Flash je v poriadku, má len nasledovné problémy. Je nepodporovaný kktom Jobsom a jeho iPadom a iPhonom - že vraj má veľa bezpečnostných chýb, zabudol spomenúť že keď sa dobre skompiluje, nemá ich, ale to nevadí. Má gigantické požiadavky na systém a prostriedky, toto je podľa mňa hlavný problém, epl nevie zoptimalizovať ich arm procesory na prehrávanie flashu - ale to je len moja domienka

. Pokiaľ nevieš flashové projekty optimalizovať. Si obmedzený na istý počet objektov na obrazovku, ináč Ti začne flash aj na sebasilnejšom stroji sekať. Nie každý vie používať napríklad funkciu cache as bitmap, ktorá odľahčuje záťaž CPU, ale zvyšuje požiadavky na ram. Zle zvláda embednuté videá, ktoré majú bezstratový formát [napr. png sekvencia]. Ťažko sa pracuje s 8bitovou grafickou maskou [nutný action script, aj v CS5

].
A posledná vec, ja nie som flash expert, ale začiatočník, čiže tých skúseností budeš mať určite viac ako ja. Ja len píšem cons, ktoré som spoznal v krátkom čase. JQuerry sa mi páči, lebo fičí snáď všade a hlavne je nenáročné na systémové prostreiedky. Na flash musí byť človek expert, aby nespravil nejaký projekt, ktorý nepadá na XY počítačoch, kvôli prehnaným systémovým požiadavkám, alebo zle skompilovanému projektu s vadným action scriptom a pod. Vzhľadom na to že sme v poslednej dobe robili a aj robíme mnohé flashové projekty, tak vidím čo všetko za tým stojí. Je to hotová veda, tona frameworkov, action script filov atp. a je to fakt zložité. A osobne si myslím že je len otázkou času kedy flash bude nahradený nejakým vylepšeným svg, alebo niečím čo vimplementujú do html5, ak sa už nestalo. Ináč mám osobne flash rád, lebo mám silný CPU a nerobia mi problém ani náročné flashové projetkty, ale musím myslieť aj na ostatných ľudí.
A ako píšem, na flash som lama, robím v ňom len animácie, v AS neviem pomaly ani škrtnúť