Minimalna konfiguracia na strihanie HD videa

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
znais
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Minimalna konfiguracia na strihanie HD videa

Príspevok od používateľa znais »

Zdravim Vas :)

Planujem kupit PC bez monitoru a doplnkov.

Lenze zhanam co najlacnejsiu masinu, ktora dokaze strihat HD video 1,920×1,080.
Nepotrebujem aby to bolo super rychle, ide mi len o to, aby vysledne video nesekalo.
Vazne nezalezi mi na tom, ze ukladanie hotoveho videa sa bude robit x hodin .

Nemusite hladat celu zostavu na nete.
Staci ak napisete ze musi mat minimalne X GB ram, minimalne taku a taku grafiku a tak dalej :)

Dakujem :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Minimalna konfiguracia na strihanie HD videa

Príspevok od používateľa uplink »

Čiže nechceš rýchly stroj na strihanie videa, ale aby prehral full HD správne? Lebo jediné obmedzenie bude dávané Tvojej kreativite, čí menej pamäte, tým menej efektov vo videu a tým menšia dĺžka videa v ram playeri, ináč sú tam obmedzenia neni.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

ako vravel uplink strihat to mozes aj na 486 , renderovat to bude tak mesiac a ked to video das do " normalneho pc " ono sekat nebude , dalsia vec je pocet efektov , ak bude slaby stroj tak kym nacita video napriklad vo vegase tak das cigu , das nejaky efekt a pozries ako to vyzera , tak pakel kym ti len ukaze nahlad ... v ramci efektivity prace by si mal trocha investovat sak na to netreba hw z 8 jadrakom ... moje odporucanie aspon 2 jadrak ( sak nebud skrob ) 2 gb ram neskorej sa mi podakujes v ramci poctu ustrenych cigariet ) a ak na tom pc to video prehravat nechces staci graficka na doske pripadne aj tnt2 ale ak ho chces prehrat minimalne 7200 gt ti treba ... aspon myslim ... alebo 8200 gt neviem uz presne sak sa vyjadra lepsi borci na tento problem ... ale ja osobne by som take video na dzavrackom pc nestrihal sak to je o nervy ... asi chces strihat video z HD kamery co ?
znais
Expert
Expert

Dik za nazory :)
Ano ide leto a ja by som rad postrihal videa. A chcel ich pozerat na telke.

Kamera pracuje az v mode 1,920×1,080.

Doteraz som nepotreboval ziadny super komp lebo jedine co robim na pc je internet a IM.
Takze moja masina ma 512 ram a nvidiu 6200, ked pustim co i len 480p HD video tak sa to neda niako pozerat seka a trha to. Tak som chcel vediet, ze aky PC by sa hodil.

Ono moja predstave je do 500 eur za obsah bedne.

Este raz dik ;)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

no skladat sa mi ho nechce a posielat presne odkazy ties nie ... cize nieco take

minimalna konfiguracia - ( sem tam sekne )

2 jadrak intel , 2 gb ram , geforce 8600 gt

odporucana ( mne neseka )
4 jadrovy intel , 4 gb ram , geforce 9600 gt

cenove relacie zmestis sa do 500 € :)
znais
Expert
Expert

Gego dakujem :) :plus:
Este, ze som pockal s kupou, v obchodoch do mna tlacili srandy ako 8gb ram a tak :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

znais - takto. Ak chceš pohodlne strihať video, tak 8, 12, 16, 24, alebo 48 GB ram je super voľba, kvôli ram playeru. RAM je podstatne rýchlejšia na preview a render do ram playeru, ako samotný disk, či už raid0, alebo SSD. Ak máš veľa RAM, tak Ti to ušetrí hodiny, alebo desiatky hodín práce rádovo, ak veľa striháš a hlavne veľké scény. Ide o to že After Effects 64 bit a Adobe Premiere 64 bit dokážu využiť tú ram a je to len a len dobré. Ja keď som strihal 5 sekundové zvučky ešte v starej firme pre PAL rozlíšenie [768 x 576 @ 25 fps] tak mi 4 GB ram a 32 bit OS nestačili. A to je 5 sekúnd :), slovom 125 framov. Príklad. Core 2 Quad 9650, 4 GB ram a relatívne rýchly disk [7200 rpm] renderovali na disk 125 framov dlhé video ktoré malo povedzme 20 vrstiev a na každej aplikovaný 1-3 filtre 15-20 minút. Ďalšia vec je disk, ak nechceš 2 hodiny čakať na strih videa, tak vrele odporúčam ak nie su lowe aspoň 2 rýchle disky do raidu, ideálne je mať 128 GB SSD na strih, ale dva disky v raide to spravia. Čiže s tou ram neboli ďaleko od pravdy. My Ti tu len píšeme že to pôjde, ale nič reálne na takej slabučkej zostave v normálnom čase nespravíš, tobôž Full HD, alebo HD video. To je iný masaker. Aby si bol v obraze, teraz mám 12 GB ram Core i7 930 a raid0 a keď otvorím v Premiere, alebo After Effektoch nejaké len HD video, tak čakám citeľné časy na načítanie rôznych efektov, ako sú strih, prelínačka, a keď chcem nedajbože špeciálny efekt, osvetlenie, alebo vpálenie nejakého objektu do scény, ktorý má After Effects, alebo Premiera prerátať [prerendrovať] do danej scény, tak je to galiba, frame robí aj 5-6 sekúnd, čo je citeľné pri povedzme 500 framoch. Len toľko ku strihaniu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

disky si mu tam zabudol dať kompi a grafika mu stačí onboardová, alebo keď, tak nvidia, aby neboli problémy s direct computom a cudou.
znais
Expert
Expert

Dakujem za snahu.
Ale fakt sa musim zo vsetkym zmestit do 500 EUR.
A chcem len strihat/skladat videa z vyletov, akcii a tak, ziadne efekty, rendery a podobne.

Teda pojdem vybrat do obchodu nieco na ten styl ako pisal gege.
znais
Expert
Expert

Dakujem velmi pekne :plus: , kompi, zoberiem to bez DPH takze mi vyjde aj na zdroj :)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

znais napísal:Dakujem velmi pekne :plus: , kompi, zoberiem to bez DPH takze mi vyjde aj na zdroj :)
nemaš za čo od toho som tu aby som poradil a zdroj ten zober tento http://www.alza.sk/fortron-ax550-60apn-550w-d126406.htm
Napísať odpoveď