ATI 4850 asus 1GB reklamácia??

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Sweetko
Expert
Expert

ATI 4850 asus 1GB reklamácia??

Príspevok od používateľa Sweetko »

Kúpil som si kartu ATI 4850 asus 1GB. http://www.alza.sk/asus-eah4850-2di-1gd3-d161274.htm

Problém nastal vtedy, keď som si pozrel takty GPU a pamäte. V parametroch karty sa píše, že takt jadra by mal byť 625 mhz, to tak aj mám, ale takt pamäte mám iba 1004 mhz namiesto 1980 mhz. Keď som sa snažil pretaktovať z 1004 na vyššie hodnoty, tak maximálne sa dalo ísť na cca 1500 mhz a vtedy keď som dal tých 1500 mi okamžite zhasla obrazovka a pc sa reštartol.

Chcem sa len spýtať kde môže byť chyba? Má to niečo spoločné s taktami v 2D/3D? Resp. niekde som čítal že takt pamäte sa dvojnásobí, preto som si odvodil, že tých 1004 by malo byť ok.

Za každú pomoc budem vďačný.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ATI 4850 asus 1GB reklamácia??

Príspevok od používateľa uplink »

Počuj, shadre, pamäte aj GPU sú vo widlách v 2D móde podtaktované, daj to na pôvodné hodnoty a pusti furmark, alebo msi combustor a potom uvidíš ako sa Ti to samo pretočí. Do tohto nebaštrnguj ;) Hmm, tak ako tak pozerám, tak to hodnotami nehýbe. Možno je to kvôli dataratu, kto vie. Každopádne VGAčky nezvyknú byť od výroby podtaktované. Pusti si nejaký syntetický benchmark, porovnaj s googlom a zistíš.
janciny
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa janciny »

Sweetko - ja mam ASUS EAH 4870 http://www.alza.sk/asus-eah4870-2di-1gd5-d168493.htm co je v podstate o stupen (nie o triedu) vyssia grafa a tiez to u mna funguje podobne - v pokoji sa mi karta sama podtaktuje ale ked zapnem hru alebo nejaky benchmark, ide naplno takze z toho nemaj strach ;)
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

sweetko: tých 1004 MHz (takt pamäte - u jadra je to normálne) je len fyzická taktovacia frekvencia. Normálna efektívna frekvencia je štvronásobok: 1004 MHz x 4 = 4016 MHz. Ale v Tvojom prípade je to asi iba cca dvojnásobok. Takže nechoď reklamovať :) .. ak to tak nie je, opravte ma niekto.

Nedávaj tieto hodnoty na maximum. Ide to len po určitú hranicu - záleží od toho ako je daný komponent taktovateľný. Ja to mám na svojom hardware (konkrétne GPU) pekne nastavené: zvolím si nejaké takty a dám test, vypíše "passed" a clock je hotový :D .. ako teplý som to napísal
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

v prvom rade skontroluj ci sa karta naozaj pri zatazi sama pretaktuje, niektore ovladace (aj beta) sposobovali problem ze karta nedokazala "rozpoznat" prechod na 3D, resp. pri prechode na 3D (pri spusteni nejakej hry) ostala podtaktovana...ja osobne som mal tento problem pri dvoch 4850, 5770 a 3450(agp)...po dnoch az tyzdnoch googlovania mi u vsetkych kariet pomohol len flash biosu...
Napísať odpoveď