uvazujem nad stvorkolesovym priblizovadlom, vyber som zuzil na mensie auto (hatchback). Rozpocet bude cca 6500-10000E, na ojazdene auto/dovezene z Nemecka, prip. SK. Planujem hlavne na vylety po Slovensku/Europe, pre 1-2 osoby, zriedkavo 3-4os. V aute chcem minimalne manualnu klimu, manualnu prevodovku, palivo benzin a v buducnosti mozno aj prerabka na plyn. Nepotrebujem jazdit na plny plyn, ale zaroven nechcem aby predbiehaci manever trval 30s a v ociach smrt
Suzuki Swift - viezol som sa, auto je v pohode, vzhladom na cena/vykon, ma svoje nedostatky (brzdy, vrzganie, odhlucnenie...). Kamarat ho ma, za 4 roky iba dolieva/meni kvapaliny, i ked jazdi menej. Je to male zihadielko, donedavna bolo mojim favoritom, teraz prisla nova generacia. Otazka je, ako na tom bude ojazdena verzia.
Toyota Auris - neviezol som sa este, ale pomer cena/vykon/uzitkova hodnota nie je velmi priaznivy. Cena slusnejsieho Aurisa s motorom 1,6 je cca okolo 10 000E+. Rozmerovo mi vyhovuje.
Mazda 3 hatchback - neviezol som sa, rozmery v pohode. Mozno troska lenivsie sprevodovanie, aspon podla clankov a diskusii.
Honda Civic - 7.generacia - viezol som sa, velmi sa mi paci. Motorizacia vo verzii 1,6 uplne vyhovuje. Robila sa Honda Civic 1,6 sport s genialnym podvozkom, ale iba 3 dvere. Potom verzia 1,6 s 5dverami, ale podvozok bol trocha upraveny oproti verzii Sport.
Verzia Sport s 5 dverami sa robila v motorizacii 2.0, co uz je dost, ale pre ten podvozok sa to mozno este oplati uvazovat, i ked naraza na cenovy strop 11tis EUR.
Ak Civic, tak s nezavislym zavesenim kolies, cize zrejme verzia Sport, aby splnala 4/5 dveri, tak potom verzia s motorom 2.0.
Ano, beriem do uvahy aj naklady na nahradne diely, poistenia apod...
Prosim o Vase nazory, nakolko po zhliadnuti Top Gear S10E06 som sa zamiloval do podvozku Hondy Civic a uz neuvazujem rozumne
Dakujem.