Doska alebo procesor?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Doska alebo procesor?

Príspevok od používateľa JAnci3D »

Zdravím,
poslednú dobu som mával BSODz pri hrách pravdepodobne kvôli prehrievaniu procesora lebo som mal v idle teplotu 47-49°C. Dôvodom toho bolo že mám vytaktovaný procesor C2D E4300 z 1,8 na 3,15GHz. Takéto teploty som nemával stále pamätám sa že som mal 42 a menej, teraz som však aj po napastovaní a vyčistení chladiča nedosiahol nižšie ako 46 °C takže neviem čím to je poslednú dobu myslím že za to môže aj teplota vzduchu v lete. Včera keď mi to hodilo BSOD pri dote tak moja trpezlivosť skončila. najprv som chcel znížiť napätie lebo som to mal na AUTO a dalo mi to 1,44V. neviem prečo po nastavení napätia na nižšiu frekvenciu sa potom vo Windowse znovu zmenila na 1,44V. Tak som sa rozhodol že procesor asi po 3 rokoch podtaktujem. Znížil som FSB na hodnotu aby som dosiahol takt približne 2,8GHz no PC sa už nerozbehol. Keď ho zapnem tak sa nedeje nič iba všetky vetraky idu na plno a svieti mi kontrolka s HDD aj napriek tomu že som všetky HDD odpojil. Baterka je vonku celú noc takže reset biosu nepomohol.ň

Nejaké nápady? Alebo čo si myslíte že budem potrebovať nové? Alebo rovno aj nejaké ponuky :-D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Doska alebo procesor?

Príspevok od používateľa hrban »

tie teploty v idle sú normálne (momentálne ak nemáš doma klímu) keď CPU podtaktuješ príliš tak sa nezapne, skúšal si nájsť jumper na reset biosu CMOS alebo niečo také, ďalšia vec keď si vytiahol baterku mal si vypnutý z elektriky aj zdroj ???
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jumper na reset BIOSu neviem nikde nájsť myslím že vytiahnutie baterky by malo stačiť na reset, a myslím že podtaktovanie FSB o 150MHz sa mi nezdá až také obrovské aj keď môže byť. Každopádne keď som ten procak kupil tak som ho dal z 1,8 na 3 a išiel bez problemov
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Keď zapneš tak podľa pípnutí alebo podľa toho koľko a aké kontrolky na doske ti svietia , by sa mala dať určiť možná chyba. V manuály od dosky by to malo byť rozpísané.
Ale musí byť zapojený ten malý bzučiak.

Ak nič nepípa ani kontrolky nesignalizujú , len sa točia ventilátory , tak to bude asi vadná doska.
Jednu takú mám doma , robí presne toto isté :)
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Dobre takže záhada rozlúštená ale nesmejte sa mi :-D keď som to podtaktoval tak mi nenabehol .. potom som ho pravdepodobne resetoval resetom a ten maly bastard sa musel zaseknúť . a to že je zaseknutý som si všimol až včera keď som tam už dal novokúpený Phenom :-D takže ak by mal niekto zaujem o dosku s procakom nech sa páči :-D . Včera som ich skúšal a všetko funguje :) takže takto :)
Napísať odpoveď