cawte mam problem...mame domacu siet na ktorej je viac pc spravuje ju sused...no ked zapojim net do PC net mi nejde pise mi "Omezené nebo žádne pripojeni" no ked zapojim do notebooku ide..dakujem
//Goten: nazov temy upraveny, precitaj si pravidla (prav. 19)
Problem s domacou sietou "Obmedzene alebo ziadne pripojenie"
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem s domacou sietou "Obmedzene alebo ziadne pripojenie"
mg opýtaj sa suseda prečo ti to nejde
ako máš zapojený internet cez wifi alebo káblom ??? je možné že je zapnutý MAC filter, zlé ovládače, manuálne nastavené IP, príčin je veľa treba dať viac info o PC a NB
ako máš zapojený internet cez wifi alebo káblom ??? je možné že je zapnutý MAC filter, zlé ovládače, manuálne nastavené IP, príčin je veľa treba dať viac info o PC a NB
za nim som uz bol onj powedal ze net ide normalne...wes on tu set nerobil ten co ju robiol tunuz nebyva..a net ide setkym normal len mne njde na PC
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ako bolo písane vysie , nemas nastavene pevne ip na tom PC a tvoj sused ma nastavene DHCP a preto to nejde
a co mam spravit aby mi to slo??pls....laicky napiste..a inetrnet mam kablom..
pokial tvoj sused ti ip adresy prideluje cez dhcp tak si nastav na tom kompe kde ti to nejde aby ti adresu ziskaval automaticky a aj DNS servery aby ziskaval automaticky ak ma sused napevno nasatvene ipcky tak DNS zadas tie iste ako ma on masku podsiete 255.255.255.0 branu traku istu aku ma on nastavenu aa ip adresu si v sieri zisti ktora je volná aby nekolidovanci cez cmd napises ping nejaku adresu si vymyslis v tvare adries pre lokálne siete LAN v tvare 192.168.x.x,subnet musi byt rovnaky ak je vasa siet delena na viacej segmentov a koncove cislo od 2 po 254 aavolnu ip zistis tak ze si navolis toto koncove cislo lubovolne a budes skusat s prikazom ping az dovtedy pokym ti nevypise ze send request error.V preklade ze cielovy hostitel alebo adresa neije anjdena alebo nema odpoved..vtedy mas adresu na sieti volnu a mozes ju zadat do policka pevnej konfiguracie IP adries aa potvrdit ok..system ti restartuje sietovu kartu s novymi nastavebniami a pokusi sa pracovat s tymito konfigurovanymi adresami co si zadal napevno..nemusi to vsak ist ak tam ten kto spravuje siet predpokladam na routeri alebo ak ma server tak na nich ked ma zapnuty MAC filter..potom treba to riesiot tak ze poziadat sparvcu siete o zaradenie MAC adresy tvojej sietovej karty do tabulky Allow MAC filter adresses a malo by to chodit..samozrejme tu MAC zistis nasledovne ak by bolo treba tak najjednoduchsie-->start>spustit>cmd a tam napises ipconfig /all a vyhodi ti celu sietvu konfiguraciu a ak ams v kompe iab jednu sietovku tak ako ju máš pomenovanu tak pod nou bude take ze MAC adresa tu adresu opises das ju sparvcovi siete a on uz bude vediet co s tym..
cawte dakujem pekne uz mi ide dakujem setkym bol som za susedom odpisal vsetko napisal natvrdo do pc a ide...