Problem s obrazkami v PHP
Problem s obrazkami v PHP
Dobry den,
nejako sa mi nedari rozbehnut obrazky pod PHP, (kniznica GD je nainstalovana). Zatial pri vsetkom co som skusal padnem na:
"The image “http://adresa/” cannot be displayed, because it contains errors."
Mohli by ste mi ukazat nejaky spravny (funkcny) zdrojovy kod obrazku? pripadne ak povedat kde je chyba. Dakujem.
nejako sa mi nedari rozbehnut obrazky pod PHP, (kniznica GD je nainstalovana). Zatial pri vsetkom co som skusal padnem na:
"The image “http://adresa/” cannot be displayed, because it contains errors."
Mohli by ste mi ukazat nejaky spravny (funkcny) zdrojovy kod obrazku? pripadne ak povedat kde je chyba. Dakujem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem s obrazkami v PHP
mohol by si ty ukázať čo skúšaš a povieme ti kde máš chybu 
Napríklad: (pozn: source code je skopírovaný, ide len o príklad)
Ale ako hovorím, v praxi je to jedno, čokolvek pracujúce s obrázkom mi vyhadzuje chybu.
Edit: nie som žiadny profesionál, iba začínam
Kód: Vybrať všetko
<?
$width=200;
$height=200;
Header("Content-type: image/gif");
$im = imagecreate($width,$height);
$white=ImageColorAllocate($im,255,255,255);
$blue=ImageColorAllocate($im,1,18,250);
$red=ImageColorAllocate($im,125,12,89);
$centerx=100;
$centery=100;
for ($x=-100;$x<=100;$x++)
{
for ($sub=500;$sub<=10000;$sub+=500)
{
$new=($x*$x*$x)/$sub;
imagesetpixel ($im, ($centerx+$x), ($centery-$new), $blue);
imagesetpixel ($im, ($centery-$new),($centerx+$x) , $red);
imagesetpixel ($im, ($centerx-$x), ($centery-$new), $red);
imagesetpixel ($im, ($centery+$new),($centerx+$x) , $blue);
}
}
imagePng($im);
ImageDestroy($im);
?>Edit: nie som žiadny profesionál, iba začínam
-
audiotrack
VIP
v tomto kode nie je žiadna chyba. Ak ti to robí aj pri tomto konkrétnom kóde, môžeme vylúčiť syntaktické chyby u teba. Skús zakomentovať riadok Header("Content-type: image/gif"); a pozri sa či ti nevypíše nejakú chybu
Ďakujem za odpoveď, komentovanie som už skúšal. Tentokrát skript nespadne na errore, ale pre zmenu sa obrázok zobrazí v znakovej (nečitatelnej) podobe.
Ukážka.: ‰PNG ��� IHDR���È���È���Ð6F ��� PLTEÿÿÿú}Y¤Ý†��IDAThZM⺶µ-ƒ#Áwf"n‹Ç¯pPhÑ3@zCNëŽÞ¯0·•Ès¤'Ý!b„ø•o-'PP|TGÝÕ]UÙñ^kí/;ˆ2M…B8'”xyY!%þÑ"I´ÐAˆà^ß|{Iá…X‹u¿,…(°PõçÙ¥«?ÖçÞøw}öO‰½°C)è—y±Âu%=#f÷í•C&ào”÷ÁüQ¨ÿÞ_¾þk31Q6¬…ïëÈŸxÈÆ¯!8ø×¥-›µÁ+[±ÃYÓ[á,½Ÿ}±H´h*¥}”×r Ý#†ÏW6Î)ë„ߦ¢cm\Û½º;‚5ÆôÅ_zûm B§Ñ€‡í?(«3(*(¿ŒãšûŠ8èŸ:$²,�Ó ÿ˜„!!-SqܽN-´u®”P‡œY-+(i˜*!t&ÅužÂBrùÏÀt³r£»«HÙù&½‰i•çÞÎo{©RÆ2Ç:4ç|Eüê|Nц%IÆqÒhÜ•x[`*wÆaEtÀ¤W™œJcÏÕ�î®FíbÇìû›)
Ukážka.: ‰PNG ��� IHDR���È���È���Ð6F ��� PLTEÿÿÿú}Y¤Ý†��IDAThZM⺶µ-ƒ#Áwf"n‹Ç¯pPhÑ3@zCNëŽÞ¯0·•Ès¤'Ý!b„ø•o-'PP|TGÝÕ]UÙñ^kí/;ˆ2M…B8'”xyY!%þÑ"I´ÐAˆà^ß|{Iá…X‹u¿,…(°PõçÙ¥«?ÖçÞøw}öO‰½°C)è—y±Âu%=#f÷í•C&ào”÷ÁüQ¨ÿÞ_¾þk31Q6¬…ïëÈŸxÈÆ¯!8ø×¥-›µÁ+[±ÃYÓ[á,½Ÿ}±H´h*¥}”×r Ý#†ÏW6Î)ë„ߦ¢cm\Û½º;‚5ÆôÅ_zûm B§Ñ€‡í?(«3(*(¿ŒãšûŠ8èŸ:$²,�Ó ÿ˜„!!-SqܽN-´u®”P‡œY-+(i˜*!t&ÅužÂBrùÏÀt³r£»«HÙù&½‰i•çÞÎo{©RÆ2Ç:4ç|Eüê|Nц%IÆqÒhÜ•x[`*wÆaEtÀ¤W™œJcÏÕ�î®FíbÇìû›)
-
audiotrack
VIP
áno, to je v poriadku. Keby tam bola chyba tak by si ju takto videl. Čiže všetko prejde, neviem potom čo môže spôsobovať chybu. Obrázok to očividne spraví ^
Robí ti to pri všetkých, alebo iba pri nejakom type (jpg, gif, png..)?
