IvanSK: SHO, to je to, čo je prepojené s prop a podobne? Čo sa týka tých teórií, je to hádam jasné, o čom sa tu všetci už celkom dlhú dobu bavíme. Ak niekto verí, že tu prebieha celosvetová konšpirácia proti Slovensku a že zahraniční investori, firmy a záujmové skupiny chcú obmedziť, zrušiť suverenitu našej krajiny, tak to je už pokročilý stihomam vhodný na tabletky.
Zároveň ma uráža niekoho zmýšľanie, že som iba na jedno použitie a podobné sprostosti. Každý je strojcom svojho šťastia a pokiaľ sa ty tak cítiš, prosím nešír svoje negatívne pocity na iných a ani na nás neaplikuj akýsi divný systém, ktorého sa asi cítiš súčasťou...
Pýtal som sa, aký je Sorošov zámer SO MNOU, nie Sorošov zámer (čo je zasa ďalšia s konšpirácií, že chce ovládnuť celý vesmír a samozrejme vy to jednoznačne viete) ako taký. Nemáš chuť po finančných prostriedkoch? Ak nemáš, alebo ak sa ti takéto chúťky nepáčia, prečo cítiš potrebu ich komentovať a kritizovať ich? Mne je tiež jedno, aké má Soroš zámery, pretože si myslím (na rozdiel od tvojho stopercentného VEDENIA), že sa môže na celé malé Slovensko vykašľať a majetkov a moci má už dosť...Ja sa necítim tak, že podporujem svojim majetkom nejakého Soroša, ak sa tak cítiš ty, tvoj problém, ale nesnaž sa mi nanútiť ten istý pocit, pretože ja v také pocity neverím.
Máš nejaké riešenie proti odpredávaniu energie, pôdy, alebo tak? Ak sa ti nepáči, nakúp pôdu v zahraničí, veď tým pádom narušíš štátnu integritu inej krajiny. Máš nejaké riešenie, ktoré by bolo ekonomicky realizovateľné tak, aby všetko patrilo Slovákom? Máme na to? Kritizuješ daňové prázdniny strategických investorov - vymysli iný systém, ako by si ich sem nalákal, možno dostaneš Nobelovu cenu. Všetko si to predstavuješ ako Hurvínek válku - existujeme už dosť dlho na to, aby sa takéto veci realizovali, vo vláde boli rôzne politické subjekty, ani jeden z nich to nedokázal, dokážeš to ty? Nik Slovenským firmám nebráni, aby vyvážali. Tu ide o konkurencieschopnosť, ktorá jej chýba a mentalita Slovákov, ktorí chcú zbohatnúť za pár dní a nemyslia na biznis. To isté platí o našich politikoch, teda aspoň platilo doteraz (a pochybujem, že sa to nejako radikálne zmení, pokiaľ sa niečo extrémne nestane).
Ešte raz a znova - necítim sa ako hlupák, ktorý podporuje Sorošové plány v skupovaní Slovenska, pretože ja v takéto sprostosti neverím. Takže mi tu napíš, že ako podporujem Soroša (hlod "tým že tu píšeš, čo tu píšeš, podporuješ Soroša" na mňa neplatí, chcem niečo konkrétne). Ak v tieto všetky veci veríš a cítiš sa ohrozený, staň sa takým ako on a prekaz mu jeho zámery. LOL na predávaní pozemkov ľuďom do zahraničia - funguje to takto na celom svete, ak ti to spôsobuje traumy,
become an hero.
Ešte k tým bodom pre Stoporka:
1. Môže Slovensko prežiť bez zahraničného investora? Máš na to nejaký špeciálny plán?
2. Nik tu netvrdil (teda aspoň ja nie), že Dzurindova vláda (ktorá nie je Dzurindova) bude lepšia, poväčšina ľudí tu iba konštatuje, že ako sa kradlo za Fica, tak sa nekradlo ešte nikdy.
3. Ideu multi-kulti tu tuším ani nik v celej diskusii nespomínal a keďže už roky bývam v krajine multi-kulti a stále žijem, asi to nie je smrteľné.
4. Nik nepísal, že Soroš vlastní na Slovensku médiá, tvrdíš to ty a tebe podobní. Ak sa ti to nepáči, sprav hladovku.
5. Nik nepísal, že ostatné médiá nie sú zaujaté, to skôr ty (a tebe podobní) tvrdíš, že všetko to, čo čítame my, nás spracuváva a vymýva a že máme malý / obmedzený rozhľad, lebo neuznávame prop a podobné sprostosti.
6. V prípade SAS znovu znieš ako zaseknutá MP3 - nič iné ťa nenapadá, iba typická demagogická riekanka Homosexuáli+Tráva - ak si si nevšimol, ani jeden z týchto bodov im neprešiel a IMHO - ak chcú teplí medzi sebou šíriť pohlavné choroby, nech si šíria. Je len zaujímavé, že ty už teraz na sto percent vieš, že čo bude SAS robiť, ako bude fungovať a ako dopadne.
7. SMER zadlžoval Slovensko bez ohľadu na krízu, ktorú do ohľadu brať mal. ROFL, že nedokážeme zdôvodniť - a všetky tie zmluvy, netransparentné tendre, to boli iba výmysly médií? Samozrejme, lebo neinformovali pozitívne, že? MILIARDY šli dolu grúňom a pokiaľ sa toto snažíš popierať, tak to tu nie sme sami s obmedzeným názorom...Nie som fanúšikom Dzurindu a jeho vlády pred Ficom, ale Ficova vláda jednoznačne tak svätá nebola a nebolo to krízou...
Tých ďalších sedem bodov je demagógiou a výsledkom tvojej bujnej fantázie. Ty si nám nijako nedokázal, že prop nie je účelový. Tak isto, ako si nepodložil nič iné, iba hlúposťami podobného razenia ako prop. Netrep blbosti o Sulíkovom rebríčku, nik sa tu ním neoháňal, ak áno, kde? Všetko, čo píšeš ty, je zavádzanie, nik tu necitoval Slaya a nik nezavádzal "užívateľov Hojka" (LOL, toto mi pripomína Fica s jeho "zavádzate občanov").
Kritizuješ tu suché preberanie nápadov, dotiahol si tu už nejakú investíciu, alebo niečo iné, čo by podporilo realizovateľnosť tvojej idey? AKO to chceš zrealizovať? Diskusiami o Štúrovi a Matejovi Belovi? Iba kritizuješ, pľuješ oheň, ale nič konkrétne a hlavne nič realizovateľné a trvalé, prečo sa o niečo konkrétne nepričiníš, prečo nenapravíš systém podľa svojich predstáv?