Plastové okná

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
foboss
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Plastové okná

Príspevok od používateľa foboss »

No ak dokončíte všetky práce, poprosil by som o foto paneláku z exteriéru :) Lebo ja osobne som takú veľkú zmenu na vzhľade ešte nevidel. Určite nadšený nebude :) sekať sa tam nedá len tak a to hlavne kvôli prebiehajúcej výstuži.
Smerom nadol? Nedalo mi a odmeral som naše okno. No keby že ja sa rozhodnem sekať dole, tak by mi potom do nového okna cca na 200 mm zasahoval radiátor :lol: a to nehovorím o parapete...

To je 5-komorové od Slovaktual-u? A aké sú hodnoty Uf a Ug? Ak dobre vidím z tej foto, tak tam bude 2x sklenná výplň?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Je to presne ten typ profilu, ktory som kritizoval :) Ten velky priestor medzi kridlom a ramom okna musi byt predeleny aspon jednou prieckou, toto je nevyhovujuce. A tipujem, ze medzi oknami bude este hlinikovy pasik :) (ja viem, stale omielam iba tieto 2 veci, ale tie patria k najdolezitejsim)
foboss: aj podla mna to je dvojsklo, ale tak myslim, ze do panelaku to staci.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

Gothar vedel by si poradit, ktory z tychto profilov je "vyhovujuci?"

http://www.alusolid.sk/profil_salamande ... lamander=1

chceli sme kupovat okna odtial, teraz neviem dobre posudit tie profily, vies mi povedat ktore su dobre a ktore zle

dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak tento http://www.alusolid.sk/profil_salamande ... lamander=1 je zase zastupca tych jednoduchych a nevyhovujucich.
Tento http://www.alusolid.sk/profil_salamande ... lamander=1 uz vyzera lepsie, ale stale to nie je napevno predelene a neviem ako tam prudi vzduch, z hladiska tepla by to mohlo byt ok, pretoze studeny vzduch by sa mal drzat dole, ale neviem ako to funguje v takychto malych dutinach.
A tento http://www.alusolid.sk/profil_salamande ... alaander=1 je najlepsi, tam krasne vidiet jednu samostatnu komoru na vonkajsej strane ramu.
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

GothaR: V súčasnosti dvojsklo stačí. Ale keďže taká výmena okien sa nerobí každý druhý rok a je isté, že energetické nároky na okná sa budú zvyšovať, tak by som si už tých niekoľko € priplatil za trojsklo. Z dlhodobého hľadiska to bude len :plus:

doggy72: Čo sa týka toho profilu, GothaR má pravdu. Chýba tam "priehradka", ktorá by dekompresnú dutinu rozdelila na 2 časti. Lebo takto sa ti môže stať, že pri vetrom hnanom daždi sa ti voda dostane hlboko do profilu.

Niečo si môžeš naštudovať aj tu.
:arrow: http://www.antar.sk/DaB/clanok.php?id=25
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

sú tu pekné veci čo tu píšete, ale osobne by som sa zameral na kvalitu montáže, lebo tá robí dosť. či už máte taký, alebo taký profil, tak vetšinou sú osadené stale istými kovaniami, či už máte 5 alebo 7 komoru-to pocítite tak maximalne v oplastovaní bazénu. 2-oj, či 3- sklo? si predstavte na paneláku to jednokrídlové okno 150cmx150cm a stále na tom istom kovaní, to extrémne ťažisko...takže 3-oj sklo, tak doporučujem na rodinné domy, presklenie obyvákov, či zimných záhrad...Ak chcete ísť do detailov, tak napr..hliníkový dištančný rámik sa už veľmi nepoužíva, dekompresná komora pri náhlom nápore vetra a dažďu bude vždy pod vodou, na výrobu past. profilov sa už granuláty nepoužívajú ( preto sa nebojte, že by vám okno zmenilo farbu, zožlto a pod.), a toho je strašne veľa. Na panelák okna veľa neriešte, ale zamerajte sa na montáž a použití mont. doplnkov. aj tie najvetšie shity Vám pri kvalitnej práci a použití mont. doplnkov splnia vami požadovaný účel na veľa rokov...môj názor.. :)
MariaVidrova
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MariaVidrova »

Aké máte skúsenosti s firmou Incon?
Momentalne som našla medzeru,teda že chcu uhradiť zálohu až 70% zo sumy a ešte ich nikto nebol ani vymerať.
Zálohu chcu uhradiť ale do 7-dní.

Mám im ju uhradiť bez vymerania alebo nemam?
Mám si počkať na vymeranie až?
MiSHkO
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MiSHkO »

Nazdar,chcem sa opytat,nevie niekto poradit,co sa da urobit s tym,ked mi strasne tecu okna?Na skle sa zraza para a voda nasledne steka na parapet,odkial neskor na parkety aj niekolko krat denne,kazdu chvilu musim okna utierat...Vetram vzdy pred spanim,kazdy den,problem sa teda tyka len zimneho obdobia,mam aj plesne po stenach a firma uz skrachovala,ako prisla kriza,par mesiacov potom,ako sme si tie okna dali urobit...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to sa ti rosia medzi sklami, alebo zvnútra? Ak zvnútra, zrejme máte v izbe veľkú vlhkosť (čomu naznačuje aj spomnaná pleseň). Tá by nemala byť nad 50%. Kúp si nejakú domácu meteorologickú stanicu, a skús si ju zmerať. Nie sú drahé, do 20€ určite nájdeš. Potom si odsleduj koľko treba vetrať, aby táto vlhkosť klesla pod 50%. Iba pred spaním sa mi zdá málo ak máš takú veľkú vlhkosť. Ak je stále moc vysoká, odstráň z izby aj rastliny ak tam nejaké máte. Nepredpokladám že by išlo o kuchyňu keď spomínaš parkety. Tých faktorov tam ale môže byť veľa, napríklad záclony, kúrenie (veľa ľudí si myslí že kúrenie zvyšuje rosenie, ale vďaka gravitačnému prúdeniu ho práve znižuje ak je radiátor pod oknom. Ak je na inej stene, tak to neplatí a fakt ho zvyšuje)