Robí ti to pri všetkých, alebo iba pri nejakom type (jpg, gif, png..)?
Pri png a gif píše chybu, pri typoch jpg a jpeg len adresu (v mojom prípade localhost).
-
audiotrack
VIP
hmmm a určite máš GD nainštalované? Pozeral si phpinfo() či ti ju vypíše? Lebo fakt tam nie je žiadna chyba, dokonca ti to aj ten obrázok spraví pokiaľ ho nepošleš na vykreslenie ale len ako text
Dakujem za odpoved,
Output funkcie phpinfo: (vybrane riadky)
GD Support : enabled
GD Version 2.0
PNG Support enabled
Registrovane su aj konfiguracne subory.. (inštaláciu knižnice som kontroloval len cez synaptic, jej meno je php5-gd)
Output funkcie phpinfo: (vybrane riadky)
GD Support : enabled
GD Version 2.0
PNG Support enabled
Registrovane su aj konfiguracne subory.. (inštaláciu knižnice som kontroloval len cez synaptic, jej meno je php5-gd)
-
DjBass
Darca
Možno blbosť, ale nebude problém s tým, že v hlavičke definuje GIF a obrázok vytvára pomocou imagepng?
-
audiotrack
VIP
to by nemalo vadiť
Skúsil som zmeniť typ na image/png (aj PNG), ale nepomohlo, teraz už naozaj neviem...
Ideálne by asi bolo, keby si sem priložil ten vygenerovaný súbor (je možné, že je na začiatku znak medzery, alebom BOM).
-
harrison314
Hardcore addict
Skus este spravit toto:
uplne na koniec napis
uplne na koniec napis
Kód: Vybrať všetko
ob_start();
ob_end_clean();
header("Content-Type: image/png");
imagePng($im);
ImageDestroy($im);
die();
?>
presne kde mas setnuty header ?!
harrison314: Výsledok je rovnaký, the image .... cannot be displayed because it contains errors.
ShepDog: Presne na rovnakom riadku, ako na vyššie uvedenom zdrojovom kóde (môže byť aj ten od Harrisona, ten tiež padá).
chrono: Vygenerovaný kód v obrázkovom súbore posielam v prílohe, je trochu dlhší, a pri posielaní sem mi SQL vyhlasuje chybu. (a pri prílohe nepovoluje súbory txt, ani bez prípony.)
pozn: skúšal som príponu súboru prepísať aj na jpg a otvoriť ako obrázok, ale v tematike sa nevyznám, a aj tak to nefungovalo.
Ďakujem všetkým za trpezlivosť, každopádne
.
ShepDog: Presne na rovnakom riadku, ako na vyššie uvedenom zdrojovom kóde (môže byť aj ten od Harrisona, ten tiež padá).
chrono: Vygenerovaný kód v obrázkovom súbore posielam v prílohe, je trochu dlhší, a pri posielaní sem mi SQL vyhlasuje chybu. (a pri prílohe nepovoluje súbory txt, ani bez prípony.)
pozn: skúšal som príponu súboru prepísať aj na jpg a otvoriť ako obrázok, ale v tematike sa nevyznám, a aj tak to nefungovalo.
Ďakujem všetkým za trpezlivosť, každopádne
-
audiotrack
VIP
daj to do rar, takto nám to nepomôže
Pribalený rar súbor:
- Prílohy
-
- example_res_php.rar
- (3.2 KiB) 15 stiahnutí
V priloženom súbore je problém s tým, že niečo (netuším čo, pretože neviem, ako ten obrázok generuješ a ako ho odosielaš...) ti mení kódovanie znakov z windows-1250 na utf-8 ako keby to bol textový súbor (teda ak si to neurobil ty pri sťahovaní a ukladaní).