponaucenie z toho plynie ??
1- podla mna je lepsie vybrat mensiu autoskolu koli pristupu - viac jazd - skor skusky - skor vodicak
2. to, ci skusky spravite alebo nie, nezalezi az tak od vas ako skor od policajta. Niektory by ma nechali rachnut koli tej smerovke ale tento nie. Vsetci 8/8 spravili ale niektori by si to asi nezasluzili - napr ta pani po mne co isla
3 . pri skuske, ak mate moznost, vyberte si auto podla toho na ktorom sa vam najlepsie jazdi. Nevyberajte si auto podla instruktora alebo podla inych kriterii, lebo instruktor pri skuskach nie je rozhodujuci. On je tam iba na to aby v pripade krizovej situacie zasiahol.
4. pri skuske budte kludny a verte sebe a svojim schopostiam, a tomu co vas naucili. Tych par minut s policajtom za chrbtom nebude prijemnych ale prezijete to, a hlavne jazdite predpisovo. Potom ked bude vodicak u vas doma sem tam daco mozete porusit, ale tych 15 minut treba jazdit profesorsky a nejako to pretrpet.
-
Andi_Cibula
Addict
Isto ?slash26 napísal:A ake ponaucenie z toho plynie ??
U väčších sa to nestáva, lebo si chcú udržať reputáciu.
racius - ja mam na to zas taky nazor, ze male autoskoly musia "bojovat" o kazdeho zakaznika a vyjst mu v ustrety, kdezto tie velke si mozu dovolit aj "zalajdacit". Ja som robil vodicak v naozaj malej autoskole a bol som spokojny s pristupom. V skupine nas bolo 8, ale ked som videl fotky z nejakych velkych autoskol kde je 20-30 a viac ludi v 1 triede, a to je este k tomu viac skupin, nechapal som ako si moze tolko ludi naplanovat jazdy tak, aby to kazdemu vyhovovalo.
A co sa tyka skusok, presny termin som vedel asi 1,5 mesiaca pred skuskami - a ten termin aj bol dodrzany. To uz zavisi od ludi ktory v nej robia a v tejto robili dvaja instruktori, jeden s 22 a druhy s 13 rocnou praxou
A co sa tyka skusok, presny termin som vedel asi 1,5 mesiaca pred skuskami - a ten termin aj bol dodrzany. To uz zavisi od ludi ktory v nej robia a v tejto robili dvaja instruktori, jeden s 22 a druhy s 13 rocnou praxou
ja som chodil do velkej autoskoly(asi najvacsej v BB) a s planovanim jazd som nemal problem. Ja som mal odjazdenych asi 6 jazd, zatial co ostatni mali po jednej. A skusky som mal o mesiac skor ako ostatni. Ale zalezi na tom, ako si to kto zariadi a dohodne s danym instruktorom.
Ja chodim do Feki na nivach v BA, nwm ci je to velka alebo mala autoskola
maju troch ludi Sef/instruktor + 2 instruktory a 3 auta. v skupine je nas asi 20 aj ked na dalsich hoinach nas bolo tak 10/15. zatial som spokojny, jazdy mavam tak 2 krat do tyzdna.
A to ty si cikal a vsetci urobia az ti povedal ze Ok mas to
, sak to by mal povedat hned ne?
A to ty si cikal a vsetci urobia az ti povedal ze Ok mas to
no ak sa pitas mna - ano bolo to tak, najprv museli odjazdit vsetci az potom nam povedal ci ano alebo nie ... na hovno system ale stalo to za tie nervy 
Pascalwb : ked tak citam o tom podradovani do zakruty je mi na grc.Toto nutili robit aj mna a ked som nahodou nepodradil tak dobre ze sa neisli posrat. Ked som jazdil tak ako v autoskole tak som sa citil ako nejaka blondina ktora nespravil vodicak ani na sty krat. Nasiel som si vlastny styl pri ktorom sa mi jazdi najlepsie a pri ktorom najviac setrim auto mechanicky a mozem si jazdu uzivat
chcem sa spytat, ze ci musim mat pri soferovani pri sebe preukaz, ze som absolvoval kurz prvej pomoci. Niekde som ho zalozil a neviem ho najst. Dik