ak sa ti rosia medzi sklami, je to väčší problém. Tento priestor je vyplnený vysušeným vzduchom, prípadne argónom či hexafluoridom síry a v prípade že tam máš vodu, znamená to že je niekde chybné hermeticke tesnenie. Ak sa to nedá reklamovať, asi sa toho nezbavíš. Jedine tak použiť silikón aby voda nevytekala, ale rosiť sa ti budú vždy keď budú teplotné výkyvy.
MiSHkO
Novice
Novice

No v podstate sa to zraza v celom byte a tu v mojej izbe som malo kurir,no teraz uz musim viac,kedze mam tento problem,ale na noc vypinam radiator,ktory je pod oknom...Rosia sa z vnutra,keby medzi sklami a pretekali by,to by bolo horsie...Hej,cim je vacsia vonku zima,tym viac tecu...Nemoze to byt tym,zeby zabudli dat plyn,co sa dava medzi skla v oknach...???No a tej vody je tam fakt dost,kvapky vody zdola asi 7 cm vysoko po celom skle a 1-2 cm po stranach smerom hore...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nemyslím, že by mohli zabudnúť :) To robia stroje, nie ľudia. Pravdepodobnejšie je, že sa poškodila izolácia a ten plyn proste unikol z medziskelného priestoru. To by sa ti však zrejme rosili aj zvnútra (teda medzi sklami). Skús si zmerať tú vlhkosť v izbe a ak bude vysoká, tak si kúpiť odvlhčovač
MiSHkO
Novice
Novice

No vyskusam...Inac nepoznam nikoho,kto by vetral castejsie,hlavne ked su take mrazy vonku...A tiez nepoznam nikoho,komu by tak tiekli okna,kamarat ma tiez dost vlhky byt,hovoril,ze tam nameral az 100% vlhkost,co sa mi zda blbost a jemu okna vobec netecu,len ma plesne vsade...
Pescuu
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Pescuu »

Určite si nevyberajte okna od Incon, je to fušerácka firma. Dodali poškodené okná a kľučky, bude Vás to stáť len veľa času nervov a peňazí. Inštalácia okien je neprofesionálna, používajú fuškárov na montáž. Je to 4 firma čo mi robila okná na nehnutelnostiach a zo skúsenosti musím povedať, že už nikdy viac. Dajte na moju radu ak nechcete prísť o peniaze, nervy a čas.
Lalova
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lalova »

Varovanie,
odporúčam veľkým oblúkom sa vyhnúť firme Rol-plast so sídlom Štiavnička, pobočka Košice - strašní fušeri, zničili čo sa dalo, nedodržiavajú rozmery, nedodajú parapet, montáž príšerná, pozor na chalana čo chodí merať, snaživý ale neschopný, faktúra je čistý výsmech, dodacie lehoty nedodržiavajú, na reklamáciu zabudnite, ignorujú...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To je tak ked niekto chce okna od pofidernych neznamych firiem. S reklamaciou sa obrat na SOI.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Len zareagujem na kolegu vyššie, ktorý písal o firme Incon. Ja mám s nimi len dobré skúsenosti. Vymieňal som okná a všetko bolo v úplnom poriadku. Je to firma, ktorá je na trhu už hádam 20 rokov, tak moja voľba bola jasná. Nebudem snáď brať od nejakého malého predajcu, ktorý to kúpi za lacný peniaz kdesi v Poľsku a potom za veľké prachy to predá. Zvlášť, keď som na vlastné oči videl, ako vyzerali okná od jednej nemenovanej firmy po ani nie roku. Samozrejme firma sa medzitým vyparila a s reklamáciou mohli ísť tak jedine na lampáreň. To je tak, keď ľudia pozerajú najmä na to, aby to bolo čo najlacnejšie a kvalita je druhoradá. Pri firme, ako je napríklad Incon, mám aspoň ako-takú istotu, že tu budú aj o pár rokov a v prípade potreby im viem zavolať a pošlú mi servisného technika. Od objednávky cez dodanie, montáž, dodatočné nastavenie okien, všetko prebehlo úplne bez problémov.
palorom
Amateur
Amateur

Plusy a minusy plastovych okien

Príspevok od používateľa palorom »

Chcel by som v zime ešte čo to pošporiť a na druhý rok by sme sa s bratmi zložili a našim vymenili na dome staré okná. Ale nevieme sa dohodnúť, oni chcú plastové, ale čo pozerám tak tie plasťáky po čase zožltnú a nevyčistí to ani cif. Ja bojujem za drevené, len tie sú samozrejme drahšie a občas by trebalo aj nejakú údržbu. Máte aj vy problém s plastovými? Alebo ako je možné, že menia farbu? :) dakujem
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Re: Plusy a minusy plastovych okien

Príspevok od používateľa jojo1996 »

My mame plastové okna asi 7-8 rokov a nezdá sa mi že by zožltli.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

tiez mame cca 5 ci 6 rokov plastove a ziadna zmena
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Možno zožltnú, keď sú to kadejaké poľské druhoplasty, recyklované, ktoré môžu nielen zožltnúť, ale aj sa poohýbať. Hlavne si to nedávaj montovať od nejakého podomového predajcu.
Napísať odpoveď