Vodicke opravnenie ....
Vodicke opravnenie ....
...v roku 1998 som si robil papiere na malu motorku,otazka znie:Mozem teraz oficialne jazdit na motorke do 125cm3 a max 11kw ?
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vodicke opravnenie ....
ak plati vodicak preco by si nemohol 
//autoeditácia príspevku (27 Júl 2010, 8:32)
//autoeditácia príspevku (27 Júl 2010, 8:32)
-
Clean_Up
Professional
OT...
Je možné aby policajt zadržal vodičák, keď vodič NIEJE ochotný zaplatiť pokutu?
Je možné aby policajt zadržal vodičák, keď vodič NIEJE ochotný zaplatiť pokutu?
je.. po zaplateni pokuty VP vratia.. (davaju doklad s ktorym mozes par dni jazdit)
ja som sa koli tomu musel tocit na rozrobenej dialnici pred Svitom do mesta, mal som 45e, chcel 48
na argument seku mi povedal ze nedavaju, lebo im vodici seky neplatia..
ja som sa koli tomu musel tocit na rozrobenej dialnici pred Svitom do mesta, mal som 45e, chcel 48
na argument seku mi povedal ze nedavaju, lebo im vodici seky neplatia..
-
Clean_Up
Professional
Ale je rozdiel keď chceš pokutu zaplatiť, ale momentálne pri sebe požadovanú sumu nemáš
a keď s pokutou nesúhlasíš a pokutu nechceš zaplatiť.
Stalo sa nám tak, keď sme raz šli a zastavili nás policajti s tým, že viac menej neoprávnene.
Kamoš vravel policajtovi, že pokutu im nezaplatí, nech to ide na správne konanie,
kde sa zistí či ho chcel pokutovať neoprávnene a keď sa zistí, že áno, potom podá trestné oznámenie
za zneužívanie právomoci verejného činitela. A policajt na to: Pán vodič vy ste nejaký
velmi múdry, tu máte doklady a choďte.
a keď s pokutou nesúhlasíš a pokutu nechceš zaplatiť.
Stalo sa nám tak, keď sme raz šli a zastavili nás policajti s tým, že viac menej neoprávnene.
Kamoš vravel policajtovi, že pokutu im nezaplatí, nech to ide na správne konanie,
kde sa zistí či ho chcel pokutovať neoprávnene a keď sa zistí, že áno, potom podá trestné oznámenie
za zneužívanie právomoci verejného činitela. A policajt na to: Pán vodič vy ste nejaký
velmi múdry, tu máte doklady a choďte.
-
Hannibal
Medium Star
Dnes je veru zla doba...ked nemas hotovost tak ti hned zoberu vodicak a daju ti "dojazdovy"
mne sa stalo ze som predbiehal autoskolu kt. isla asi 20km/h cez plnu ciaru a drb za 80e
mne sa stalo ze som predbiehal autoskolu kt. isla asi 20km/h cez plnu ciaru a drb za 80e
-
hojko
Site Admin
Hannibal: A co sa ti nepaci, ked si predbiehal cez plnu ciaru??? Sice sa mi ta pokuta zda vysoka, ale pred par rokmi sa chystala novela zakona a ta mala za predbiehanie na plnej odoberat vodicaky, takze kto vie, co by si vravel, keby to preslo. Ci ti vezmu vodicak alebo nie skor zalezi na policajtovi, ako aj na vyske pokuty. Mne za 60 ci 66 eurovu pokutu, ktoru som nezaplatil vodicak chcel vziat, ale potom mi ho nechal.
Zdravim, mam aj ja jednu otazku.
Ked policajti meraju a maximalka je dajme tomu 50kmh. Co sa stane ked pojdem napr 51-52kmh a nameraju ma? Je tam nejaka tolerancia?Alebo jednoducho nesmiem vobec prekrocit tu 50kmh rychlost? Niekedy sa ta 50ka neda dodrzat, kazdy to sem tam trosku prepiskne. (napr dolu kopcom, ale kludne aj po rovine )
Ked policajti meraju a maximalka je dajme tomu 50kmh. Co sa stane ked pojdem napr 51-52kmh a nameraju ma? Je tam nejaka tolerancia?Alebo jednoducho nesmiem vobec prekrocit tu 50kmh rychlost? Niekedy sa ta 50ka neda dodrzat, kazdy to sem tam trosku prepiskne. (napr dolu kopcom, ale kludne aj po rovine )
-
hojko
Site Admin
Sapo: 3 percenta je odchylka merania, resp. tolerancia. Ale neoplati sa im zastavit ta, ak ides 53 km/h, pretoze je to zbytocne papierovanie za malo eur. Preto vacsinou v meste stopuju, ak ides o 10 km/h viac ako je predpisanych, kde ti moze dat tu pokutu uz vyssiu.
-
Runes
Addict
no do 8kmh sa nezastavuje teda unas v rakusku ked ides na 50kmh 51 tak mozes rovno brzdit k ujovi
ja jazdim bezne 58 a ani raz ma nezastavili ked merali (umna na tachaci je 58 cca 63kmh) to ne ze by som dako ohrozoval ludi ale daktore useky nechapem preco neosadia 70kou. Naprd je ze podla noveho je za prekrocenie o 10kmh 50€ a ziadne zjednavanie 
-
hojko
Site Admin
Runes: Podla akeho noveho??? Nieco som cital, ze chcu upravit ceny, ale nezachytil som, ze by to uz platilo a ani tie vysky. Mas nejake info o tom co a ako???
-
Runes
Addict
no neviem mne to vravel ten policajt ze to bude za 50 a jj viem co myslis tiez som to cital a nepostrehol ze by to schvalili
Ja som akurat vcera cital (na facebooku
), ze tolerancia je 5kmh, coje na tom pravdy? Cize "mozem" (nemal by som, ale nemalo by sa nic stat) ist 55kmh
-
Hellboy248
Guru wannabe
Sapo: 5 alebo 6, vtedy to neriesia
inak, kamarat robi teraz vodicak, no skusky mal mat 9teho no povedali mu ze nemoze ist na tie skusky lebo nvm co ..da sa spravit skusky v inej autoskole, s tym ze nemusim nic platit a autoskoly si to medzi sebou vyriesia? niekto mi vravel, ze mozem aj v polke autoskoly odist do inej a autoskoly si to sami vyriesia co sa tyka panazi, je natom nieco pravda?
inak, kamarat robi teraz vodicak, no skusky mal mat 9teho no povedali mu ze nemoze ist na tie skusky lebo nvm co ..da sa spravit skusky v inej autoskole, s tym ze nemusim nic platit a autoskoly si to medzi sebou vyriesia? niekto mi vravel, ze mozem aj v polke autoskoly odist do inej a autoskoly si to sami vyriesia co sa tyka panazi, je natom nieco pravda?
-
Runes
Addict
no malo by sa to tak dat co sa tyka skusky. A neplatis pokial si platil uz kolok ale nie v kazdej autoskole sa plati ja som ho musel kupit mimo toho
-
Mrk
Professional
chalan od nas zo skoly, chcel robit skusky v inej autoskole, ale ta druha si za to vypytala 200€, takze pochybujem, ze si to niako tie autoskoly niako vyriesia...
-
Runes
Addict
Neviem moja priatelka mala desivy termin skusky dake 2 mesiace museli cakat tak isla inde a platila daco ale pokial sa pamatam len ten kolok na skusku